facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Lemelerberg

Geschiedenis

Natuurgebied Lemelerberg bestaat uit een stuwwal die zich ten westen van het Overijsselse Lemele en ten noordoosten van Lemelerveld bevindt. Het gedeelte dat Lemelerberg heet is ruim 60 meter hoog. Met 77,9 m is de aan de noordzijde van het gebied gelegen Archemerberg het hoogste deel van de stuwwal. Ten oosten van het natuurgebied loopt de N347 (Ommen - Hellendoorn/Nijverdal - Rijssen). Aan de westzijde loopt de Oude Raalterweg die later overgaat in de Ommerweg.Geologie en landschapDe stuwwal met de Lemelerberg en de Archemerberg is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Ook de Sallandse heuvelrug en andere heuvels in de omgeving zijn toen ontstaan. Het oprukkende landijs heeft grote hoeveelheden bevroren zand, grind en klei, voornamelijk door rivieren gedeponeerd, voor zich uitgestuwd en als grote schubben dakpansgewijs op elkaar gestapeld. Het door het ijs meegevoerde materiaal, de grondmorene, keileem met veel zwerfstenen uit Scandinavië, kan men langs de rand van de stuwwal vinden. Op veel plaatsen is de keileem geërodeerd, waardoor een bestrooiing van stenen is overgebleven.

Adres: Lemele
Stad: Lemele



op zoek naar gerelateerd: Restaurant Lemelerberg openingstijden, Lemelerberg restaurant menukaart, Theehuis de Lemelerberg, Theehuis Lemelerberg wandelroute, Wandelen Lemelerberg, Kerkweg 32 lemele, Lemelerberg routes, Adres Lemelerberg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Archemerberg Archemerberg 0 meter Mooie natuur om te wandelen en een mooie mountainbikeroute
Recensies
Herleijke plek om te wandelen. In het hol van de Leeuw is heerlijk voor de kids om even uit te razen en te stoeien.
Leuke plek bovenop de Lemelerberg. Snelle en goede bediening. Mooie fietsroutes op de sallandse heuvelrug.
De appeltaart/appelstrudel ...de appels hadden zuurder gemogen. En toch miste ik het zoetje..hij was goed te eten maar dan was hij perfect geweest...de koffie was heerlijk.,..
Veel keus bij het koffiehuis en niet duur en mooie omgeving en veel wandel mogelijkheden
Geweldig mooi om te wandelen...
Super goede horica locatie. . En top Toppie omgeving om er tewandelen of fietsen. En nog veel meer.
Erg sfeervol. De soep was zalig, ze hebben goede koffie en het speelbos op een paar meter afstand is super voor de kinderen.
Mooie locatie ! Alles duidelijk aangegeven om te wandelen, horeca was ook prima
Leuk terras en gezellig ingericht interieur.. van de eenvoudige kaart kun je best eten en de prijzen zijn er gunstig.. als ik weer in de buurt ga ik zeker weer een bakje/lunch doen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid