facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Corendon Vliegvakanties

Corendon Vliegvakanties

Info

Welkom bij Corendon! Hier vind je inspiratie voor een volgende vakantie, de beste aanbiedingen en worden tussen 9:00 en 18:00 uur al je vragen beantwoord!

Geschiedenis

Welkom bij Corendon Vliegvakanties!

Wij nodigen je uit om op deze Facebook-pagina je ervaringen, reacties en suggesties met ons te delen. Met jouw mening kunnen wij namelijk onze producten en diensten verbeteren. Wij houden je de hele week op de hoogte van onze bestemmingen, leuke feiten en de beste vakantiedeals..!

Om deze Facebook-pagina voor iedereen leuk te houden, vind je hieronder onze richtlijnen.

• Heb je een vraag over reisorganisatie Corendon? Wij helpen je dan graag! Soms verwijzen wij je naar een andere afdeling. Zij kunnen je vraag dan beter beantwoorden en/of jou verder helpen.
• Heb je een vraag voor Corendon Dutch Airlines of Corendon Airlines Turkey? Dan helpen wij je waar mogelijk om het antwoord te vinden. Wij zullen je doorverwijzen naar de luchtvaartmaatschappij, als die partij jou beter van dienst kan zijn.
• Om je privacy te beschermen, verwijderen wij berichten met persoonlijke gegevens. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens met boekingsnummers, vluchtgegevens, rekeningnummers en contactgegevens. Wil je deze informatie toch delen vanwege een vraag over je reis met Corendon? Doe dit dan in een privébericht.
• Wij willen het graag voor iedereen leuk houden op onze pagina. Daarom accepteren wij geen beledigingen, scheldwoorden en discriminatie.
• Feedback over onze producten en diensten is altijd welkom. Zo kunnen wij continu blijven verbeteren. Herhaaldelijke negatieve berichten en discussies zijn niet toegestaan. Het kan zijn dat wij deze verwijderen.
• Wij beantwoorden graag vragen over onze organisatie. Helaas kunnen wij geen vertrouwelijke, strategische of commerciële vragen beantwoorden. Alvast bedankt voor je begrip!
• Je mag op onze Facebookpagina geen advertenties plaatsen. Deze worden verwijderd.
• Wil je iets melden aan of over één van onze medewerkers? Doe dit dan in een privébericht. Berichten met daarin persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres en telefoonnummers van onze medewerkers zijn niet toegestaan.

Wij beheren onze Facebook-pagina volgens bovenstaande richtlijnen. Zo blijft het voor iedereen leuk om onze pagina te bezoeken. Wij kijken uit naar je ervaringen, ideeën en reacties!

Groet,


Daan & Emma

Webcare Team
Corendon Vliegvakanties

Adres: Postbus 349, 1170 AH Badhoevedorp
Stad: Badhoevedorp
Route: Postbus 349
Postcode: 1170 AH


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: 10:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: corendon vluchten, corendon airlines, corendon vliegtickets, corendon griekenland, corendon turkije, goedkoop naar turkije all inclusive, corendon spanje, mijn corendon
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
GOfun - Zakynthos GOfun - Zakynthos 0 meter Beschimmelde kamer gekregen van Gofun en niet de kamer die ons beloofd was, na moeiza...
D-reizen D-reizen 159 meter Goede service
Corendon Artiestenreizen Corendon Artiestenreizen 727 meter Corendon Artiestenreizen organiseert al ruim 14 jaar artiestenreizen naar landen als ...
Travel Agent Anneke Travel Agent Anneke 738 meter Persoonlijk reisagent gevestigd in Badhoevedorp
PhotoMind PhotoMind 850 meter Fotografie als vorm van mindfulness, meditatie en bewustwording in Andalusia (Spanje)...
Liesbeth van Geest - Travel Counsellor Liesbeth van Geest - Travel Counsellor 862 meter Wat een goede service! Je geeft je wensen op, Liesbeth zorgt voor een paar opties en ...
Rondreisopmaat.nl Rondreisopmaat.nl 932 meter Zeer behulpzame en deskundige medewerkers die hebben bijgedragen aan een onvergetelij...
Stip Reizen Stip Reizen 1 km Kom net terug van F1 Abu Dhabi. Wat een perfect werkend team. Vanaf aankomsthal vlieg...
i-Training, the Sky Testing Academy i-Training, the Sky Testing Academy 1 km i-training : update je kennis, daag je collega’s uit, speel Quizzen: een unieke combi...
Recensies
Eigenlijk alles prima geregeld, fijne reisleider Ali Ashlan. Vakantie was volgens verwachting. Goed hotel, goede communicatie, voor een groepstransfer was het snel. Vlucht heen op tijd, terug uurtje vertraging, fijne vluchten beide vanaf Maastricht, dat is echt top. Lekker rustig en zeker weten je bagage mee. Leuke excursies met Nederlandse gids via Corendon gedaan. Corendon heeft voor ons waargemaakt wat ze aanboden.
Reservering maken op de website ging allemaal goed en zeer gemakkelijk. Alle informatie om voorbereid op schiphol aan te komen was voldoende om optijd bij de gate aan te komen. Het vliegen was zeer aangenaam en goed verlopen. De transfer naar het hotel is goed geregeld. Vakantie heerlijk van aan het genieten. Eerste informatie dag werd door MARY IBIZA super fijn uitgelegd! Maandag vliegen we pas weer terug maar voor nu niks aan te merken op Corendon!
Zeer slechte service. Terwijl wij op corfu zitten komen wij er bij toeval achterbdat onze terugvlucht is gewijzigd van 8.45 uur naar 21.25 uur. Komen dan om 23.45 uur aan, dat is te laat om de laatste trein terug naar huis te halen waarvoor ik al kaartjes heb gekocht. Geen berichtgeving hierover gekregen van corendon. Via messenger contact hierover gehad. Zij zeggen niks voor ons te kunnen doen omdat de vlucht 14 dagen voor vertrek veranderd is. Nou, als ik niet toevallig op de site had gekeken had ik het niet geweten. Echt slechte zaak, ga hier niet meer boeken.
Wij zijn gisternacht aangekomen met 1 baby en een peuter in een 5 sterren hotel Bodrum. Corendon is niet bereikbaar om te helpen. Een reisleider zou ons probleem moeten oplossen. We horen in het hotel dat de reisleider al weken niet geweest is. Ook telefonisch is hij niet bereikbaar. Wij willen per direct uit het hotel. De hygiëne is ver onder de maat. We hebben foto’s gemaakt van het hotel, keuken, restaurant, zwembad. Kortom, zeer schokkend voor een 5 sterren hotel. Grote keten die nog steeds geen oplossing voor ons heeft. Vooral omdat wij kinderen zitten waarvan 1 ziek is geworden van het voedsel hier. CORENDON WIJ WACHTEN NOG STEEDS vanaf gisternacht!!
Slechte klantenservice, slechte informatieverziening en slechte bereilkbaarheid. Meer dan 3 uur vertraging in juli 2022, waardoor we een halve dag gemist hebben op vakantie. Begin augustus 2022 een klacht ingediend met verzoek om compensatie. Pas op 7 nov 22!! bevestiging gekregen dat wij daar inderdaad recht op hebben, met de vraag of ik wat documenten wilden versturen, tegelijkertijd wordt de klacht in het portaal gesloten. Op dezelfde dag 7 nov nog de gevraagde documenten geüpload en nu 22 november 22 nog steeds geen reactie. Geen bevestiging van ontvangst, geen informatie of de terugbetaling in werking is gezet, helemaal niets.
Beste Corendon, vermits reactie via de voorbestemde kanalen uitblijft, hopelijk meer gehoor via dit kanaal. We ‘genieten’ momenteel van het, door jullie warm aanbevolen Porto Village Hotel in Griekenland. Op onze eerste avond hebben we al mogen genieten van de lokale fauna en flora. Vlooien, bloedspatten en uiterst vuile kamers. Over de all-in voorzieningen zullen we het zelfs nog niet hebben. Dit is gewoon onaanvaardbaar en oplichting van de bovenste plank. Ik stel voor dat jullie dringend contact met ons opnemen via PB. Want ik kan jullie garanderen dat we er alles aan zullen doen zodat andere mensen niet dezelfde teleurstelling als ons moeten ondergaan.
Op 10 december ging onze vlucht . naar Egypte niet door omdat het toestel problemen had .Naar uren wachten op het vliegveld , werden we naar huis gestuurd. WE wachten al weken lang ,op onze wettelijke compensatie. Zeer slecht van CORENDON
Beste vliegmaatschappije! Ik vlieg echt al jaren met Corendon! Super vriendelijke personeel en heel duidelijke uitleg. Mijn complimenten
Zo te zien zijn wij niet de enige die een slechte ervaring heeft met Corendon! Dit is helaas de 4 keer. Dachten geef een s nog een kans maar helaas dit keer een 5 sterren hotel die zijn sterren niet waardig is. Hebben dit netjes aangegeven bij de reisbegleider, die geeft dood leuk een antwoord dat de hotel waar wij ons bevinden als 5 sterren is geregestreerd Infinity by Yelken Kusadasi Wat een grapjas is Erhan, dat was die ook namelijk in de bus. Wij vragen niet om een kroeg die langer open is maar een fatsoenlijk hotel die wel zijn sterren waardig is. Uiteindelijk heeft meneer een andere Hotel geregeld. Palm wing Ephesus mischien prima wel ver buiten Kusadasi. Wij hadden nog 2 vragen de dagen die wij als 2 sterren hebben doorgebracht graag vergoed zouden willen zien en met meneer face to face willen spreken over de aangeboden hotel. Geld retour is geen optie wordt er gereageerd. Maar helaas na onze laatste bericht reageerd meneer niet meer. Met uitrekken zou hij zeker denken dat ik het keer ga opgeven. Helaas voor meneer. Deze keer gaan ze het maar goed maken.... Hieronder foto's van de 5 sterren hotel die Corendon aanbied! Er zijn maar enkele personeels leden die begrip hadden en die ook niet begrepen waarom de managment niet juist handeld.
CorenDon of KastenMuur. Online inchecken zou mogelijk moeten zijn 24 uur van te voren. Helaas voor deze vlucht niet is de melding terwijl je wel allerlei stoelen bij kunt kopen. Dan maar even bellen....na meer dan een half uur in de wacht worden we doorverwezen naar de pagina die niet werkt en afgewimpeld met de opmerking dat we Corendon Airlines moeten bellen. Prima, alleen daar krijgen we een bandje dat in herhaling blijft vallen. Lekker begin van de vakantie...check morgen wel in op Schiphol. Eerder deze week de parking gecancelled omdat de vlucht veranderd is. Dat de vlucht veranderd kan en alle begrip, helaas wel zo veranderd dat we een volle dag vakantie missen maar ja kan gebeuren. Om de parking te cancellen zijn we ook 2 middagen bezig geweest om iemand te pakken te krijgen. Al met al geen fijne eerste indruk hopelijk wel fijne vakantie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid