facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Camping de Waps

Geschiedenis

Camping de Waps is een camping in Nederland die aanspraak maakt op de titel een na oudste camping van Nederland na Camping Saxenheim. De camping is gelegen in Gaasterland op loopafstand van het dorp Oudemirdum. De camping heeft een oppervlakte van 6 hectare waarop gekampeerd wordt tussen oude eiken, dennen en coniferen.GeschiedenisCamping de Waps begon als toeristisch trekpleister voor fietsende en wandelende kampeerders en was oorspronkelijk eigendom van de vroegere Friese gemeente Gaasterland welke de camping officieel heeft erkend in 1935. De kampeerplaatsen zijn ontstaan door de kampeerders zelf welke reeds in 1915 alhier hun tenten opsloegen. De naam van de camping is vernoemd naar het oorspronkelijke bosperceel 'De Waps' welke als eikenhakhout werd gebruikt voor het winnen van looistof ter behoeve van het looien van de windzeilen van boten gelegen in Lemmer, Stavoren, Workum en Makkum.Camping de Waps is nog steeds sterk toeristisch ingericht en heeft naast enkele seizoensplaatsen uitsluitend toeristische kampeerplaatsen. De camping is na een overname sinds 1993 in privé eigendom.Externe linkOfficiële website



"Ontdek op Camping de Waps de wereld van kamperen met charme, midden in het prachtige Fonteinbos aan de rand van het Friese dorpje Oudemirdum in Gaasterland.Op De Waps kunt u tot rust komen en genieten van de vrijheid."
Adres: Oudemirdum
Stad: Oudemirdum



op zoek naar gerelateerd: camping de waps tarieven, campings oudemirdum, camping de waps plattegrond, camping de waps trekkershut, camping de waps zoover, wat is een waps, trekkershut de waps, svr camping oudemirdum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stern Stern 246 meter luxe bosvilla op 10 minuten lopen van het ijselmeer
De Fontein (Oudemirdum) De Fontein (Oudemirdum) 567 meter Aardig kerkje uit eind 18e eeuw, middenin het dorp Oudemirdum. De geveltoren heeft vo...
Wyldemerk Wyldemerk 2 km De Wyldemerk is een zandgat met omliggend natuurgebied in de Friese gemeente De Fries...
Recensies
Camping heel mooi gelegen, prachtige ruime plekken in het bos, snelste aanmelding bij de receptie ooit, prima broodjes service. Sanitair kan beter en ook schoner x vaker schoonmaken per dag in het hoogseizoen, neem ook de onderkant van de wc bril eens mee, kalkaanslag op de kranen, vieze doekjes om zelf schoon te maken bij de wastafels tip: hang papier zodat je even zelf kunt poetsen wc papier en zeep aanwezig. Hoog reli- gehalte onder de kampeerders, Jezus liederen / gospels worden gezongen onder de douche. Dat geeft wel een bepaalde sfeer op de camping. Wij hadden een prima verblijf. De camping telt 180 plaatsen en was bij lange na niet vol eind juli 2022.
Mooie bosrijke camping met beschutte plaatsen. Geen veldjes met cirkel opstelling. Hier zijn de plaatsen licht afgeschermd met struiken. Voor kinderen een en al avontuur maar ook voor rustzoekers zoals wij prima te doen. Honden welkom en aangrenzend een mooi bos met losloopgebied. Het mooie dorpje Oudemirdum biedt een kleine leuke supermarkt, een slager, een bakker en daarnaast ook nog een paar gezellige eetgelegenheden. Het Ijsselmeer is op fiets/wandel afstand
Wij lomen hier voor de zoveelste keer. Nu een weekendje, direct een heerlijke vakantie gevoel. Wat is het hier prachtig en de eigenaar is altijd vrolijk en vriendelijk. Goede en schone toiletvoorzieningen. Alles is aanwezig, zeep wc papier en vloeistof voor het reinigen van de wc-bril. Geweldig.
Hele mooie en op het eerste gezicht, gewone camping. Gelegen tegen een prachtig bosgebied waar de hond los mag lopen. Ook is er een veld met een hondenvijver waar de honden zich kostelijk kunnen vermaken.
Hele mooie rustige bosrijke camping met grotendeels prachtige plekken met veel privacy. Een camping voor jong èn oud. Het sanitair is schoon en er zijn genoeg toiletten, douches, wastafels en afwasplaatsen. Toiletten zijn voorzien van toiletpapier en reiniger en er is zeep om de handen te wassen. Persoonlijk vind ik de sensor bediening van de warme douche minder. Deze werkte niet altijd naar behoren. 10 ampere elektra is voor normaal stroomgebruik meer dan genoeg. De Wifi is slecht. De auto mag naast je tent of caravan. Dat heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Het aantal verkeersbewegingen op het terrein is hierdoor groter en daar heb je op sommige plaatsen zeker last van. In de omgeving van de camping kun je heerlijk fietsen en wandelen. In de gezellige dorpjes en stadjes in de omgeving zijn leuke winkeltjes, terrasjes, heerlijke restaurants en een aantal interessante museums. In Gaasterland is genoeg te doen!
Prachtige kampeerplekken in het bos! Trekkershut was ook prima. Heel schoon.
Heerlijke camping, keurig sanitair, lekker verwarmd. Plaatsen in allerlei variaties, groter, kleiner, meer of minder privé. Eigenaars die hun best doen om het kamperen optimaal te laten verlopen. Ligt lekker in het bos. WiFi is van zeer matige kwaliteit tot niet, maar is de camping ook duidelijk over, geen loze beloftes wat dat betreft. Dit najaar twee maanden gestaan voor een goede prijs.
Mooi gelegen gezellige camping. Ruime plaatsen. Camper voorzieningen. Netjes en schoon sanitair de hele dag door. Niks geen gospelliederen zoals vorige reviewer meldt. Zal toevallig geweest zijn. Broodjesservice. Wandelbos gelijk naast de camping met een losloopstukje voor de honden. Kleine supermarkt op loopafstand, 10 min. in dorp. Leuke fietsroutes. In de buurt, Rijs, kun je ook scooters en bootjes buren.
Prachtige camping, rustig , mooie plekken. En een mooie omgeving.
Leuke groene camping aan de rand van het bos en dicht bij het dorp. Prima basic trekkershutten met een kacheltje, waardoor het hier ook in de koudere maanden goed toeven is. Het was gezellig 'druk' op de camping tussen kerst en oud en nieuw. Fijn verwarmd sanitairgebouw en een heel vriendelijke eigenaar. Toiletten: Het grote sanitairgebouw is heerlijk ruim en lekker warm in de wintermaanden Geschiktheid voor honden: Honden zijn welkom en vlak naast e camping is zelfs een losloopgebied.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid