facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cals College IJsselstein

Cals College IJsselstein

Info

Goed onderwijs = uitdagend onderwijs.Onderwijs gaat om het ontdekken & stimuleren van je talent.Het Cals College wil leerlingen daarom positief prikkelen.

Geschiedenis

Uitdaging en talentontwikkeling
We zorgen ervoor dat iedere leerling kan presteren op zijn eigen niveau en dat iedereen kan groeien. Dankzij de veilige omgeving op onze school zien we dat leerlingen de grenzen van hun kunnen opzoeken en deze durven te verleggen. Goed onderwijs is uitdagend onderwijs. Onderwijs gaat om het ontdekken en stimuleren van je talent. We willen leerlingen daarom positief prikkelen. Dat doen we bijvoorbeeld door een grote variatie aan (praktische) werkvormen aan te bieden.

Belangrijk: sociale vorming
Het Cals College besteedt veel aandacht aan sociale vorming. Leerlingen werken bijvoorbeeld veel in groepjes aan projecten. We geven ook dramalessen waar je leert toneelspelen, samenwerken en jezelf presenteren. En ook sport speelt bij ons een belangrijke rol. Met de mentor wordt veel aandacht besteed aan de omgang tussen leerlingen onderling.

Internationale vorming, cultuur en leerlingactiviteiten
We vinden het belangrijk dat leerlingen kennismaken met andere culturen. We hebben een uitwisselingsprogramma met een school in België. Ook zijn er excursies naar Parijs, Berlijn en Londen. Brugklasleerlingen van het vmbo krijgen dramalessen en op het havo/vwo zijn er talentenmiddagen. We organiseren regelmatig workshops en we bieden leerlingen voorstellingen op school of in het theater aan. Buiten de lessen om is heel wat te beleven. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de Cals Musical en aan leuke cursussen en clinics, zoals paardrijden en hockey.

Actief havo/vwo
Twee middagen in de week staat er talentontwikkeling en/of projectonderwijs op het programma. Op de talentmiddagen ontdekken leerlingen hun, soms verborgen, talenten in sport, muziek, techniek, cultuur of ict. Tijdens projectonderwijs werken leerlingen aan projecten in uiteenlopende thema’s waarbij de theorie in praktijk wordt gebracht. Daarbij worden leerlingen steeds intensief begeleid. Plannen, organiseren en samenwerken wordt zo aangeleerd.

Onderbouw vmbo: modern en leerlinggericht
Alle vakken zijn aangepast aan het niveau van de leerlingen. Op het vmbo-tl geven we ook projectonderwijs, net als op de havo/vwo-afdeling. Op de afdeling kbl/bbl geven we sommige vakken bewust als één geheel. Zo ontstaan leergebieden als mens en maatschappij of mens en techniek. Leerlingen in de onderbouw van het vmbo kunnen extra ondersteund worden via het leerwegondersteunend onderwijs om gericht te werken aan leerproblemen of het inlopen van een achterstand. Zo halen nog meer leerlingen een vmbo-diploma op het bij hen passende niveau.


Bovenbouw vmbo: modern en praktijkgericht
In de bovenbouw van het vmbo-kbl en vmbo-bbl werken we met een werkplekkenstructuur. De praktijk wordt zo dicht mogelijk benaderd. Lokalen zijn bijvoorbeeld ingericht als technische werkplaats, keuken, kapsalon of een kantoor. Leerlingen lopen stages bij bedrijven in de omgeving. De vmbo-tl leerlingen krijgen speciale projectmiddagen waarin ze leren onderzoeken, organiseren, ontwerpen en presenteren. Dit zogenaamde ‘competentiegerichte onderwijs’ sluit goed aan op het mbo.



"Op school doe je kennis en vaardigheden op waarmee je naar zelfstandigheid groeit. Het Cals College is een veilige omgeving waarin mensen je kennen. Een omgeving ook die ruimte biedt om te groeien naar volwassenheid. Vallen en opstaan hoort daarbij, net als de wereld verkennen.Goed onderwijs is het eerste wat je van een school mag verwachten. Leren gebeurt op het Cals College in de vaklessen en daarbuiten. Leerlingen hebben eigen kwaliteiten en interesses. Deze kunnen ze via het brede aanbod van activiteiten verder ontwikkelen."
Adres: Hoge Dijk 1, 3401 RD IJsselstein
Telefoonnummer: 030 686 80 40
Stad: IJsselstein
Route: Hoge Dijk 1
Postcode: 3401 RD


Recensies
wat een tering school als er een prijs was voor niks kunnen had de administratie die gewonnen
ik vind een van de vreemde talen docenten vrij irritant
Het is een goede school en mooi verbouwd maar er word veel gepest en er is nooit plek in de pauzes.
Hele leuke lessen. Aardige docenten Zou hier graag mijn diploma willen halen!!
mijn broertje zit hier op school en ik heb veel gehoord dat dit een slechte school is. Er wordt hier gepest en er wordt niks aangedaan. Ook veel leerlingen. Bijna geen plek om ergens te zitten in de pauzes.
cals was in de 1e een goede school maar, nu zit ik al 4 jaar op deze school maar ze zijn altijd te laat met dingen Ik moet nog steeds een diploma van vorig jaar krijgen en dan komen ze met smoesjes. Ik hoop dat ik me examen jaar haal want ik wil van die slechte school af!!!
altijd leuk om er gepest te worden door mensen die t niet vinden kunnen dat je jezelf bent! en hartstikke leuk dat er gelogen werd dat er ict was! 3de jaar+ maar op t oosterlicht doorbrengen :D
nee, niet goed voor de sfeer en gezelligheid, anna van rijn is beter.
het is echt te druk om in de gangen te lopen naar je volgende les/lokaal ze moeten minder leerlingen aannemen
Wat een verschrikkelijke school veel te veel uitval en slechte docenten
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid