Care to Change is een kleinschalige GGZ instelling waar mensen welkom zijn als individu.
Care to Change is een kleinschalige GGZ instelling waar mensen met complexe klachten welkom zijn en als individu gezien worden. Met complex bedoelen we dat de klachten vaak niet onder één noemer te vangen zijn en daardoor niet goed begrepen kunnen worden.
We behandelen mensen met o.a. depressie, eetproblematiek, persoonlijkheidsstoornis, angst- en paniekproblemen, verslaving, dissociatie, (posttraumatische) stress-stoornis maar vooral met een combinatie van meerdere van deze problemen. Deze mensen zijn soms al eerder in behandeling geweest maar lopen opnieuw vast en begrijpen niet waarom ze maar niet herstellen. Schuldgevoel, zelfverwijt en vergelijken met anderen geeft extra druk.
Care to Change heeft de ervaring dat veel complexe klachten, waaronder lichamelijke, meestal hun werkelijke oorsprong hebben in verliezen en onveiligheid in de jeugd. We kijken daarom ook naar de samenhang van de klachten en de persoonlijke geschiedenis en niet alleen naar de diagnose die gesteld kan worden. Een probleem staat nooit op zichzelf en heeft bij iedereen verschillende uitingsvormen. Dit komt, omdat ieder mens anders reageert op trauma of verlies en eigen overlevingsmechanismen ontwikkelt om zich te beschermen.
Bij Care to Change wordt je aangesproken op het (leren) nemen van eigen regie in je leven en dat begint al bij de intake. Pas als de kennismaking in de intake goed verlopen is en je je goed voelt bij ons en onze manier van werken, kies je voor behandeling bij ons. We bespreken samen met je welke aanpak bij jou kan passen en stellen daarna een behandelplan op. Bij het kiezen van een therapeut heb jij de regie: het moet klikken.
In de behandeling ondersteunen we je met vergroten van eigen kracht en het benutten van je mogelijkheden zodat je steeds beter in staat bent om in het hier en nu zelf beslissingen te nemen voor jouw toekomst.
Behandeling is naast omgaan met je klachten, gericht op het verkrijgen van inzicht in het ontstaan ervan. Hierbij worden bijvoorbeeld gebeurtenissen in het verleden onderzocht, zoals verlieservaringen en communicatie in je gezin van herkomst.
Het doel is, jou te leren je overlevingsmechanismen te onderscheiden van wie je werkelijk bent en je te helpen begrijpen waarom je deze ontwikkeld hebt. Zo wordt je vrijer om keuzes te maken die echt bij je passen.
De mogelijkheid om werk te behouden, studie af te maken of een zinvolle en betekenis gevende dagbesteding te hebben, maakt onderdeel uit van onze ondersteuning.
Problemen en klachten ontstaan vaak in wisselwerking met de naaste omgeving. De omgeving mag zoveel en zo vaak als je wilt betrokken worden bij de behandeling.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid