facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor CED

Adres: Rietbaan 40-42, 2908 LP Capelle aan den IJssel, Nederland
Telefoonnummer: 010 284 3434
Staat: Zuid-Holland
District: Capelle aan Den IJssel
Stad: Capelle aan den IJssel
Route: Rietbaan
Huisnummer: 40-42
Postcode: 2908 LP


Openingstijden

maandag: 08:30–17:00
dinsdag: 08:30–17:00
woensdag: 08:30–17:00
donderdag: 08:30–17:00
vrijdag: 08:30–17:00
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten

Recensies
Totaal geen goede expertise bedrijf.nVanaf vorige jaar november via Nationale Nederlanden voor auto verzekering,ik heb auto schade melding gemaakt. Vervolgens is de autoschade hersteld, achteraf ik krijg een bericht van dit expertise bedrijf. Telefonisch bellen duurt uren, mailen sturen, reageren ze niet zo niet snel. Continue steeds het formulier invullen om een bel afspraak te maken. Ik geef steeds mijn vrije dag door aan ze. Alsnog bellen ze niet op deze dag, wel op andere werken dagen, wanneer ik wel aan het werk ben. Bloed irritant! Halfjaar later ik kan nog steeds niet deze schade melding afronden, ik voel me aan het lijntje houdennnIk snap niet waarom de verzekering maatschappij zoals Nationale Nederlanden of andere verzekeringen maatschappijen met CED Mobility samen werken, voor de schade expertise.nnIk vermoed dat zij mij aan het lijntje houden en mensen belazeren.nnJe werkt met mensen, toon respect.
Al vijf maanden wacht ik op de reparatie van de erfafscheiding van mijn balkon, maar het proces verloopt uiterst frustrerend en inefficiënt door CED Group. De aannemers die door CED worden ingeschakeld, komen hun afspraken niet na, verschijnen niet om de schade op te nemen, of annuleren afspraken omdat het hen niet uitkomt.nnCommunicatie met CED is teleurstellend; ze laten me vaak niet uitpraten en tijdens een gesprek wordt mij zelfs verweten dat ik geïrriteerd ben, wat natuurlijk is gezien de omstandigheden. Recentelijk hoorde ik dat er nog steeds wacht wordt gehouden op beugels die al twee maanden geleden besteld hadden moeten zijn door Van der Zijden Onderhoudsbedrijf. Telkens krijg ik dezelfde excuses te horen zonder enige vooruitgang.nnDit gebrek aan professionaliteit en empathie van CED is onacceptabel. Ik ben van plan mijn klachten verder te escaleren naar de verzekeringsmaatschappij. CED moet zijn verantwoordelijkheid nemen en deze kwestie met de nodige ernst behandelen.
Zeer slechte ervaring. Lekkage van de bovenburen en de schade is zeer slecht hersteld. Het ziet er niet uit. Zie foto. Plafond en huis is vorig jaar volledig verbouwd. En dit is nu het eindresultaat. Kan echt niet. Ze geven aan dat dit het is.. En het hiermee moet doen.
Moest mijn auto bij het schadeherstelbedrijf brengen i.v.m schade expertise.Afspraak gemaakt en vrije dag genomen. Krijg ik de avond ervoor een sms met de mededeling dat het niet door ging ,nou bedankt hoor ..vrije dag voor jandoedel genomen.
Waardeloos expertise... totaal geen kennis van zaken... stelletje prutsers!!! De heer Scheer !!!! 1 dag voor afspraak annuleren... vervolgens nog 10 dagen laten wachten... Samen met Arag rechtsbijstand gewoon oplichters
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid