facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Carnavalsmuseum

Info

Het Nationaal Carnavalsmuseum over (inter)nationaal Carnaval.

Geschiedenis

Op een idyllische plek in 's-Hertogenbosch, op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster en gelegen aan de Binnendieze, vindt u het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar u wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval.

Het ‘muzejum’ heeft een vaste collectie met allerlei soorten maskers, kleding, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk. In de zomermaanden worden er ook thematische tentoonstellingen georganiseerd.

Maak een rondleiding met één van de suppoosten, die u op geheel eigen wijze alles zal vertellen over de historie en bijzonderheden van het carnaval. Kom alles te weten over het carnaval in, maar ook buiten Oeteldonk - tot ver over de grenzen.

De duur van de rondleiding door het museum is ongeveer 1,5 uur.



"Op een idyllische plek in 's-Hertogenbosch, op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster en gelegen aan de Binnendieze, vindt u het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar u wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval.Het ‘muzejum’ heeft een vaste collectie met allerlei soorten maskers, kleding, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk. In de zomermaanden worden er ook thematische tentoonstellingen georganiseerd.Maak een rondleiding met één van onze gast-vrouwen/heren, die u op geheel eigen wijze alles zal vertellen over de historie en bijzonder"
Adres: Zusters van Orthenpoort 27, 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 073 6130199
Stad: 's-Hertogenbosch
Route: Zusters van Orthenpoort 27



op zoek naar gerelateerd: Carnavalsmuseum Oldenzaal, Carnaval Den Bosch 2022, Musea Den Bosch, Dagje weg 's-Hertogenbosch
Recensies
Erg leuk museum! Ik heb een ontzettend leuke rondleiding gehad en ik heb veel geleerd over de Oeteldonkse tradities. Er zijn veel mooie spullen uit zowel Oeteldonk als uit de rest van de wereld. Een echte aanrader als je geïnteresseerd bent in carnaval, want de mensen van het museum weten enorm veel en vertellen erg leuk.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Mooi museum. Zeer goede rondleiding. Voor de echte carnaval liefhebber en aanrader.
Indrukwekkend! Vooral het Protocollaire spel van Oeteldonk is aanrader om te bekijken en aan te horen tijdens rondleiding Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Leuk museum gerond gerund door vrijwilligers die veel kennis hebben van de carnavals historie.
Erg leuk de geschiedenis van het carnaval en enthousiast verteld door vrijwilligers. Wij kwamen met iemand in een rolstoel en werden van alle kanten geholpen om onze vader ook boven te krijgen
Leuk museum om meer te weten te komen over carnaval en met de rondleiding een ware belevenis en zeker met de uitleg van een enthousiaste medewerker een feestje.
Leuke rondleiding gehad met een mooie kijk op het Carnaval. Én 1 ding geleerd : Oetels zijn géén kikkers!
Een heel mooi museum waar de historie van zowel het Oeteldonks als het internationale Carnaval te vinden is. Zelfs als echte Oeteldonker is het een heel interessant museum waar je wat kan leren. Hele vriendelijke en gezellige gidsen met veel kennis over en passie voor Carnaval. Een absolute aanrader!
Leuk museum! Vrijwilligers geven een rondleiding door het museum. Tijdens de rondleiding hoor en leer je veel over de stromingen en gebruiken binnen het carnaval. Vrijwel zeker dat je hier dingen leert waar je voorheen nog nooit iets over gehoord had. Dit museum is een van de leukste bezienswaardigheden van Den Bosch! Bedankt Ben, voor de leuke en leerzame rondleiding!
Leuk, klein museum, 1,5 uur rond gelopen. Historie van carnaval in het algemeen maar met name van Oeteldonk in het bijzonder. Rondleiding door senioren maar met enthousiasme.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid