facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Col du Vam

Col du Vam

Info

Fanpagina Col du Vam (Wijster-Drenthe-Nederland)

Adres: Vamweg 123, 9418 TM Wijster
Stad: Wijster
Route: Vamweg 123
Postcode: 9418 TM


Recensies
Leuke wandeling en weer eens wat anders. Je gaat vrijwel direct de 'berg' op. En dat voel je wel even in je kuiten . De vam berg is ontstaan door een vuilnisbelt, dit is helaas ook te zien. Ernaast zit ook een vuilnisbelt en omdat het stevig waaide lag overal plastic. In bomen hingen plastic zakken, om elke meter vuilnis. Begrijpelijk omdat er een vuilnisbelt naast zit maar toch jammer, er is een mooi natuurgebied van gemaakt. We konden de stapstenen niet over en hebben een groot deel van de wandeling niet kunnen maken door het hoge water. Je loopt dan naast een kanaaltje maar dat stond tot en met het wandelpad onder water. Op de vam berg staat een informatiepunt. Prima om wat te leren over het ontstaan van de berg, wel wat vergane glorie.
Wordt veel georganiseerd. Vanaf september nieuwe route op de Cold dus Vam die weer veel hoger ligt dan nu:-
Wat mij betreft op recreatief gebied de mooiste plek van Drenthe. Wat men hier heeft neer weten te zetten met behulp van nota bene een berg afval verdient een dikke pluim. Pittige uitdaging voor zowel fietsers, wandelaars, mtb-ers als trailrunners.
Ik wilde hier al langere tijd gaan kijken en doordat het EK Veldrijden er dit jaar - 7 november - werd georganiseerd had ik een extra goede reden om er naartoe te gaan. Een prachtige locatie en doordat het weer erg meeviel was het genieten en het uitzicht is zeer de moeite waard
Lekker de spiertjes martelen .top Lekker uitgeleefd
Leuke wandeling... Toch kan ik er niet omheen.. wat ongelooflijk veel troep ligt er in die omgeving. Je zou toch denken dat het enigzins wordt bijgehouden..
Ik ben dit seizoen al een aantal keren "de bult" op geweest. En het is elke keer weer leuk. Fijn dat er meerdere beklimmingen zijn. En het parcours is breed en voldoende overzichtelijk. Ben benieuwd wanneer het paviljoen open gaat. Een kop koffie op de top zou wel lekker zijn.
Olympia's tour wielrennen bezocht. Ondanks de beperkingen super georganiseerd van het begintot ontvangst op de berg. Mooie entourage goed bedacht hoe je van een afvalberg en sportberg kan maken
Drenthe: Col du VAM Drie klimroutes met een gemiddelde stijging van 10%, een 160m lange kasseienstrook en één lange afdaling. Vanaf morgen heeft Nederland er een nieuw fietswalhalla bij: de ‘Col du VAM’. Dit is het nieuwe uitdagende fietsparcours op het hoogste punt van Drenthe.
Ik had niet gedacht dat ik op de fiets daar omhoog kon komen, maar ik heb het gehaald, ben trots op mijzelf.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid