facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Comb. M van Geel & Zn

Comb. M van Geel & Zn

Geschiedenis

Wij zijn een vader - zoon combinatie.
Wij vliegen alleen de overnacht vluchten, nu de middaglossingen, maar ook de ZLU vluchten, beginnen onze aandacht te krijgen.

Marijn heeft eerst in combinatie gevlogen met zijn schoonvader Hein de Vroome, vliegend onder de naam Comb. de Vroome - van. Geel. Dit ging niet onverdienstelijk, elk jaar wel bij de kampioenen ook in groter verband, dit met programmaspel, af en toe eens een overnacht vlucht erbij gedaan. Voor de Nationale vluchten moesten er natuurlijk ook overnachtduiven komen en eerste overnachters kocht ik bij Ome Toon Deijkers in Heijningen. Deze was toen de tijd een topper zowel Nationaal als Internationaal, met de van de Wegen van.de. Boogaart en de duiven van Antoon Ligtenberg.

Na het stoppen van de combinatie ben ik combinatie geworden met mijn zoon Marcel. Eerst nog gevlogen Den Helder, maar in 1997 verhuisd naar de huidige locatie op de Schoolweg. Daar alles proberen over te wennen, maar dat was geen succes, daar de oude buurman de duiven bleef voeren en binnen halen in zijn schuur. Maar na een succesvolle kweek, toch begonnen aan het seizoen. We hadden toen nog het idee dat wij alle twee de disciplines wel konden spelen, maar ook dat was geen succes. Wel af en toe een kopprijs maar daar hield het dan ook mee op. Slechts 1 duif bleef imponeren, 94 8000854, wekelijks bij de eerste 10 in de vereniging. Deze duif hebben wij toen gegeven aan onze toenmalige voorzitter Wout.Rotgans., die er diversen goede duiven heeft gekweekt. In 2000 zijn wij geheel over gestapt naar de overnachtfond. Eerst hadden wij al een bon gekocht van Martha.van. Geel., 1993.

Apart verhaal achter deze koop, toen wij deze duif gingen ophalen in Oud Vossemeer, zaten daar ook 2 broers te wachten om duiven uit te zoeken, later bleken dit de gebroeders Limburg te zijn. Zij mochten het eerst kiezen, daar zij helemaal uit Zuidveen kwamen en wij maar uit Den Helder. De twee duiven die zij eruit haalde was de een SUPER VAN. GEEL. Zij hebben daar bijna een hok van op gebouwd. Wij kozen een duif met weinig kweek waarde, zodat de teleurstelling erg groot was. In 1996 hadden wij al duiven aan geschaft bij de totale verkoop van de kweekduiven van Sjouke. Duinstra. De aller beste van deze kwekers was wel de 92 2022166, kleindochter van de Magic Dolle. De vader van deze duivin is voor veel geld verkocht, vloog een 4e Nat La Crech, en zoon van de wereld beroemde Magic Dolle. Samen met de ook aangekochte 92 2022126 een stamkoppel. Dit koppel gaf onder andere de 2002 1460890, die was gegeven aan Bert.van.Zoolingen op Texel, die vloog, met een dochter van deze duif, er een 2e Bordeaux mee. Van deze duif heeft hij een stammetje gekweekt, waar hij leuk mee kon vliegen. Naast de Duinstra duiven, zijn wij geweest bij Ben.Hendriks, Apeldoorn, daar hebben wij in 1999 de eerste twee duiven gehaald, in 2000 hebben wij er nog eens 4 bij gehaald. Dit waren duiven, wanroy's uit de Fedor x Chantal.

Deze aankopen waren doel gericht gedaan, omdat de lijnen die bij Duinstra vandaan kwamen, ook deze lijnen al bevatte. Vanaf toen zijn er heel regelmatig duiven aan geschaft en verkregen, allemaal getint op de Aarden duiven. Rechtstreeks gehaald bij Sam.de. Jong., 404 lijn en van Jan.Roelofs. uit de Montar lijnen. Heel veel duiven ook gehad van de heer Schussler uit Den Helder, Barcelona speler. Door de kleine accommodatie kon hij weinig duiven vast houden zodat deze dan naar ons toe kwamen. Ook bij de Gebr.Walpot zijn er veel duiven aangeschaft, ook uit Sander en kinderen van de Sander. En natuurlijk ook bij Jan.Lijnders zijn er een aantal kweekduiven gekocht. De laatste aankopen zijn gedaan bij Anne.Bruinsma uit de duiven verwant aan de Magic Dolle, en zijn Sterke Perpignan., maar ook duiven van Ys.Kaptein en Cor.Schermer. En van al dat kweek martiaal hebben wij geprobeerd een eigen stammetje op te bouwen. Dat is goed gelukt, al diversen kop prijzen gepakt, vooral de laatste jaren worden er goede prijzen gevlogen.

Adres: Schoolweg 46, 1787 AW Julianadorp
Telefoonnummer: 0223-646775
Stad: Julianadorp
Route: Schoolweg 46
Postcode: 1787 AW


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Royal Canin Royal Canin 806 meter Ik kwam even kijken naar het assortiment. Even snuffelen. Werknemer vroeg na een tijd...
Edelweiss Saddlery Edelweiss Saddlery 1 km Voor onze ruiters met een beperking, waren we op zoek naar nieuwe veiligheidsriemen v...
By Duke's By Duke's 2 km Handgemaakte artikelen voor dieren
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid