facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Grauwe Beer

Geschiedenis

Molen De Grauwe Beer is een beltmolen in het Midden-Limburgse Beesel.GeschiedenisDe molen is gebouwd in 1614 in Zaandam als een houtzaagmolen. In 1891 werd de molen verscheept naar Beesel en opgebouwd op de kleine Solberg. Hierbij werd de molen heringericht om te dienen als korenmolen. Tot in de jaren 50 is de molen in bedrijf gebleven. In 1982-1983 werd de molen gerestaureerd en verplaatst naar de oever van de Maas. De molen is sindsdien op vrijwillige basis geregeld in bedrijf. De molen liep de afgelopen decennia vier keer onder water na overstromingen van de Maas. Daarom is de molen op 9 september 2014 60 meter landinwaarts op een hogere plek geplaatst.Technische details Type: beltmolen voor het malen van granen Inrichting: 2 koppels maalstenen Wieksysteem: Systeem van Bussel Vlucht: 21,60 m Bijzonderheden: de enige Limburgse molen met een stutvang; een herinnering aan zijn Zaanse verleden.BezoekDe molen is vrij te bezichtigen op zaterdagmiddag.

Adres: Beesel (gemeente)
Telefoonnummer: +31627406317
Stad: Beesel


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Korenmolen Korenmolen "De Grauwe Beer" 71 meter Molens, goed dat ze behouden blijven
Recensies
zelfs tijdens sluiting en op een gewoone woensdag in februari betoverend !! Ik verwacht, dat ik er spoedig weer langs kom en ze het vijfde keer alle verdiepingen /zolders beklimmen kan. Rijkel en Beesel zijn mooie plekken.
Prachtig schitterende molen, prachtig gelegen. Geweldig plekje met uitzicht over de maas. Alleen koffie drinken kun je beter in het dorp doen! Toen ik namelijk met 50 euro 2 kopjes wilde afrekenen omdat ik helaas niet kleiner bij me had en pinnen ook niet mogelijk werd me verwijtend gezegd dat ik beter moest nadenken als ik kwam, omdat ze geen kleingeld hebben en pinnen kon al helemaal niet, want normaal gesproken zijn ze maar 1 dag per week geopend. ' Het was dat het het einde van de middag was en ze me daarom kon teruggeven van €50,- , maar in de ochtend was dat zeker niet gelukt!' Ik wil alleen maar betalen hoor, sorry....! Klantvriendelijkheid laat te wensen over.
sinds de verplaatsing naar de kerkweg in 2014 is de molen beter bereikbaar geworden en zijn er veel meer activiteiten. mooie zit gelegenheid voor feesten en partijen en voor een kop thee of koffie tijdens een fietstocht
Plekje om even uit te rusten van het fietsen.
*Update is aangepast* De locatie op de kaart komt niet overeen met het adres. De molen staat buiten het dorp aan de Maas. Niet in het centrum zoals aangegeven.
Ons vast adresje voor overheerlijk vers spelt-en tarwe- meel en/of bloem. Een echte aanrader!
Molens, goed dat ze behouden blijven
Mooi omgeving
Vertaald door Google Zeer mooie en informatieve presentatie van de molen, zijn geschiedenis en algemene technische geschiedenis. Een aangename sfeer en zeer vriendelijke uitbaters ronden het bezoek perfect af. Voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Origineel Sehr schöne und informative Präsentation der Mühle, ihrer Geschichte und allgemeiner technischer Historie. Angenehmes Ambiente und sehr freundliche Betreiber runden den Besuch perfekt ab. Ausreichend Parkplätze vorhanden.
Vertaald door Google Goed gerestaureerde molen, je kunt er koffie drinken en lekker gebak proeven. Origineel Dobrze odrestaurowany młyn, można wypić kawę i posmakować dobrych wypieków.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid