facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Fuik

De Fuik

Geschiedenis

De Fuik is a restaurant in Aalst in the Netherlands. It is a fine dining restaurant that was awarded one Michelin star in 2008 and retained that rating until 2011.GaultMillau did not award the restaurant any points, but retained it in its Guide. The restaurant has lost its rating due to the new owner/head chef coming in.Owner and head chef of De Fuik is Marco Poldervaart. Head chefs in the period of the Michelin star were Ton Verhaar (2008-2009) and Ralph Drost (2009-2011).The restaurant is located in a modern building on the banks of the river Oude Maas. Marco and Inez Poldervaart bought the restaurant in June 2011. Sellers were Wim and Odilia Brundel, who had owned the restaurant for 31 years.De Fuik is a member of Alliance Gastronomique Néerlandaise since 1994.



"Midden in de Bommelerwaard in het dorpje Aalst bevindt zich dit prachtige restaurant. De gerechten die geserveerd worden zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de smaakpapillen en worden gecombineerd met uitstekende wijnen. Zodra u het restaurant binnenstapt raakt u vervoerd door het unieke uitzicht over de rivier de Maas. Laat u verwennen door de brigade van restaurant De Fuik en ervaar hoe gastvrijheid ook echt weer 'Welkom' betekent.Onder leiding van het enthousiaste ondernemerskoppel Martin & Rosita Ruisaard is restaurant De Fuik hét perfecte plekje om te genieten van een verzorgde lunch- of diner. Ook beschikt het restaurant over een eigen aanlegsteiger en een sfeervol ingerichte bovenzaal. Tot snel bij De Fuik!"

"Midden in de Bommelerwaard in het dorpje Aalst bevindt zich dit prachtige restaurant. De gerechten die geserveerd worden zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de smaakpapillen en worden gecombineerd met uitstekende wijnen. Zodra u het restaurant binnenstapt raakt u vervoerd door het unieke uitzicht over de rivier de Maas. Laat u verwennen door de brigade van restaurant De Fuik en ervaar hoe gastvrijheid ook echt weer 'Welkom' betekent.Onder leiding van het enthousiaste ondernemerskoppel Martin & Rosita Ruisaard is restaurant De Fuik hét perfecte plekje om te genieten van een verzorgde lunch- of diner. Ook beschikt het restaurant over een eigen aanlegsteiger en een sfeervol ingerichte bovenzaal. Tot snel bij De Fuik!"
Adres: Maasdijk 1 , Aalst 5308 JA, NL
Telefoonnummer: 0418 552 247
Stad: Aalst
Route: Maasdijk 1
Postcode: 5308 JA


Openingstijden

Woensdag: 12:00-14:30
Woensdag: 17:30-20:30
Donderdag: 12:00-14:30
Donderdag: 17:30-20:30
Vrijdag: 12:00-14:30
Vrijdag: 17:30-20:30
Zaterdag: 18:00-21:00


op zoek naar gerelateerd: de fuik aalst openingstijden, de fuik aalst facebook, de fuik openingstijden, de fuik arrangement, de fuik ah actie, de fuik film, de fuik kerstmenu, de fuik nijmegen
Recensies
Bijzonder goed gegeten. mooie smaak combinaties. heerlijk. het weer was prachtig en hebben de hele avond kunnen genieten van het uitzicht op het terras. heerlijk rustig. ook de bediening was goed. een pefecte avond!
ik heb hier een tijd je geleden heerlijk gegeten . we hadden het 5 gangen menu zeer verrassend keer op keer is het perfect en zeker het dessert . alleen was ik niet echt weg van de wijnen die toen werden gepresenteerd als bij passend. maar iedere keer dat ik hier ging eten was het erg goed.ik kom hier graag nog eens terug .
Beetje vergane glorie qua pand. Trage gangen. 5 uur over 5 gangen is wel erg lang...
Gisteravond met 3 andere fans weer heerlijk gegeten bij de Fuik. De gerechten waren uiterst smaakvol en borden fraai opgemaakt. Ik kijk iedere keer weer uit naar de jus bij het hoofdgerecht en ook dit keer was het weer genieten. De kundigheid van de chefkok komt hierin extra naar voren. De jeugdige bediening was netjes, kundig en charmant en de gastvrouw had en nam de tijd bij elke tafel voor een leuk gesprekje. Kortom : we hebben weer een geweldige avond gehad.
Wat n fantastisch restaurant, heerlijk gegeten en heel gastvrij personeel
Mooie locatie met zicht op de rivier. Groot terras aan het water, waar je prettig ongedwongen kan zitten. Ook de bediening is ongedwongen. Hier heet een dessert nog "een toetje" De gangen worden in een aangenaam rustig tempo geserveerd en zien er fraai verzorgd uit. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Helaas geen wijnarrangement. Het kiezen van een fles wijn, die goed combineert bij verschillende gangen van vis en vlees, is een lastige klus en het is al helemaal onmogelijk als men aan een verrassingsmenu begint. Een bijpassend wijnarrangement zou hierbij prettig geweest zijn.
Weer heerlijk gegeten! Mooi opgemaakt, bijpassende wijnen, leuke alcoholvrije alternatieven, goed gastvrij vriendelijk personeel, enigszins verrassende gerechten, mooie combinaties! Top! Hier kun je indruk mee maken als je je nieuwe schoonouders wil imponeren ;
Update: februari 2016: In de afgelopen jaren hebben we met enige regelmaat De Fuik bezocht en steeds naar tevredenheid. Deze keer kozen we voor een vijfgangen menu met bijpassende wijnen en het was wederom een feest. Het lijkt alsof de Chef aan het groeien is. De gerechten zijn steeds meer verfijnd van smaak en opmaak. Zoals de eendenlever in drie bereidingen met daarbij ook een stukje paling; een heerlijk geheel waarbij de smaak van de paling er keurig in past. Ook een stukje pata negra varkensvlees met saus van zilveruitjes was vol van smaak. Top. Net als de andere gangen. De wijnen ook in bob-hoeveelheden waren prima passend. Een heerlijk restaurant, met prettige bediening en als het weer lichter wordt schitterend uitzicht. 2014: Sinds 1 april 2013 heeft De Fuik nieuwe eigenaren die dit restaurant met lange culinaire historie een nieuwe fase insturen. Beiden hebben hun sporen verdiend bij zowel Amarone in Rotterdam‚ 't Veerhuys in Almere en natuurlijk De Fuik onder de vorige eigenaren. Ons eerste bezoek in maart had ons zeer tevreden het pand doen verlaten waardoor we ook deze keer vol vertrouwen met vrienden langs kwamen en wederom werden we niet teleurgesteld. Het mooie gebouw, dat prettig modern is ingericht, heeft een schitterend uitzicht over de Afgedamde Maas. Het mooie terras doet al verlangen naar warme zomeravonden. Voor ons helaas nog te vroeg. De ontvangst en bediening is correct, attent, persoonlijk en prettig ontspannen. Hier gaat het er om dat de gast aan het eind van de avond tevreden het pand verlaat. Tijdens de avond zie je dat de brigade goed samenwerkt en elkaar opvangt. Wij lieten ons verwennen met een suprisemenu met bijpassende wijnen. Bij de maaltijd stond steeds een mandje met kleine, warme, broodjes die attent werden bijgevuld, vergezeld van boter, olie en zout. Indien gewenst wordt er steeds een karaf kraanwater geschonken. De gangen werden vergezeld door prima, niet alledaagse, wijnen die zeer goed bij de gerechten pasten. De Chef kwam nog even aan tafel om met plezier een vraag van ons te beantwoorden hoe de „kaviaar met munt” gemaakt was het begint met tapioca korrels.... De amuse en gerechten waren allemaal dik in orde. Heerlijke zalm, langzaam gegaard lamsvlees, rund met heerlijke jus, lekkere nagerechten en een uitstekende „friandise wagen” tot slot bij de koffie / thee. Een heel prettig en uitstekend restaurant dat een bezoek meer dan waard is!
Wat een feestje! Een heerlijke lunch, prachtige gerechten, mooie combinatie van verschillende smaken, geweldige lokatie met uitzicht op het water. Zeer gastvrije ontvangst en bediening. En een hele goede prijs/kwaliteit verhouding!
Eerste klas restaurant met een hoog terras met fenomenaal uitzicht over de Bergsche Maas met uiterwaarden. Vreselijk dat er mensen die zo nodig moeten speedbootracen. Goed personeel met een uitstekende sommelier.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid