facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Meergronden

De Meergronden

Info

De Meergronden is een dynamische school met een hecht team dat investeert in kwalitatief goed onderwijs en een goede band met leerlingen.

Geschiedenis

Op De Meergronden kun je alle niveaus van voortgezet onderwijs volgen: bbl, kbl, mavo, havo, vwo en vwo+. Wij zijn een bilingual school, dit betekent dat je kunt kiezen voor les in het Nederlands of in het Engels. Wij zijn de enige VO-school in Almere die Tweetalig Onderwijs (TTO) mag geven en waar je dus niet alleen een “gewoon” diploma, maar ook een internationaal erkend eindcertificaat voor Engels kunt halen. Dit opent deuren naar vele vervolgopleidingen.
Op De Meergronden komt de wereld de school in. Via internationale projecten, videoconferencing, Engelstalige e-mailprojecten, debating contests en de jaarlijkse ‘International Week’.
Of we gaan vanuit school de wereld in. Er zijn uitwisselingen met scholen in andere landen en excursies naar het buitenland. En laten we de reizenweek niet vergeten, voor veel leerlingen een onvergetelijk hoogtepunt van hun schooltijd.

Voor meer informatie over ons onderwijs: www.meergronden.nl

Adres: marktgracht 65, 1353 AL Almere Haven
Telefoonnummer: +31365472727
Stad: Almere-Haven
Route: marktgracht 65
Postcode: 1353 AL



op zoek naar gerelateerd: Inschrijven Meergronden Almere, Meergronden jaarkalender, Meergronden open dag, Meergronden verzuim, Meergronden vakantie, Meergronden vacatures, Ouderportaal Meergronden, Webmail Meergronden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Balletschool Almere Balletschool Almere 179 meter De zomerstop 2017 gaat in op maandag 3 juli. De maand juli en augustus zijn er geen l...
De Klaverweide De Klaverweide 1 km Fijne school met goed onderwijs en aandacht voor het kind.
Your Musiqskool Your Musiqskool 1 km De meest professionele en waardevolle muziekschool die ik ken! Mijn zoon en dochter h...
Recensies
er zijn een paar goede docenten maar de meesten geven meer huiswerk dan ze lesgeven en bij sommige lijkt het alsof ze alleen hier zijn om kinderen te pesten. het ergste aan de school is de communicatie want je kan nooit zeker weten waar je moet zijn bij activiteiten en er zijn docenten die niet eens weten hoe ze huiswerk op Somtoday kunnen zetten. de school regelt vaak activiteiten om te doen alsof ze leuker zijn dan ze daadwerkelijk zijn.
De school maakt het allemaal mooier dan dat het is. Deze school is een puinhoop. Er wordt amper gecommuniceerd en als dat dan eindelijk wordt gedaan, dan heb je ca. drie mailtjes nodig, zodat je eindelijk goede informatie ontvangt over het onderwerp. Tevens is het verschil in het beleid per niveau dermate hoog, dat je het allemaal zelf moet uitvogelen. Na zeven docent wisselingen te hebben gehad, krijg je dan eindelijk een docent die passie voor het vak heeft en het ook daadwerkelijk GOED kan uitleggen. De docenten gaan weg met als reden: “De school is een puinhoop”. Als docenten het schoolbeleid zelf al niet trekken, hoe zou jij je als leerling dan voelen? Het gaat er bij deze school alleen maar om de cijfers, zonder ook maar om te kijken naar een leerling.
Nog geen ster waard. Deze school is zo actief bezig voor de lln! Decanen zijn nergens te bekennen, hoofd vd school en afdelingsleiders gaat het enkel en alleen om cijfertjes en statistieken, docenten kennen amper of helemaal geen goede manier van lesgeven en als meer dan de helft van een klas een onvoldoende scoort is het de fout van de klas. Reflecteren kunnen de meeste docenten dus ook niet. Met name leer route havo vwo. Als ouder/verzorger raad ik jullie aan verder te kijken en eventueel te wijzigen van school. Dat zo’n school überhaupt in het VO voorkomt is een grandioze fout. Docenten zelf vinden het beleid dusdanig slecht dat ook zij er van door gaan. Wat verwacht je als het enkel om statistieken gaat..
Deze school bezorgd je een zware Tia als je niet oplet.
Echt een kut school. Als je echt van je kinderen houd stuur ze dan zeker NIET naar de meergronden. Gemene docenten vol met racisme, en als je dan de school beld en een klacht indiend over pesten of discriminatie gaat alles de ene oor in en de andere oor er weer uit. Ze zoeken nooit naar oplossingen. Google naar meergronden gevecht, trust me zo gaat uw kind zich ook voelen en gedragen na een maand op deze school te zitten.
Het is een leuke school maar er zijn ook wel nadelen. Je hebt er TTO maar het kan vervelend zijn bijvoorbeeld je kan totaal geen Engels maar hebt niveau VWO plus dan moet je perse tto doen. Maar er is goed onderwijs dus daar draait het meer om. Bij de Meergronden is het ook zo dat als je eerste jaar bent dat je nog niet helemaal engels hoeft te doen je doet eerst een beetje rustig aan. Het is een toffe school ZEKER AAN TE RADEN!!!!!
De Meergronden, de school die om hun leerlingen geeft. Nou dat merken de leerlingen niet. Drie kwart van de leerlingen komt naar school op de fiets maar een groot deel van de fietsenstallingen is weggehaald, voor moestuinen waar drie kwart van de school niets aan heeft. Daarnaast zijn de roosters op geen enkel vlak aangepast aan de wil en benodigdheden van de leerling. Zo zit ik drie dagen achter elkaar tot 5 uur op school, heb ik maar maximaal 1 eerste uur vrij terwijl ik wel 6 tussen uren heb per week. Als mijn tussenuren zouden worden opgelost, was ik veel eerder vrij maar toen het rooster deze week werd veranderd, bleef het slecht en ging ik van 4 naar 6 tussenuren, terwijl mijn eerste 3 uur vrij weg werd gehaald om eerst 1 uur mentoruur te doen en daarna twee uur tussenuur. Dit kan toch niet? Wij hebben dit jaar meer dan 500 euro aan de school moeten betalen, voor het TTO terwijl dit niet van te voren is gezegd niet aan te raden dus als je geen rijke familie hebt en de omstandigheden zijn alleen maar verslechterd. Nadat ik om vijf uur klaar ben op maandag, dinsdag en woensdag moet ik gewoon nog huiswerk doen en daar heb ik dus gewoon niet genoeg energie voor. Ik had vertrouwen in de school en dat is weg. Als je er over na denkt om naar deze school te komen, moet je eens goed nadenken of je de 4, 5 of 6 jaar van pure marteling aankan, terwijl je van iedereen hoort dat het niet beter kan. Maar dat kan wel, het kost ze te veel moeite en ze willen geen moeite doen voor de reden dat ze bestaan, namelijk hun leerlingen. Niet aan te raden dus.
De meergronden is wel een redelijke school. Ze zullen alleen meer fietsenstallingen moeten plaatsen en die slecht onderhouden moestuintjes weghalen. Ook kan de Meergronden in de zomer wel airco gebruiken in de aula. Als laatste punt kunnen ze ook wel wat meer investeren in betere WI-FI en laptops De helft van de laptops doet het meestal niet door een incorrect domein, tijdens het inloggen
Niet geslaagd afgelopen jaar, maar dat vind ik totaal niet erg want dit is de beste school ter wereld. 7 jaar lang op dezelfde prachtige school zitten, wat wil je nog meer!?
kanker school. ze doen niks om leerlingen te motiveren!! en die kole die kijkt je altijd zo zuur aan noem der zurekool
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar De Meergronden met het openbaar vervoer


Almere Haven, Centrum 160 meter
M1
Almere Haven, Centrum 180 meter
327
M1
Almere Haven, De Hoven 280 meter
327
M1
Almere Haven, De Hoven 350 meter
M1

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid