facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dark Sky Terschelling

Dark Sky Terschelling

Info

Genieten van de sterrenhemel op Terschelling
Welkom op darkskyTerschelling, een initiatief van Melis en Anka de Vries op het Waddeneiland Terschelling.

Geschiedenis

Waarom is de nacht op Terschelling zo bijzonder?
Vanuit de ruimte gezien, hoort Nederland 's nachts bij de felst verlichte gebieden van Europa.
Op zich niet zo vreemd. In dit stedelijke gebied bevinden zich 2 grote zeehavens en een grote luchthaven met bijbehorende industrie waar dag en nacht gewerkt wordt.

Hoe kan het dan dat de sterrenhemel op de Waddeneilanden zo donker is?

Op de satellietfoto van Europa kan je zien dat het gebied ten noorden en noordwesten van Nederland 's nachts helemaal donker is. Daar ligt de Noordzee, een gebied met weinig lichtvervuiling.
De afstand vanaf het Noordzeestrand van Terschelling tot Noorwegen is ongeveer 600 kilometer. Een gebied zonder noemenswaardige lichtvervuiling.

Het is dus bijzonder dat Terschelling een donkere nachthemel heeft terwijl het vlak bij een van de dichtst bevolkte gebieden op aarde ligt.
Om een sterrenhemel te zien die net zo mooi is als op de Waddeneilanden moet je helemaal naar Schotland, de kust van Ierland of Noorwegen reizen.

Onze taak

Darksky is een internationaal begrip dat vrij vertaald “donkere nachthemel” betekent.
Dark sky wordt meestal gebruikt om een gebied aan te duiden waar het zo donker is dat je er ongestoord van de sterrenhemel kan genieten.

De gedachte achter een dark sky gebied is een plek in stand te houden waar het ‘s nachts nog echt donker is zodat mensen en dieren van de natuur kunnen genieten zoals het ooit overal op aarde was.

Adres: Oosterend 2, 8897 HZ Midsland
Telefoonnummer: 0562-448484
ln.eitaercer-gnillehcsret@nalemrejt
Stad: Midsland
Route: Oosterend 2
Postcode: 8897 HZ



op zoek naar gerelateerd: dark sky terschelling 2018, dark sky park, dark sky excursie terschelling, sterrenhemel terschelling, vvv terschelling dark sky, dark sky park nederland, dark sky terschelling staatsbosbeheer, dark sky park lauwersmeer
Recensies
Het was een plekje in het nergens. Geen speciaal plekje om je kleedje neer te leggen, of een bankje om op te zitten. Geen bord, gewoon een landweggetje met niets. Oja, wel iets: muggen... Het duurde ook lang voordat het donker werd, misschien zijn we te vroeg weggegaan.
Werkt beter als er geen wolken in de lucht zijjn. Kan ook prima zonder gidsBezocht opWeekend
Het appartement wat wij huurden lag hier vlakbij, als je s'avonds buiten stond kon je bijna bij mooi en helder weer, de gehele melkweg aanschouwen
Donker is hier ook echt donker.
We zagen heel veel sterrenBezocht opOfficiële feestdag
Ik had een geweldig uitzicht in een heldere wolkenloze nacht. Ik zag de melkweg in een kwaliteit die ik vele jaren geleden voor het laatst had in de bergen van de Alpen. Prachtig.
Magische lucht, echt een heerlijke plek !!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid