facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Doelen

De Doelen

Info

de Doelen: podium voor klassiek, wereldmuziek, jazz en familievoorstellingen en congreslocatie

Geschiedenis

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland. Een enerverend, dynamisch bedrijf op het snijvlak van cultuur en zakelijkheid.

Als een van de belangrijkste en drukst bezochte muziekpodia van het land realiseert de Doelen jaarlijks een kwalitatief hoogwaardig internationaal programma van concerten met klassieke muziek, wereldmuziek, pop en jazz. Als congresgebouw is de Doelen een belangrijke speler op de nationale en
internationale congres- en evenementenmarkt, waarbij optimale dienstverlening voorop staat.

De 4 zalen en ruim 30 subzalen in de Doelen worden jaarlijks ruim 1200 keer ingezet voor uiteenlopende evenementen; concerten in alle genres, congressen en andere zakelijke evenementen. De Doelen is tevens een geliefde locatie voor spraakmakende internationale evenementen, waaronder het International Film Festival Rotterdam, het Gergiev Festival en Classical:NEXT.

De Doelen ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers. Van alle Rotterdammers bezoekt circa 25% (jaarlijks) de Doelen. Een nieuwe generatie muziekliefhebbers weet de weg te vinden naar de Doelen. De zeer brede programmering, van grote publiekstrekkers tot specialistische concerten voor de doorgewinterde muziekkenner, van kinderconcerten tot concerten met muziek uit diverse herkomstlanden, maakt de Doelen echt een muziekhuis voor iedereen. De Doelen is het ‘moederschip van de muziek’ in Rotterdam en werkt samen met vele culturele en maatschappelijke organisaties. De Doelen is dan ook een van de sterkste cultuurmerken van Rotterdam. De landelijke betekenis is groot: ruim 49% van de bezoekers komt van buiten de regio.

De Doelen wil de levens van mensen verrijken en hen inspireren door ze samen te brengen in een gastvrije omgeving om muziek en kennis te delen. Bovendien wil de Doelen een essentiële rol spelen in het leven van Rotterdammers. Nationaal en internationaal wil de Doelen een mobiliserende, inspirerende en faciliterende spilfunctie vervullen als concert- en congresgebouw.

Adres: Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Telefoonnummer: +31 10 2171717
Stad: Rotterdam
Route: Schouwburgplein 50
Postcode: 3012 CL



op zoek naar gerelateerd: de doelen geplande evenementen, de doelen programma 2018, de doelen vacatures, de doelen rotterdam adres, de doelen agenda 2018, de doelen plattegrond, de doelen grote zaal, de doelen rotterdam parkeren
Recensies
Fantastische gaaf muziektheater. We komen er al weer heel wat jaren om vooral te genieten van de vele gave concerten. Een hoogtepunt is de uitvoering van de Mattheüs Passion op de Goede Vrijdag door het Rotterdams Philarmonisch Orkest. Dit meer dan drie uur durend muziek- en zangspektakel is echt een hoogtepunt.
Voor het eerst een concert mee gemaakt in dit gebouw. Wat fantastisch!! De licht effecten zijn goed maar het geluid en de akoestiek is amazing! Wat ons betreft krijgt dit een vervolg. Stoel coderingen kunnen handiger, het is wel even zoeken waar je nou moet zitten.
Stoelen zijn echt zwaar onder de maat zeker gezien de prijs van de tickets... Rest prima in orde maar niks speciaals voor een Theater.
Trek je mooiste kleren aan en je waant je er een filmster. Wat een geweldig mooi complex. Ieder concert klinkt er ook nog eens geweldig.ik was er voor de Matheus. Schitterend. Blijf na afloop nog even hangen in de voyer.
Het Herdenkingsconcert 2023 bijgewoond. Geweldig. Doelen is en blijft een zeer mooie locatie. Goed te bereiken en makkelijk parkeren in de parkeergarage.
Fijne concertzaal. Goede herinneringen aan stageperiode bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maar ook als gast. Nu samen met onze kleuter naar een familieconcert geweest van het Orkest, aanrader!
Film van Harry Potter gezien met Rotterdams Philharmonisch Orkest die de muziek speelde. Heel erg leuke ervaring. Wat lijkt me dat moeilijk om op de juiste momenten te spelen. Ze deden het perfect. Toen ik de foto nam zat het orkest er nog niet.
Erg indrukwekkend gebouw, mooi ingericht en in de zaal prachtige akoestiek. Bij een lang concert zitten de stoelen helaas niet meer comfortabel. Desondanks een aanrader om hier naar een concert te gaan!
Mooi theater, ruime loby maar in de pauze was men niet in staat om iedereen van een drankje te voorzien. De stoelen zijn hard en een lange zit maakte de concentratie op de uitvoering lastig. Ook te weinig beenruimte. Het geluid was uitstekend. Het zou niet het theater van mijn keus zijn als een grote voorstelling ook ergens anders is. Wel fijn om naast de deur te kunnen parkeren.
De Doelen bezocht omdat na 2 jaar wachten het Rotterdams Philharmonisch orkest weer speelde bij de 6de Harry Potter film " The Halfblood Prince " Als je een Harry Potter fan bent zoals ik dan is dit fantastisch!!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor De Doelen.

Rotterdam concertzaal

openingstijden, locatie, vervoer. Schouwburgplein 50 rotterdam auditorium kaart stadsplattegrond, satellietweergave. De Doelen adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met De Doelen. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over De Doelen delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Doelen De Doelen 0 meter Fantastische gaaf muziektheater. We komen er al weer heel wat jaren om vooral te geni...
Oude Luxor Theater Oude Luxor Theater 298 meter
SKVR SKVR 305 meter Leuk aanbod in cursussen van een hoog niveau ook goed voor beginners
De Unie De Unie 308 meter
Annabel Annabel 426 meter Goede zaal, heb een concert bijgewoont en het licht was erg goed. Geluid was goed. En...
Rotown Rotown 543 meter Gezellige tent! De vegan cheeseburgermenu was goed. Bij het tonen van concertkaartje ...
Rotown Rotterdam Rotown Rotterdam 543 meter Gezellige tent! De vegan cheeseburgermenu was goed. Bij het tonen van concertkaartje ...
Bar3 Bar3 548 meter Prima bar! Lekkere bieren. Beetje alternatief , moet je van houden. Muziek wel echte ...
Dâk Dâk 574 meter Ervaar de zomer op ze Rotterdams! DÂK bied een fantastisch uitzicht met wereld muziek...
Le Vagabond Le Vagabond 723 meter Ik ben geknipt door junior kapper Guido, los van dat het gezellig was, heeft hij voor...
Club Empire Club Empire 766 meter Artiesten komen altijd telaat of zelfs helemaal niet. Het is wel een ruime club. Zelf...
WORM WORM 786 meter Ik kom hier meestal als er een tekno avondje is, maar er zijn ook veel culturele happ...
'T Accordeonpaleis 'T Accordeonpaleis 802 meter
de Laurenskerk de Laurenskerk 806 meter Dag van de Rotterdamse geschiedenis in de Laurenskerk. De kerk is altijd imposant, en...
Het Nieuwe Instituut Het Nieuwe Instituut 822 meter Hier eens naar binnen gewandeld omdat ik wat tijd over had. Wist niet zo goed wat ik ...
V11 V11 930 meter Hoe is het mogelijk: dit best bewaarde geheim van Rotterdam is er al sinds de jaren ‘...
Nivon Nivon 1 km Mooi gebouw. Uitstekende vrijwilligers.
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid