facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Jacobijn

De Jacobijn

Info

Maaltijdverzorging voor Zuidlaren, Groningen, Haren, Glimmen, Onnen, Hoogezand, Sappemeer, Kolham, Harkstede, Vries en Eelde, Paterswolde

Geschiedenis

De geschiedenis van maaltijdverzorging “DE JACOBIJN”

De Jacobijn is ruim 40 jaar geleden opgericht als een café restaurant in de binnenstad van Groningen.

Ongeveer 30 jaar geleden werd aan de eigenaar gevraagd of het mogelijk was de maaltijden mee te nemen of te laten bezorgen.
Deze vraag werd gesteld door een echtpaar dat met ziekte te kampen had en vanzelfsprekend werd dit verzoek meteen toegezegd. Zo is de bezorging van de eerste maaltijd ontstaan.
De eerste jaren werd de maaltijdverzorging gecombineerd met een succesvol restaurant. De koks en chauffeurs werkten hard om de smaakvolle maaltijden warm bij de mensen thuis te krijgen. Het bezorgen was mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Er werd gewerkt volgens een vast menu waarin de mensen hun dieet en wensen konden aangeven.
Er werden ruim 60 maaltijden per dag bereid voor de stad Groningen.

In 2007 werd het mogelijk om naast de warme maaltijden ook koude maaltijden geleverd te krijgen.
Het voordeel van een koude maaltijd is dat de mensen deze kan verwarmen op een zelf gekozen tijdstip. De vraag naar maaltijden werd steeds groter en om de mensen nog beter van dienst te zijn werd besloten om 7 dagen per week dagverse en ambachtelijke maaltijden te bereiden en te bezorgen.
Bijkomend voordeel is dat de daardoor ontstane sociale controle door de oudere mensen altijd erg werd en nog steeds word gewaardeerd. Ook werd er voor gekozen om met keuzemenu’s te gaan werken. De mensen konden per dag hun maaltijd samenstellen uit 2 of 3 menu’s.
Er werden toen ruim 120 maaltijden per dag bereid.

Naast de stad Groningen werden ook maaltijden bereid en bezorgd voor de vrijwilligersorganisatie “Tafeltje Dekje Peize”.
In 2010 werd de vraag naar maaltijdverzorging steeds groter. Door deze groei kostte het veel moeite de kwaliteit van zowel de bezorg maaltijden als de gerechten in het restaurant te waarborgen. Hierdoor heeft de eigenaar de moeilijke beslissing moeten nemen het restaurant te sluiten en verder te gaan als maaltijdverzorging “De Jacobijn”.
Vanwege de groei van het bedrijf werd in 2012 besloten naar een andere locatie op zoek te gaan. Het aantal bezorgauto’s was dan ook behoorlijk toegenomen van 2 naar 5 auto’s. De binnenstad was niet langer meer een adequate locatie. De keuken was niet met de groei van het bedrijf mee gegroeid, waardoor de koks met ruimtegebrek kampten.

In oktober 2012 is het bedrijf verhuisd naar Felland 9a1 in Haren. Hier beschikken de koks over een grote bereidingsruimte met nieuw apparatuur. Er kan op een meer efficiënte manier gewerkt worden, waardoor er nog meer groei mogelijk is.
Op dit moment worden er dagelijks zo’n 300 dag verse maaltijden bereid. Er staan 8 auto’s voor het bedrijf klaar om de maaltijden dagelijks te vervoeren.

Naast de stad Groningen, Hoogkerk en Peize is het bezorgingsgebied uitgebreid naar Haren, Glimmen, Onnen, Eelde, Paterswolde.

Misschien binnenkort ook bij u thuis?

Adres: Felland 9a1, 9753 TN Haren, Groningen, Netherlands
Telefoonnummer: 050 3128345
Stad: Haren
Route: Felland 9a1
Postcode: 9753 TN


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 14:00
Zondag: 09:00 - 14:00


op zoek naar gerelateerd: Herberg Groningen, Maaltijdservice Hoogezand, Maaltijdservice Roden
Recensies
Mijn vader heeft heerlijke maaltijden bezorgd gekregen die door aardige chauffeurs aan de deur worden bezorgd. De menukaart is erg uitgebreid waardoor er keuze is voor iedereen. Klein minpuntje is de bezorger Johannes die erg brutaal is. Jammer!
Waardeloos klote bedrijf. Hebben hun administratie totaal niet op orde waardoor mijn moeder onterecht een incassobureau op haar dak kreeg. Bedankt de jacobijn gaan nooit weer met jullie in zee.
Beste, Ik wil even een Beklaag doen. Ik reed net over de spinozalaan waar je 30 km per uur mag. Waar zeer veel zij weggetjes zijn en paatjes zijn waar veel fietsers rondrijden. En rijd er een chauffeur van jullie zo ongelofelijk hard ik denk wel minimaal 70 km per uur en lopen drukken op mij en kijken of hij mij kan inhalen. En vervolgens groot licht geve terwijl ik al 40 km per uur reed. Sorry maar dit sloeg echt helemaal nergens op, prima dat het eten op tijd er moet zijn maar ik denk niet dat die gene dadelijk en fietsers te pletter wil rijden. Misschien ben ik ook niet degene die hier iets van moet zeggen, maar ik raak hier wel een beetje gefrustreerd over als ik eerlijk mag zijn
Wij verzoeken de jacobijn zich te gaan houden aan de 30 km/h die geldt aan de Spinozalaan en omgeving. Wederom werd er vandaag weer associaal hard gereden door de chauffeur die er vandaag rond half twaalf langs reed. Graag het verzoek het personeel hierover aan te spreken.
Mijn oma is zeer tevreden over de maaltijdverzorging van de Jacobijn. Ze vindt het een feest als jullie langskomen. De maaltijden zijn erg lekker en de bakken houden het eten goed warm. Wat een geweldige service!
Schandalig hoe hard deze auto's door Haren en Waterhuizen rijden ! En dat met reclame op de auto. Schaam je De Jcobijn.
Ze rijden als maniakken door de stad. Halen in waar het niet mag. Het zegt niks over het eten maar wel over de chauffeurs.
gemene bezorger die denkt dat ie het alleenrecht op de lift in MIJN huis heeft
Rijdt altijd als een idioot over de parallelweg bij Waterhuizen
Goed voor mekaar
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid