facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Kast (official)

De Kast (official)

Info

www.dekast.nl De Kast is een popgroep met Nederlands- en Friestalig repertoire. De band beleefde grote successen met o.a. 'In nije dei', 'Woorden zonder woorden', 'Eltse grins foarby', 'In de wolken' en 'Hart van mijn gevoel'.

Geschiedenis

In de jaren '90 was De Kast één van de populairste popbands van Nederland. In die tijd verkochten ze meer dan 1.000.000 cd's en singles, deden meer dan 100 optredens per jaar, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en zij vielen op door hun speciale concerten.

Het grote succes begon in 1996 in het Abe Lenstra Stadion, daarna bezochten 20.000 mensen het unieke concert op het strand van Lemmer, en hun Megaconcerten in het Gelredome te Arnhem trokken 90.000 bezoekers. Tevens was De Kast destijds de eerste Nederlandse band die optredens gaf in de Heineken Music Hall en Ahoy. Ze verkregen grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.

Eind 2002 stopte de groep in goed overleg, na hun afscheidsconcert in de Amsterdam Arena begon zanger Syb van der Ploeg samen met drummer Nico Outhuijse een geluidsstudio en de band Spanner. Syb ontwikkelde zich verder als tekstschrijver/componist en als soloartiest en staat tegenwoordig regelmatig als frontman op het podium met één van zijn vele projecten. Peter, Sytse en Kees gingen allen hun eigen weg en zijn nog steeds werkzaam binnen de muziekbranche als producer, docent en/of uitvoerend musicus.

Op 10 november 2006 gaf De Kast in de originele bezetting een zeer succesvol reünieconcert tijdens de Fryske Music Night in Leeuwarden. Sinds het reünieconcert kwam de Friese band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. Dat beviel zo goed dat besloten werd om serieuze plannen te maken voor de toekomst. Inmiddels is de comeback een feit en treed de band, naast hun eigen werkzaamheden, weer regelmatig op.

In 2010 bracht De Kast na ruim 9 jaar weer een studioalbum uit. De release van het album vond op 24 september 2010 plaats in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. Een historische plek voor De Kast, hier schreven zij in 1997 popgeschiedenis om als eerste band in Nederland een stadionconcert te geven. In het uitverkocht voetbalstadion waren 12.000 fans getuige van de opname van hun ultieme kastkraker: 'In Nije Dei'. Het betekende de definitieve landelijke doorbraak, hierna volgden vele top 10 hits. De release van het nieuwe album op deze bijzondere plek was voor De Kast een warm 'Welkom Thuis'.

Adres: heliconweg 52, 8914AT Leeuwarden
Telefoonnummer: 0655797718
ln.seitcudorpnbm@eciffo
Stad: Leeuwarden
Route: heliconweg 52
Postcode: 8914AT



op zoek naar gerelateerd: de kast agenda, kerst met de kast, de kast agenda 2018, de kast nummers, touragenda de kast, de kast zanger, optreden de kast 2018, de kast oosterwolde
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kuzak Kuzak 2 km Dutch Hardstyle DJ & Producer
Alternative Rockcafe Mukkes Alternative Rockcafe Mukkes 2 km Alternative Rockcafé
Studio ESE Schothorst Studio ESE Schothorst 5 km Een studio waar naast opnames ook gitaarles en zangles wordt gegegeven. voor info r...
Magnificence Magnificence 5 km Never ending music versatility comes in the form of Dutch DJ/producers duo Magnificen...
Frank Wilson ft. Petra Schreurs Frank Wilson ft. Petra Schreurs 5 km Top duo met het accent op stijl en kwaliteit voor al uw gelegenheden
Romana Romana 20 km www.zangeresromana.nl
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid