facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cotazur by Rosso

Cotazur by Rosso

Info

Cotazur by Rosso All Day! Naast de bekende verrassingsmenu's à la Rosso bevat de menukaart nu ook heerlijke Franse Bistro gerechten in een modern jasje

Geschiedenis

High end comfort food & fine dining.
Met onze comfortfood gerechtjes gaan wij terug maar de oorsprong van het koken. Bij Rosso kun je heerlijk en betaalbaar genieten van Non fuss gerechtjes met de focus op smaak.
Uiteraard is een op maat gesneden line-up van 3 of 4 gerechtjes altijd mogelijk, ook met bijpassende wijnen.



"Heb jij onze menukaart al gezien? Naast de échte Cotazur bistro klassiekers stellen wij dagelijks de lekkerste menu’s samen van gerechten zoals je van ons gewend bent. Laat je verrassen door chefkok Nihal! Onze keuken is vanaf dinsdag t/m vrijdag doorlopend open. Zaterdag vanaf 17.00 uur.vakantie sluiting 12 en 13 juli25 juli tm 8 augustus"
Adres: Oostzeedijk 272, 3063CA Rotterdam
Telefoonnummer: 0102250705
Stad: Rotterdam
Route: Oostzeedijk 272
Postcode: 3063CA


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 21:30
Dinsdag: 12:00 - 21:30
Woensdag: 12:00 - 21:30
Donderdag: 12:00 - 21:30
Vrijdag: 12:00 - 21:30
Zaterdag: 18:00 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: rosso rotterdam, eigenaar rosso rotterdam, cote d'azur by rosso rotterdam, menu restaurant rosso, rosso restaurant, cote d'azur restaurant rotterdam, cote d'azur rotterdam, rosso wijn
Recensies
Niet goedkoop, wel goed, heel goed zelfs; Heerlijk eten en top bediening. Fantastische avond gehad!
Cotazur is echt een van mijn favoriete restaurants geworden. Altijd als ik hier kom heb ik een hele gezellige avond, met heerlijke en verassende gerechten en goede passende wijn. Daarnaast is Hans een ontzettende fijne gastheer.
Wat een geweldig restaurant is dit toch. Top kwaliteit eten in een zeer gemoedelijke sfeer. Zeer vriendelijk personeel. Een hoge tafel bij de open keuken is een aanrader, leuk om te zien hoe goed georganiseerd alles verloopt. Op de avond dat wij er waren was er een dj, zij draaide heerlijke muziek waarbij het moeilijk was om stil te zitten dus na het genieten van heerlijke gerechten hebben we nog lekker gedanst!
Eindelijk eens tijd om hier te dineren stond al een tijdje op ons lijstje!. Eten op sterrenniveau maar in een soepele, ontspannen sfeer. Niet aan met linnen, zilver en kristal gedekte tafels met knikkende obers bij iedere hap en slok die je doet, maar gewoon lekker relaxed aan de bar. Leuk ook dat je zo in de keuken kijkt waar de 4mans-brigade druk in de weer is en "baas" Hans gewoon op de bar stapt als hij van de muur even wat flesjes wijn moet scoren. Gezellige, hartelijke meiden die je van een drankje en amuses voorzien en dan is daar de kaart. Klein, overzichtelijk maar met lekkere, aparte happen. Wij kozen voor de 700 grams entrecote voor 2 en dus maar een klein voorgerecht vooraf. Omdat we graag veel proeven 2 verschillende genomen en hallverwege geruild. De zeeduivel met de gefrituurde kruiden vond ik overheerlijk maar ook de makreel met de bietenmayonaise was niet te versmaden. En dan is daar het vlees: imposant op een houten plank. Precies de goede garing, supermals, geweldig gekruid misschien iets te zout want s nachts een enorme dorst... maar LEKKER !! Frietjes, wat groenten en sla er bij en apart de jus en mayo. We konden het net niet op en ruimte voor een toetje was er ook niet meer, maar ik houd er wel van zo'n royale portie en niet dat je met honger een sterrenrestaurant verlaat met schuim, frutseltjes en moesjes. Gewoon heerlijk eten. Leuke sfeer, gezellig publiek, kortom prima kerstavond.
Telkens als ik hier kom eten met vrienden hebben we altijd een gezellig avondje uit. We laten ons vaak verrassen door chefkok Nihal en vinden het leuk om te sharen. Mijn favoriete gerecht zijn de gamba's pil pil en smaken nog beter dan ik in Spanje regelmatig voorgeschoteld krijg. Ook de wijnen zijn met zorg uitgezocht wil je een wijnarrangement nemen. De sfeer van het restaurant is als een woonkamer waar je uren kan blijven zitten. Een verbeterpunt is dat de eigenaar nu in zijn eentje de bediening doet en ik begrijp dat hier het personeelstekort in de horeca ook merkbaar is. De keuken en tempo van gerechten opdienen zijn goed wil je er een avondje uit van maken.
Eerlijk.is eerlijk, de locatie heeft minder allure dan het oude Rosso maar het eten was echt heerlijk en de gastheer heeft veel kennis van drank en kaas en kan daar dan ook goed advies over geven. We hebben er een hele gezellige avond gehad.
Wat een pareltje is dit in Rotterdam, een bevlogen gastheer, een jong ongedwongen chef. Alles draait om kwaliteit, is alles perfect? Nee, maar het klopt wel. Je voelt de romantiek en liefde in alle gerechten. Ik ben fan!! Dank je Hans! En dan vooral voor de mooie verhalen.
Nadat mijn moeder heeft aangegeven dat het eten niet naar wens was en zij zelfs heeft overgegeven na thuiskomst en de eigenaar hierop heeft gereageerd met 'gelukkig zijn er andere alternatieven in rotterdam. We houden de eer aan onszelf en gaan hier niet verder op in.' Laat zien dat dit restaurant niet voor verbetering vatbaar is en het hun niet interesseert als hun gasten na bij hun te hebben gegeten ziek zijn geworden. Moeder kreeg ook geen alternatief toen zij niet lustte wat er op haar bord lag, stukjes kip leken ook niet helemaal gaar en er wordt gewoon niet naar je geluisterd als je vraagt of het meer gaar mag. Schandalig dit. Als je van flauwe smaken houdt en eten dat niet met zorg is bereid.. Eet hier!
Wat een gezellige tent, lekker sfeertje en een voortreffelijke persoonlijke bediening! Vooral de bediening is hetgeen wat in veel horeca gelegenheden op de juiste wijze ontbreekt! Net zo belangrijk als alle andere omliggende factoren. Het eten is divers, om de zoveel tijd nieuwe gerechten dus een andere kaart. Het is betaalbaar, de drank kaart is uiterst puik samen gesteld i.c.m. de gerechten. Maar bovenal de kwaliteit springt er boven uit! We komen hier al jaren met veel plezier! En waar Hans is, zijn wij! Een zaak om trots op te zijn, welke we ieder aanraden om heen te gaan!!
We hebben de driegangen menu genomen en zouden verrast worden door de chef. Ons voorgerecht was op het eerste gezicht al niet te harden. Gekonfijte parelhoen met appelmoes, geen zout etc. We kregen toen een ander voorgerecht wat prima was, maar helemaal niet speciaal. Het stukje vlees was erg rood, rare. Ik vroeg of ik hem medium rare mocht omdat ik het veel te rood vond, meneer kwam terug met een rare biefstukje, dus moest ik het voor de tweede keer aangeven. Daarna was het stukje vlees wat meer medium rare. Na thuiskomst heb ik heel veel overgegeven, waardoor dit is gekomen? Geen idee, maar al met al echt geen fijne ervaring. Ik verkies normaal gesproken culinair boven roti, maar in dit geval zeer zeker niet. Nooit meer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid