facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cambreur College

Cambreur College

Info

Het Cambreur College is een brede scholengemeenschap. Voor veel leerlingen hebben wij de juiste vorm van onderwijs.

Geschiedenis

Missie
Het Cambreur College: de beste stap voor jouw toekomst!
In een continu veranderende maatschappij staat het Cambreur College voor:

• Een vriendelijke school
• Een school die structuur biedt met heldere spelregels
• Een veilige, uitdagende, vernieuwende onderwijsomgeving
• Een brede school, klein georganiseerd, waarin iedereen gekend wordt
• Een gezamenlijke weg, die recht doet aan verschillen en leidt tot optimale zelfontplooiing

Kwaliteit, sfeer en bruisende activiteiten zijn onze kernwaarden.

Een missietekst moet kort zijn.
Dat is deze ook.
Maar voor de dagelijkse praktijk moet deze missie vertaald worden in een visie. Deze laat aan de hand van concrete voorbeelden zien, hoe wij vorm geven aan onze missie.


Visie
Het Cambreur College is een brede scholengemeenschap. Voor veel leerlingen hebben wij de juiste vorm van onderwijs. Daarbij is het Cambreur College in de ogen van de leerlingen geen grote school.

Hoe is dat mogelijk? Wij hebben ons onderwijs klein georganiseerd. Iedere leerling heeft een eigen gebouw als thuisbasis: de leerlingen van het voorbereidend mbo noemen hun locatie gebouw Best. Hier zijn ook leerlingen welkom die leerwegondersteuning nodig hebben. Deze leerlingen worden in kleinere klassen geplaatst samen met de reguliere leerlingen van de basis- en de kaderberoepsgerichte leerweg.
Tijdens de vmbo- opleiding is er veel ruimte voor de praktijk. Dit geldt zowel voor de onderbouw als de bovenbouw. Er wordt bovendien heel veel aan sport gedaan: Vier uur minimaal per week in de onderbouw en voor leerlingen die dat willen, organiseren we door het jaar heen het gratis programma “Fit & Fun”. Vanaf leerjaar 3 bestaat meer dan de helft van alle vakken uit praktijkvakken.

De mavoleerlingen hebben hun eigen oranje plek aan de Bolkensteeg. De Cambreurmavo is een echte mavoplus. Niet alleen behaalt deze afdeling al jaren de hoogste examenresultaten en zorgt het vak dienstverlening en producten voor een uitstekende aansluiting met het mbo, ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de leerling als persoon tijdens vakken als mediawijsheid, omgangskunde, tijdens bezinningsdagen en buitenlandse reizen. De link met de praktijk wordt d.m.v. stages waargemaakt, zowel bij maatschappelijke stages als bij beroepsoriënterende stages.

De havo- en vwoleerlingen zitten op het lyceum, het hoofdgebouw van de school. Deze twee afdelingen hebben een internationale variant: tweetalig havo en tweetalig vwo. Naast aandacht voor het Engels wordt er in het programma van deze leerlingen ruim aandacht besteed aan internationalisering. Er worden veel Engelstalige contacten onderhouden met landen buiten Nederland in de vorm van reizen, uitwisselingen, Engelse gastdocenten en excursies. Voertaal is in de meeste vakken Engels.
De invoering van tweetalig onderwijs heeft op het reguliere curriculum een flinke invloed gehad: Ook hier krijgt Europa en de wereld daarbuiten volop aandacht in bijvoorbeeld de wereldweek, cross your borders en internationale projecten met scholen uit diverse landen.

Op de havo-afdeling geven we les volgens het principe ‘Denken en Doen’. Theorie en praktijk worden gekoppeld, zowel in de lessen als buiten de les bij excursies, workshops en speciale DenD-dagen.
De vwo-er haalt graag goede cijfers, wil zich meten met anderen en excelleren. Het zijn getalenteerde leerlingen op intellectueel gebied die uitgedaagd moeten worden. En dat is onze taak. Wij hebben voor het vwo dan ook de slogan: Accent op talent. Dat talent willen we ontdekken en ontwikkelen.

Kijk op onze website www.cambreurcollege.nl voor meer informatie over de verschillende onderwijsvormen die wij aanbieden.



"Het Cambreur College is een bruisende, brede scholengemeenschap in het hart van Dongen.In het splinternieuwe hoofdgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan hebben de mavo, havo en vwo-leerlingen hun eigen stek. De drie afdelingen hebben elk een eigen vleugel in het grote, moderne gebouw, zodat onze leerlingen zich thuis voelen: ze gaan niet op in de massa, ze worden gezien.Het thuishonk van de vmbo-leerlingen is om de hoek. Ook in het karakteristieke, sfeervolle gebouw B met het torentje zijn de lijnen kort en worden leerlingen gekend.Samen vormen we het Cambreur, een school waar samenwerking hoog in het vaandel staat: niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook daarbuiten."
Adres: Mgr. Schaepmanlaan 13, 5103 BB Dongen
Telefoonnummer: (0031)162-315650
Stad: Dongen
Route: Mgr. Schaepmanlaan 13
Postcode: 5103 BB



op zoek naar gerelateerd: Directeur Cambreur college, Schoolgids Cambreur College, Cambreur College aantal leerlingen, Open dag Cambreur 2023, Cambreur College Vacatures, Cambreur college fotoalbum, Cambreur leraren, Cambreur foto's
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vlinderboom Dongen Vlinderboom Dongen 1 km Hele leuk school ik heb er veel plezier gehad.
Basisschool De Vlinderboom Basisschool De Vlinderboom 1 km Hele leuk school ik heb er veel plezier gehad.
Recensies
In deze alberthein word je goed geholpen veel personeel doe altijd meeloopt als je niet weet waar iets staat veel kassa’s en zelfscanners dus je bent de winkel ook zo weer uit
je mag niet naar de wc tussen de les door, je mag niet van het schoolplein af om te kunnen roken. je mag je telefoon eigen eigendom niet bijhouden. je moet van 8:20 tot 15:00 tot later NIET weg.
Superhechte oudervereniging, veel activiteit, initiatief en een goede sfeer.
docenten proberen grappig te zijn tewijl ze ons huiswerk geven
Ik en de andere gevangenen vinden dit een top school
Dit is de slechtste school je word afwezig gezet als je naar jan bart wil ook krijg je een rode kaart als je de slappe lach hebt en niks is duidelijk op deze school. ook mag je niet ziekmelden als je opa is overleden want dat is geen goede reden voor ziekmelden.
heyyyy sanne hier ook een kind uit kmc1
in deze gevangenis heb je lopend buffet in de kantine
ik weet eigenlijk niet wat ik hierop kan zeggen
Breed opgezette middelbare school van VMBO tot VWO. Er is zelfs Tweetalige onderwijs mogelijk op Havo- en VWO-niveau. Voornamelij goede ervaringen met deze school vanaf 2004 tot heden.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid