facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Kauwgombalcup

De Kauwgombalcup

Info

De Kauwgombalcup organiseert de gaafste autorally's van Nederland! Touren met vrienden in een oud barrel met weergaloze opdrachten. Meld je aan voor de Kauwgombalcup!

Geschiedenis

Tankstation de Pam bestaat iets meer dan een halve eeuw. Toen we dat realiseerden vonden we dat er iets legendarisch gebeuren moest.

Al ruim vijfendertig jaar staat er in ons tankstation een glazen pot met gekleurde kauwgomballen op de toonbank. Hendrik Bakker is daar ooit mee begonnen. Menig oudere klant heeft daar ooit zijn kleine handjes voor het eerst in gestoken, en doet dat nog steeds. Soms verteld een ouder aan zijn kind dat hij vroeger ook voor een hand vol kauwgomballen uit de auto kwam. Mooi om te zien dat die boom van een kerel, ooit met zijn kruintje net boven de balie uitstekend, nu bijna zijn hand niet meer in de pot krijgt. Tja, tijden veranderen hè maar die kauwgomballen zijn gebleven. Het gebeurde regelmatig dat de inhoud over de vloer belande nadat de kleine eerst een douche van kauwgomballen kreeg. Ouders die na het afrekenen al in de auto zaten, weer terug konden lopen voor een paar kauwgomballen voor de kleine in de auto. Soms in de stromende regen! Als er noodgedwongen andere snoep in de pot zit, omdat de kauwgomballen op zijn, hebben we de kinderen en hun ouders flink overstuur. De kauwgomballen traditie houden we dus maar in ere. Op de vreemdste plaatsen kom je de kauwgomballen of de restanten ervan tegen. Op ons terrein vind je overal uitgespuwde kauwgom. Echt een dagelijkse taak om tientallen stukken kauwgom van de straat te schrapen maar goed het hoort bij de traditie. In onze autostofzuiger zitten wekelijks tientallen kauwgomballen. Komisch geluid als je de kauwgomballen door de stofzuigerslang hoort ratelen. Er kwam eens een diaken van een kerk aan de balie die vertelde dat hij vier kauwgomballen in de collectezak had gevonden. Hij had de zaterdagavond ervoor met zijn zoontje getankt. De mix van kauwgomballen, brandstof en auto’s bracht ons op het idee om een 'rally' te organiseren.

Adres: Urkerweg 1, 8321 DT Urk
Telefoonnummer: 0640361459
moc.liamg@puclabmogwuak
Stad: Urk
Route: Urkerweg 1
Postcode: 8321 DT


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: kauwgombal challenge dumpert, kauwgomballen challenge dumpert
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Avond4Daagse Urk Avond4Daagse Urk 850 meter Hier kunt u (binnenkort) de foto's van de Avond4Daagse Urk 2015 bekijken.
Mudde Kok Mudde Kok 1 km Voor een zeer complete Volvo met een lage kilometerstand kun je bij Mudde Kok in Urk ...
De Koningshof Party & Events De Koningshof Party & Events 1 km Heel mooi erg gezellig heerlyk eten genoeg zalen kerst byeen komst bedryfsuitje goed ...
With Rianne With Rianne 2 km Rianne werkt heel netjes en weet precies wat ze doet. Zeker een aanrader. Heel blij m...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid