facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dara Amersfoort

Dara Amersfoort

Info

Wereldrestaurant Dara

Geschiedenis

Wereldrestaurant Dara is gevestigd in een uniek sprookjeskasteel nabij de historische stadspoort van Amersfoort.

Het nieuwe gebouw heeft een opvallende moderne uitstraling. Zowel het gebouw als haar kosmopolitische interieur zijn ontworpen door het jonge architectenbureau FAT(fashion architecture taste Ltd) uit londen. an extraordinary architectural object which would relate to both the old city and to the mostly 19th Century warehouses along the riverfront.

Dara is een nieuwe ontmoetingplaats aan de Eemhaven in Amersfoort. Het is een wereldrestaurant met een eigentijds oosters tintje. Het restaurant serveert uiteenlopende bekende gerechten uit zuid-europa, het midden-oosten en zelfs azie. Er is keuze uit een hoeveelheid mezzes. Dit zijn sierlijke kleine gerechten. De wereldse gerechten zijn verantwoord en hebben een goed prijsniveau dat u elders niet snel zult vinden.

Het restaurant is elke dag geopend vanaf 11:30 uur. Dara heeft twee verdiepingen met een indrukwekkende betonnen trap in het midden van het pand. De ruim opgezette inrichting telt maar liefst 228 zitplaatsen. Het terras is goed voor ruim 110 zitplaatsen.

Dara schenkt naast de bekende (fris-)dranken internationale drankjes. Ook is er keuze uit rijke exotische cocktails.



"Dara is een kosmopolitische ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort. Modern, grootstedelijk en toch ook romantisch! Dara serveert verrassende kleine gerechten – mezzes – uit verschillende streken. De verantwoorde gerechten hebben een goed prijsniveau dat u elders niet snel zult vinden."
Adres: Grote Koppel 5, 3813aa Amersfoort
Telefoonnummer: 033-4702302
Stad: Amersfoort
Route: Grote Koppel 5
Postcode: 3813aa


Openingstijden

Maandag: 11:30 - 00:00
Dinsdag: 11:30 - 00:00
Woensdag: 11:30 - 00:00
Donderdag: 11:30 - 00:00
Vrijdag: 11:30 - 01:00
Zaterdag: 11:30 - 01:00
Zondag: 11:30 - 00:00


op zoek naar gerelateerd: Dara menukaart, Dara Amersfoort parkeren, Eigenaar Dara Amersfoort overleden, Restaurant Amersfoort, Habibi Amersfoort, Madonna - Amersfoort, Arabisch restaurant Amersfoort, Grote Koppel 5 Amersfoort parkeren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
A la minute Amersfoort A la minute Amersfoort 149 meter Volgens mij heet A la Minute niet meer zo maar Italiano, maar dat neemt niet weg, hee...
Efes Mediterraans Delicatessen Efes Mediterraans Delicatessen 4 km Doner zoals je gewend bent. Is helaas wel een kleine zaak.
Recensies
Zeker aan te raden. Heerlijk gegeten op vrijdag avond, 3 gangen met bij elke gang verschillende kleinere gerechten. Smaken waren super, top afwisseling en alles was van goede kwaliteit. De porties bij elkaar zijn royaal, en er wordt ook lekkere wijn geschonken. Tafelwater zonder meerprijs is een leuk detail waar andere restaurants een voorbeeld aan mogen nemen, het personeel is ook super vriendelijk. Enige verbeterpunt vonden wij de muziek die nét iets te repetitief was.
Met zijn vieren hier gegeten waarvan 2 vegetariërs en twee geen vlees aten. Dit was geen probleem. Wij hebben de Dara de luxe besteld zodat de tafel vol kwam te staan met de lekkerste hapjes. Eerste gang koude gerechten, tweede gang warme gerechten en derde gang is het dessert waarbij we meerdere keuzes hadden. Wij kozen het Grand Dessert. Alles was even lekker en het was zeker genoeg. De bediening was vlot en vriendelijk. Mooi restaurant aan het water gelegen. Zeker voor herhaling vatbaar. Vegetarische menuopties: Vegetariërs kunnen hier terecht. Genoeg opties. Rolstoeltoegankelijkheid: Er is een invalidentoilet beneden.
Heerlijk eten voor een goede prijs! Erg vriendelijke en goede bediening, mooie inrichting. Als je een menu bestelt kun je kiezen tussen vlees, vis, of vegetarisch of gemengd. Er staan ook meer dan genoeg losse vegetarische opties op de kaart. Wij hebben ons laten verrassen met een menu vis en vega, en alles wat op tafel kwam was heerlijk. We hebben hier erg genoten!
Voor het eerst met mijn vrouw in dit restaurant gegeten. Wat goed! Een ware explosie van smaken, een knappe variatie. Wat opvalt, is dat elk gerechtje net even anders smaakt en wordt opgediend dan in andere restaurants. Het nagerecht werd versierd met vuurwerk, en onze achternaam was met chocolade op het bord geschreven! Leuke, originele aankleding ook van het interieur. Mooi gelegen aan de Eem vlak bij de middeleeuwse Koppelpoort. Treinen rijden vlak langs het restaurant, maar die hoor je niet. Ook een groot compliment voor het personeel. We kregen gratis champagne van het huis. En wat een sympathieke ober, die jongeman met de rossige baard . Alle lof!
Hier een zakelijke lunch gehad. Het eten was prima en net genoeg voor 2 personen.
Heerlijk eten, goed geprijsd, leuke en gezellige bediening en zalig aan de rivier de Eem. Enig minpuntje is dat het vandaag te heet was buiten te zitten maar daar kan Dara niets aan doen!
Heel gezellig. Lekker gegeten en tegen redelijke prijzen. Vriendelijke bediening.
In 1 woord, geweldig. We hebben hier meerdere gerechten gegeten en het was heerlijk. Het is een Ontzettend goed restaurant voor shared dining en de Baklava maakte het zeker af! Ik zou de bediening tekort doen als ik hier niks over zou zeggen. We werden perfect geholpen door een nette en vriendelijke dame. Ze was beleefd, vrolijk en ze hield perfect in de gaten wanneer de glazen leeg waren. Wat ook zeker gezegd mag worden natuurlijk! *prijs/kwaliteit *service *eten
Dikke 10. Wij kwamen met een groot gezelschap binnen, lees; 10 volwassenewordt plus 3 kids. Er was een hele hoek achter in de prachtige zaak gereserveerd en we hadden alle ruimte. Het eten was smaakvol en duidelijk met zorg en liefde bereid. Tafels werden verzet, de kinderen kregen kleurboeken en zelfs na de 1800ste keer bijna struikelen over de vervelend huppelende kinderen werd er nog steeds vriendelijk gelachen en met de meisjes gespeeld. Mijn dank als moeder gaat uit naar de geweldige blonde gastvrouw die ons maar vooral onze peuter een super avond heeft gegeven. Tot de volgende!
Gisteren met 3 collega's heerlijk gegeten bij DARA. De bediening was zeer prettig. Ondanks het grote pand en de drukte was de akoestiek goed. Wij hadden de DAR de Luxe. Ieder gerecht was zoals mijn collega het omschreef een smaaksensatie. Alle gerechtjes waren lekker. Iedereen zei; "Hier kom ik zeker nog een keer terug"
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid