facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Nacht van Electra

De Nacht van Electra

Info

De Nacht van Electra is een multidiciplinair festival dat zijn inspiratie vindt in het Noord-Groningse landschap...

Geschiedenis

De nacht van zondag 27 op maandag 28 september 2015 is er een om niet te vergeten!

In de nacht van zondag op maandag vindt er tussen 2.11 en 7.24 een volledige maansverduistering plaats die bijzonder spectaculair belooft te worden: diezelfde nacht is er ook sprake van een zogeheten 'Supermaan'. Door de relatieve nabijheid van de maan tot de aarde lijkt de volle maan deze nacht nog groter dan normaal. En natuurlijk is er geen mooiere plaats denkbaar om deze zeldzame gebeurtenis te beleven dan op de donkerste plek van Nederland, midden in het Nationaal Park Lauwersmeer, op 53°24'08.7"N 6°14'59.0"E.

Degenen die de Nacht van Electra al jaren volgen weten het: de Nacht van Electra is een evenement dat zich laat inspireren door het landschap. De nachtelijke wandeling onder de sterren, dwars door het prachtige Lauwersmeergebied, is een even wezenlijk onderdeel als het korte concert dat om 2.11 zal plaatsvinden.

Om 2.11 zullen de sterren worden aangeroepen: Appel Interstellaire voor eenzame hoorn - Olivier Messiaen's ode aan het oneindige heelal. Vanaf dat moment begint de eerste fase van de verduistering. Om 4.48 zal de eclips op zijn hoogtepunt zijn. De volhouders kunnen de verduistering tot 7.24 blijven volgen en worden beloond met de zonsopkomst 10 minuten later - zij maken goede kans oog in oog te staan met reeën, hazen of een Leopard tank. Uiteraard is het ook mogelijk om pas later aan te schuiven: wie liever vroeg opstaat dan laat wakkerblijft, kan rond 4.00 nog een substantieel deel van het spektakel aanschouwen. Wie zich verslaapt moet even geduld hebben: de volgende volledige maansverduistering die in Europa goed te zien zal zijn is pas in 2029!

Adres:
Stad: Houwerzijl


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid