facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Mijndense Sluis, Loenen a/d Vecht

De Mijndense Sluis, Loenen a/d Vecht

Info

De Mijndense sluis ligt tussen de Westelijke Drecht en de Vecht, ten zuiden van Loenen ad Vecht vormt de belangrijkste toegang tot de L-drechtse plassen.

Geschiedenis

Een sluis of sas is een waterbouwkundig kunstwerk in een waterkering tussen twee waterwegen met een verschillend waterpeil, dat dient om water te keren, maar dat door een beweegbaar mechanisme ook water of schepen kan laten passeren. Voor het doorlaten van schepen wordt soms sluisgeld (een soort belasting) geheven.

Adres: Mijndensedijk 21, 3632 NT Loenen, Utrecht, Netherlands
Telefoonnummer: 0615058636
Stad: Loenen
Route: Mijndensedijk 21
Postcode: 3632 NT


Recensies
Lekkere koffie met gebak. Altijd spektakel. Aanrader om naar toe te gaan.
Zomers erg druk langs gefietst en bootjes gekeken
Altijd druk en altijd toch weer boten die voordringen. Zeker amusant om te zien van de kant, minder leuk als je met je boot gebruik maakt van de sluis.
Leuke bij de sluis lekker druk en lekkere koffie
Een drukke sluis in hoogseizoen tolkosten bedraagt 4,- euro contant en pinnen is niet mogelijk. Open van 08.00 - 21.00 en indien gesloten moet je om varen. Ervaring leert dat je altijd geholpen word in de sluis. Zoals je boot niet vast knopen aan de rail omdat het water zakt.
Dit is misschien wel één van de leukste sluisjes van Nederland. Op een mooie dag is het hier druk en gezellig. Vaak kun je een leuk praatje maken met de booteigenaren. Er gebeurt altijd wel wat bij deze doorgang tussen de Vecht en de Loosdrechtse plassen. Het is de moeite waard om hier een stop te maken als je hier in de buurt bent. De sluis ligt bij de Leo Oorbrug.
Beetje druk met publiek, wat op aanvaringen wacht
Geweldige bezienswaardigheid vlakbij Loenen. Zeer drukke sluis voor de pleziervaart tussen de Vecht en Loosdrecht. Langs de sluis staan platsic stoeltjes met een mooi uitzicht op de sluis. Het was een heerlijke zonnige zondag. De sluis bleef dan ook aar draaien. Het verval is niet groot, dus het is erin, ff wachten en er weer uit. De sluiswachter, de man met strooien hoed, is een gemoedelijk man die het schutten op gemoedelijke wijze laat plaatsvinden. Er heerst daar dan ook een hele gezellige sfeer. Met drankje die bij het winkeltje achter op het terrein kan kopen is het langs de sluis heerlijk vertoeven.
Leuke sluis, je kan alleen niet pinnen.
Wat een slechte service. Sluis zou draaien tot 16.30 uur, wij kwamen aan om 16.25 uur en er werd niet meer geschut. Resultaat een uur wachten…. Slecht verhaal dit!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid