facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Collectie Nationaal Militair Museum

Collectie Nationaal Militair Museum

Info

Deze pagina geeft informatie over de collectie van het NMM. Het museum beheert meer dan 500.000 voorwerpen, waaronder wapens, vliegtuigen en uniformen

Geschiedenis

Hier vindt u nieuws over de collectie van het NMM, Je vind hier informatie over nieuwe aanwinsten in de collectie en zal er door de conservatoren uitleg worden gegeven over bepaalde collectiestukken.



"Zin in een stoer dagje uit? Bezoek het Nationaal Militair Museum op het terrein van de voormalige Vliegbasis Soesterberg: hier hangt avontuur in de lucht!Ontdek in het museum het verhaal van de krijgsmacht en dwaal langs de grootste militaire collectie van Nederland. Er is een 360 graden koepelfilm, een speelruimte voor kinderen, en onderweg word je uitgedaagd om interactieve games te spelen. Leuk én leerzaam voor jong en oud. Door ANWB en Museumkids uitgeroepen tot Leukste uitje van Utrecht!"
Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest (Nederland)
Telefoonnummer: 0850036000
Stad: Soest
Route: Verlengde Paltzerweg 1
Postcode: 3768 MX


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
NMM NMM 17 meter Mooi museum met veel militair materieel en veel verhalen uit de oorlog. Je kan hier m...
Nationaal Militair Museum Nationaal Militair Museum 20 meter Volg hier het laatste nieuws van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg!
Nationaal Militair Museum Nationaal Militair Museum 43 meter Net nog geweest op paaszondag om 11:00 en heerlijk gewandeld met mn wandel-buddy Mart...
Boerderij Het Gagelgat Boerderij Het Gagelgat 5 km Wij vinden het zo'n fijne plek vooral omdat je ziet dat de dieren met respect behande...
Recensies
Wat een ongelofelijk mooi museum zeg. Naast een grote collectie van voertuigen en vliegtuigen geeft een museum een goed beeld van de militaire geschiedenis en het militaire apparaat van nu. Dit op een aantrekkelijke wijze zoek passief als interactief. Verschillende oorlogen worden belicht. Het museum is zeer geschikt voor jonge kinderen maar ook voor wat oudere kinderen. Jonge kinderen kunnen spelen in een erg mooi opgezette speeltijd binnen. Buiten kan er gespeeld worden met water en er is een kleine stormbaan voor de kleine soldaten. Waardevolle spullen kunnen in een kluis worden opgeborgen. Schone toiletten zijn er door het hele museum. Koude en warme dranken, snacks en broodjes zijn te verkrijgen in het restaurant. Ook de museumwinkel heeft een mooi aanbod. Daarnaast kun je nog een 360 graden blik werpen vanaf de uitkijktoren Mijn zoon en ik hebben een geweldige dag gehad! We komen over een paar jaar terug voor de 4 indrukwekkende verhalen.
Over het museum kan ik niet oordelen. Ik bezocht alleen de horeca voordat ik zou gaan wandelen op het terrein. De dame achter de kassa was matig geïnteresseerd in haar klanten. De koffie latte macchiato en cappuccino kwamen uit een zelfbedieningsapparaat. Samen met een kokosmacroon en een gevulde koek moet ik bijna €12,00 afrekenen. Dat vond ik erg duur vooral omdat er geen koffie of melksmaak aan het brouwsel zat. Daarnaast bleek de lunch die we later bij het Herman van Veen art center gebruikten goedkoper te zijn ca. €11 voor 2 soep met brood en 2 consumpties. Over smaak; de gratis latte macchiato bij de Plus smaakt 200% beter ... Gelukkig smaakten de koeken wel goed en waren de toiletten ook in orde. We kwamen tot de conclusie dat de akoestiek het restaurant voor verbetering vatbaar is. Aan het einde van onze wandeling hoorden we de herrie van binnen buiten ... De wandeling over het Park Vliegbasis Soesterberg was zeer de moeite waard. Veel fietsers. Wegbewijzering zou beter kunnen. Jammer dat er geen honden mogen komen. Anders zou ik er beslist nog eens heen gaan met partner én hond.
Leerzaam, actief, groots, uniek, beleving, enthousiasme dat is wat bij de ervaring met NMM zeer zeker te zeggen is. Leerzaam qua geschiedenis van 1300 tot nu. Actief tav de bootcamp en de het rijden in vrachtwagens en tanks. Groots als gebouw en terrein. Uniek in de verzameling van tentoongestelde materialen van kleine zaken tot gehele vliegtuigen. Beleving in de tentoonstellingen met film, licht en geluid, alsmede de prachtige locatie. Enthousiasme vanuit de sfeer die er hangt maar ook alle medewerkers die graag behulpzaam zijn, en ook de kennis hebben en graag delen. Een prachtig hergebruik van de vliegbasis Soesterberg, met behoud en herstel van een fraaie natuurlijke omgeving. Zeer zelden deze combinatie gevonden in een museum, en dat maakt NMM Soest zeer zeker tot het bezoeken waard. TIP: sla het bezoek aan de hoge toren niet over. 30 meter hoog. Schitterend 360 uitzicht. 6e etage van het museum, bereikbaar via de lift bij de souvenir shop. Gratis parkeren. De gehele dag nodig wil je alles zien en doen. Voor jonge en oud. Goede bereikbaarheid ook voor mindervalide. Alles Nederlands of Engelstalig. Meer prijs voor mini tank rijden, mini jeep rijden en meerijden in de tank. Restaurant is een combinatie van ongezond en gezond eten en drinken. Wel duur!
Dat was lang geleden dat we hier waren zeg. Vrijdagmiddag, het was rustig en prachtig weer. Vanuit de uitkijk toren hadden we een fantastisch uitzicht. We konden zelfs de Dom van Utrecht zien. De jongens hebben heerlijk gespeeld buiten in de legervoertuigen, en nog even wat van het parcours gedaan. Binnen hebben ze hun ogen uit gekeken naar alle militaire voertuigen die daar stonden. Het miniatuur gedeelte was mooi, de ruimte met de bol van de toekomst ontspannend. Maar het aller coolste was de nieuw ingerichte speelruimte voor de kinderen. Complimenten voor de ontwerpers. Fantastisch!! Een helikopter, duikboot, een tank en een gedeelte van een kasteel. We komen zeker weer terug voordeel van de museumjaarkaart want door de week rijdt de leger truck niet en kan het vliegtuig niet van binnen worden bekeken. En dat willen de jongens ook nog ervaren. Nog een pluspunt, gratis parkeren. In de wijde omgeving kan je ook wandelen. Overigens ook voor volwassenen is het een interessant museum.
Geweldig! Een buitengewoon gaaf en mooi museum. Op foto's vond ik het pand al imponerend aandoen, in werkelijkheid werd ik overtroffen. Natuurlijk doen de charmes van voormalig Vliegbasis Soesterberg veel met de beleving. Een schot in de roos als je het mij vraagt. Ook goed om te zien dat een groot gedeelte vrij toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Wanneer je je naar de ingang begeeft kan je niet om een paar prachtexemplaren heen, de M270 MLRS en de Leopard 1. Binnen wordt je netjes welkom geheten. Waarna je richting de poortjes gewezen wordt, scannen en je bent los. Het was mijn eerste bezoek dus ik ging voor de gehele tentoonstelling en nam de tijd. Gelukkig was het er niet druk, daardoor kon ik alles aandachtig bekijken, lezen en ervaren. De complete historie en het ontstaan van de Nederlandse krijgsmacht zal je stapsgewijs worden toegelicht. Indrukwekkend en uniek, persoonlijke verhalen van onze militairen. Een kijkje in hun wereld en gedachtegang, welke voor vele nukubu's niet voor te stellen is. Maar mij des te meer raakte. De complete verzorging is tip top, alles is in een keurige staat. Na mijn tour binnen heb ik het terrein rondom wat bekeken. Een klein stukje wandelen 10/15min bevinden zich achterin een aantal munitiebunkers. Op je weg daarnaartoe kom je langs het oudste pand uit de Nederlandse luchtvaart geschiedenis, een leuk weetje.
Wat een prachtig museum! Helaas ook wat minpuntjes. Jammer dat de medewerkers bij de ingang nauwelijks empathie tonen en belerend reageren op vragen en handelingen. Misschien heeft dit met de leeftijd te maken Als ik de weg vraag en iemand vraagt of ik geen plattegrond heb komt dat niet klantvriendelijk over want uiteraard hadden we die maar met een buggy bleek het voor ons toch lastig om de uitgang naar de buitenspeelplaats te vinden. Aangekomen bij de mini voertuigen bleken deze behoorlijk prijzig te zijn. Natuurlijk wordt het, nadat je allerlei uitklapmenu’s hebt gelezen wel benoemd op de website maar waarom €8,50 of €4,00? Gelukkig heeft dit ons museumbezoek niet beïnvloed want we hebben genoten van de rit met de truck, de binnenspeelplaats en de opgestelde vliegtuigen en ander materieel. Voordeel is ook dat je geen parkeerkosten betaalt, er voldoende kluisjes en ook de toiletten keurig schoon zijn.
Heel mooi museum, groot en zeer educatief ,wordt op mooie wijze verteld hoe het militaire systeem in Nederland in elkaar zit, mooi verteld in de vele interactieve locaties ook beschikt het museum over een zeer grote collectie van oorlogstuig en kleding, er wordt op velerwijze aangrijpende verhalen verteld over de geschiedenis van de vele oorlogen waar Nederland mee te maken heeft gehad Met kinderen is het zeker een aanrader, zij worden op vele manieren getriggerd om actief het museum te beleven, kortom een geweldig dagje uit, alleen zijn de prijzen in de restauratie erg over de top. 3,50 voor een gevulde koek en 8,75 voor een broodje beenham is zwaar overdreven. De vele supporten in het museum zijn zeer enthousiast en vertellen graag nog meer extra informatie.
We hebben een topdag gehad! We waren ontzettend verbaasd over de grote collectie aan voertuigen, vliegtuigen en kleiner materiaal, zoals wapens, uniformen ed. Ook veel informatie over waar het NL leger gestationeerd is geweest nul info over politieke achtergrond en wanneer dmv interactieve schermen, en filmpjes. Mooi opgezet, groots ook. Ook de kinderen, 10 en 4 jaar, hebben hun ogen uitgekeken. We werden netjes gewaarschuwd dat de gilmpjes bij klas'45 heftig konden zijn voor jonge kinderen, daarop hebben we besloten niet naar binnen te gaan. Kids konden ff spelen in het speelgebeuren, wat daar ook aanwezig is. Minpuntjes: bij de ingang stonden mensen van de Vriendenloterij. Heb ik toch helemaal geen zin in als ik een dagje uitga? Vroeg tot 2x toe of we lid wilden worden. Daarna bij binnenkomst de beveiliging die als vliegen op ons afkwamen ivm tassen en onze dubbele buggy. We hebben niet voor niets een dubbele buggy, maar er zat op dat moment maar 1 kind in. Of we hem daar even wilden omruilen voor een single buggy? Euh nee? Het was rustig dus mochten we doorlopen. Eerlijk gezegd hebben we nergens moeite gehad met de dubbele buggy, we kwamen overal netjes doorheen. Liften zijn breed zat. Gezeur om niks, zo vonden wij. Restaurant duur, een saucijzenbroodje was bijna 4 euro. Lunch: na 14u lagen er nog 2 belegde broodjes. Jammer. Ook was er weinig te zien over de marine...... Voor de rest? Toiletten zijn schoon en netjes, door het hele museum heen, goed eten en lekkere koffie. Toffe expo over de f16. We hebben we het heel erg leuk gehad, we komen zeker een keertje weer!
Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog. Dit imposante museum laat zien hoe Nederland dat door de jaren wel en niet heeft gedaan. Indrukwekkende tentoonstelling en presentaties in een heerlijk ruim opgezet museum middenin een natuurgebied. Veel te beleven voor jong en oud, zowel binnen als buiten. De kinderen raakten niet uitgespeeld in de binnen- en buitenspeeltuin. De rit met een oude legertruck over de voormalige vliegbasis Soesterberg is geweldig en inbegrepen in het ticket. Realistischer wordt het niet! Verbeterpunt is de prijs/kwaliteit-verhouding in restaurant, waar eerder de hoeveelheid/assortiment wat achterblijft dan de prijs hoog is, maar wat ons betreft geen reden voor minder sterren. Je kunt heerlijk zitten in het restaurant, het personeel is voorkomend - net als alle enthousiaste vrijwilligers overal in en rond het museum - en je hebt uitzicht op museum en de vliegtuigen buiten. Uiteraard kun je ook zelf een picknick meebrengen en opeten in de prachtige natuur. In combinatie met gratis parkeren, is dit museum een van de leukste dagbestemmingen in Nederland.
Erg mooi museum, sinds kort hebben wij een museumjaarkaart. Dus hebben een korte route gedaan, en gaan binnenkort weer terug. Speurtocht wel gedaan, vonden onze kinderen superleuk. Nog een bouwpakket meegekregen om het museum na te bouwen. Leuk om in deze vakantie te doen. Personeel heel aardig en willen graag vertellen. Leuke ervaring! Restaurant vonden wij iets aan de dure kant, broodje frikandel 3,95 en warme chocomelk uit automaat 3,25
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid