facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De koekjesfabriek - Wedde

De koekjesfabriek - Wedde

Info

www.dekoekjesfabriek.eu

Geschiedenis

In Wedde staat een pand dat in de volksmond de 'koekjesfabriek' heet. In 1952 werd dit pand in opdracht van 'Van Houten Chocolaterie' uit Amsterdam in Wedde gebouwd, naar een voorbeeld van Amsterdamse school architectuur. Lange tijd zijn er bonbons gemaakt en verpakt. Na enige jaren, begin 1970, werd het pand verkocht aan de heer Bouwman (‘koekje Bouwman’) die het pand als ‘Bouwman banketfabriek ‘de ster’ alias 'de koekjesfabriek' in gebruik nam. Het pand dankt haar naam aan deze periode. Tot 1997 zijn er koekjes gebakken. Daarna is het pand in particuliere handen gekomen. Sinds 2008 staat het pand weer te koop.

Sindsdien vinden er diverse activiteiten plaats. In het pand zijn diverse (kleine, internationale) bedrijven gevestigd. Het pand is hét centrum in een internationaal netwerk (EDR) van duurzame en innovatieve bedrijven die in de koekjesfabriek hun producten (werkend) tonen. Er vinden diverse programma’s plaats binnen de MVO-thema’s, duurzaamheid en innovatie. Er is een mogelijkheid tot overnachten, er zijn kantoorruimtes en flexplekken te huur en er wordt 2x per maand op thema gekookt in het restaurant.
Er wordt sinds 2014 op ambachtelijke wijze, op bescheiden schaal, bier gebrouwen en de productie van bonbons terug. Het bier staat centraal bij de proeverijen die worden georganiseerd. Uitsluitend op bestelling worden exclusieve bonbons en chocolade geproduceerd.

Adres: lageweg 14c, 9698 BN Wedde
Telefoonnummer: 06 10385146
Stad: Wedde
Route: lageweg 14c
Postcode: 9698 BN


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
IPVA Coaching IPVA Coaching 236 meter Personal training, revalidatie, sportbegeleiding
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid