facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cafe de Schenkerij

"Een bezoek aan de watermolen is een boeiende en leerzame ervaring. Een bezichtiging , met een rondwandel gids €7,50 p.p. brengt u langs de twee ambachten die hier uitgevoerd worden; dat van alcoholstoker en molenaar. Reserveren is niet nodig.Graanbranderij de IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. Wij stoken jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes. Het paradepaardje is de op eikenhouten vaten gelagerde korenwijn. De IJsvogel levert haar dranken aan Groothandels, Slijterijen, Horeca en particulieren. Specialist zijn wij in het vervaardigen van Streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd."
Adres: Schans 20-A, 5944AG Arcen
Telefoonnummer: +31 77 473 12 40
Stad: Arcen
Route: Schans 20-A
Postcode: 5944AG


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Maasparel De Maasparel 428 meter De next door kamer is fantastisch. Mooie inrichting, nieuw, schoon, heerlijk balkon e...
Bier-Eetcafe Alt Arce Bier-Eetcafe Alt Arce 526 meter Heerlijk gegeten op een mooie locatie aan de Maas. Uitgebreide keuze vanaf de menukaa...
Zaal Alt Arce Zaal Alt Arce 526 meter Heerlijk gegeten op een mooie locatie aan de Maas. Uitgebreide keuze vanaf de menukaa...
Slijterij Valckx Slijterij Valckx 540 meter Wat een super leuke winkel. Wij werden hier als dames helemaal blij van. De cadeautje...
Sanne Schell Fotografie Sanne Schell Fotografie 1 km Zwangerschaps shoot, newbornshoot en cakesmash bij Sanne gehad voor onze dochter Anna...
Proeverij Proeverij 2 km Heerlijk gegeten en gedronken, na de crisis komen we zeker nog eens terug
Recensies
Wat een geweldige uitstraling heeft deze oude watermolen , zowel van binnen als van buiten . Personeel is vriendelijk en de keuze is reuze, ook het terras is erg gezellig om even lekker te gaan zitten en om er iets te nuttigen maar zodra je naar binnen gaat dan ga je terug de tijd in . Echt de oude sfeer van ver terug , mooi om te zien . Hebben er de bezichtiging gedaan zonder gids en je kan op het gemakje de tijd nemen om door de oude watermolen , distileerderij rond te lopen . Na de bezichtiging nog een proefplankje gedaan met de keuze wat ze er maken . Was er leuk / gezellig en na afloop ook nog wat mee genomen voor thuis natuurlijk.
Aangezien het slecht weer was, de hele dag regen en niet zo'n beetje ook, zijn we hier beland. Nou wil dat dus niet zeggen dat je met mooi weer hier niet moet zijn want het is gewoon leuk om hier eens heen te gaan. Je kunt met een gids of met je eigen cluppie rondlopen met een folder waar ook de info instaat. Na de rondgang door het pand hebben we een proeverij gedaan en de likeurtjes waren erg lekker met name "Tante Jetje." Heerlijk met koffie en slagroom die je op het terras kunt bestellen, het terras is bij slecht weer heerlijk verwarmd dus we zaten prima. We zijn ook prima geholpen bij het proeven van likeurtjes, het bestellen van koffie, vlaai en bier, en de zangkunst van de ober, hij zingt in een koor en vraagt zingend of alles naar wens is etc. Kortom gewoon eens heen gaan of de zon schijnt of dat het regent, maakt niet uit.
Elk jaar weer een feestje! Vriendelijke mensen, heerlijke borreltjes. Ook een prima lunchkaart. Rondleiding is ook mogelijk door de stokerij, en erg leuk om een keer te doen! Er is een flink terras met kleine speeltuin voor de kinderen.
Op zondag een rondleiding gekregen met proefbankje bij de destillerie. De gids die de rondleiding begeleidde kon ons erg veel vertellen over de destillerie. Zijn uitleg was duidelijk en hij praatte op een rustig tempo. Je krijgt een goed kijkje hoe vroeger en nu nog de destillerie draaide. Het proces van water tot eindproduct wordt uitgelegd en alle onderdelen zie je. Na de uitleg mag je 3 likeurs naar keuze proeven. Ze hebben ongeveer 30 smaken aan likeurs, oa knuffel, Bossche bol en limoncello likeur. Parkeren: Parkeren kan je langs de kant aan de doorgaande weg. Dit is gratis.
We hebben een rondleiding door de stokerij gedaan. Erg interessant en mooi om te zien. Bij de rondleiding hebben we ook een proeverijtje gedaan. Super lekker! Echt een aanrader!
Leuke stop om de watermolen en graanbranderij te bezoeken. Heerlijk terras ook met uiteraard ook goede vlaai van de lokale bakker in Arcen. De bezichting met 1 of 3 drankjes om te proeven zijn een aanrader want er is genoeg eigen product om lekker te proeven. De Limburg Likeur is wat mij betreft een echte aanrader!
Graanstokerij gevestigd in de Wijnarsche Watermolen. Lokaal gedestilleerd vooral de korenwijn en oude jenever zijn echte aanrader wat mij betreft, mosterd en speltbrood. Zuurvlees netjes geserveerd met ambachtelijk speltbroof en een beetje koolsla.
Voor iedereen die iets van likeuren en andere alcoholische dranken wil weten, en vooral proeven, zal versteld zijn van de smaken. Een hele gezellige zondagmiddag gehad met gids Theo die een enthousiaste rondleiding gaf en als slot een proeverij. Vooral doen!
Mooie locatie. Leuk terras met lekkere hapjes en drankjes. We hebben de watermolen bekeken en is erg interessant hoe ze likeuren en whisky maken. Met een gids is het natuurlijk leuker maar dat was er deze dag niet. En na afloop een lekker likeurtje of ander drankje proeven en dan natuurlijk de nodige drankjes kopen!
Personeel had meer aandacht voor elkaar dan de gasten op het mooie terras. Birrelplank viel tegen. Sluit om 18 uur
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Cafe de Schenkerij met het openbaar vervoer


Arcen, Koestraat 340 meter
683
83

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid