facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cultureelcentrum Kerk aan de Ring

Cultureelcentrum Kerk aan de Ring

Info

Met deze pagina willen we het monument in Nieuw-Helvoet onder de aandacht brengen. Ook zullen we de openbare evenementen publiceren.

Geschiedenis

Een eeuwen oude kerk die gebruikt wordt voor culturele- kunst- en gezelligheid gerichte activiteten

Adres:
Telefoonnummer: 0181324303
Stad: Hellevoetsluis


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Cultuurhuis Nieuwe Veste Cultuurhuis Nieuwe Veste 1 km Deze pagina houdt u op de hoogte over de activiteiten in en door Cultuurhuis Nieuwe V...
Eva Capello Art Eva Capello Art 3 km Hele leuke kunstwinkel met hele betaalbare kunstwerken van glas, brons, steen en schi...
Recensies
Wat een leuke locatie voor pianoles. Ook worden er wiskey proeverijen gehouden. Groots maar toch gemoedelijk.
Hebben daar een erg leuk kerstconcert mogen verzorgen vrijdag 13 december met onze muziekvereniging Sempre Crescendo. Was erg leuk om te doen, en werd zeer gewaardeerd door t aanwezige publiek. Ook het optreden van ons Dickens ensemble werd zeer gewaardeerd.
Prachtig centrum, verstopt pareltje in Hellevoetsluis.
Hier op De Ring rij je voor je plezier wel 2 rondjes rond de kerk! Het geheel straalt een vredige rust uit. Hoewel de kauwen hoog in en om de toren af en toe wel een luidruchtig feestje lijken te vieren! Je staat hier voor je gevoel oog in oog met de geschiedenis van eeuwen. De Ring met de kerk in Nieuw-Helvoet is een prachtige historische, oer-Hollandse plek; het is de bakermat van het huidige Hellevoetsluis. Van de nog bestaande gedeelten van de kerk is de toren het oudste deel nog van voor 1500 Hij staat al heel lang los van de kerk; zeker al sinds 1672! De muren zijn ongeveer 1 m dik. Het middenschip is dus al heel lang verleden tijd. Mogelijk als gevolg van o.a, blikseminslag. Wat rest is het transept dwarsbeuk en koor van deze van oorsprong RK-kerk. Na de reformatie werd het een protestantse kerk en nu is het een cultureel centrum.
Prachtige lokatie, moet zeker open blijven Voor publiek.
Een mooie plek voor bijeenkomsten met grote groepen. Vriendelijke vrijwilligers die hun best doeb om het iedereen naar de zin te maken.
Jammer dat dit cultureel centrum ophoudt te bestaan een gemis voor inwoners van hellevoetsluis
De kerk ligt mooi maar om grootschalige evenementen niet geschikt i.v.m. gebrek aan parkeer mogelijkheden en de akoestiek.
Heel erg goed! Rock in de kerk. Zeer goede muzikanten. Hele goede sfeer.
Goed om te zien dat deze locatie een mooie bestemming heeft gekregen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid