facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor By Hilke

By Hilke

Info

Hippe en trendy dames en heren mode voor betaalbare prijzen. Wekelijks nieuwe collectie!



"Een kledingwinkel voor dames met de laatste mode trends voor een leuke prijs! Naast onze eigen collectie verkopen wij ook kleding van Nikkie."
Adres: Bakkersteeg 10, 7622GX Borne
Stad: Borne
Route: Bakkersteeg 10
Postcode: 7622GX



op zoek naar gerelateerd: by hilke inloggen, by hilke sale, by hilke kortingscode, hilke zuithof, by hilke retour, by hilke jumpsuit, by hilke winterjas, by hilke heren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Morselt Mode Morselt Mode 55 meter Ben al jaren klant, word er goed, prettig en vakkundig geholpen
Pregno Positie Mode Pregno Positie Mode 60 meter Leuke winkel, goede service!
Fashion By Andy Fashion By Andy 68 meter Voor fashion groot en klein moet u bij Andy zijn !
terStal Familiemode terStal Familiemode 139 meter Goede zaak terstal in gemeente Borne weinig mis mee. Nu aan de nieuwe kerkstraat tuss...
Okay Fashion & Jeans Borne Okay Fashion & Jeans Borne 139 meter Assortiment is ruim, personeel vriendelijk maar typisch "oh-ja-staat-je-prima-me...
Recensies
Hoe leuk jullie het online doen, des te meer het een tegenvaller is in de winkel. Vandaag was ik in de buurt dus dacht laat eens kijken. Een hallo kan er niet eens vanaf en alleen de telefoon was belangrijk voor de dames. Erg jammer.
Ik had onlangs een blazer besteld bij deze webshop. Op de foto’s ziet het jasje er leuk uit met een prima model en goed in verhouding. Toen ik het artikel ontving verbaasde ik me over de bizar slechte kwaliteit. Je kon zowat door de stof heen kijken en het jasje had totaal geen model. De mouwen waren super wijd en zonder enig model, zeker niet zoals op de foto’s te zien was. Ik heb het artikel terug gestuurd en na een maand heb ik contact opgenomen met de klantenservice want ik had nog niks vernomen of geld terug gehad. Ik ontving excuses en men heeft uiteindelijk ook de verzendkosten vergoed, dit was wel netjes. Maar de kwaliteit was dus om te janken. En dan verwacht ik van een jasje van €40,- natuurlijk ook geen Hugo boss kwaliteit, maar het was slechter dan H&M of andere jasjes van rond die prijs. De stof was puur polyester en vergelijkbaar met goedkope carnavalskleding. Er zaten gouden knopen op en daarvan was er ook eentje rood verkleurd. Heel jammer, de kleding ziet er leuk uit op hun foto’s maar ik bestel hier niet meer.
Pre order jurkje besteld op 13-06. Conform de informatie op de website zou deze op op 14-06 binnenkomen op locatie en de dag erna verzonden worden. Zelf op 15-06 contact opgenomen omdat ik geen verzendbevestiging of informatie binnen had. In principe is mijn bestelling überhaupt geplaatst omdat ik het jurkje nodig had voor een evenement dus dat was al balen. Na contact via Messenger werd aangegeven dat het jurkje helaas niet bij de levering zat en dat ze hoopte dat het er bij levering van 21-06 bij zou zitten. Je raad het al. Op 22-06 zelf contact op moeten nemen omdat ik wederom niks heb gehoord. En natuurlijk geen reactie op mijn berichten. Op de website van by Hilke staat inmiddels een nieuwe verwachte leverdatum van 28-06. Dat scheelt meteen 3 weken! En denk maar niet dat ze zelf de moeite doen om je te informeren of te reageren. Daar mag je als betalende klant zelf achteraan. Mijn ervaring omtrent klantenservice sluit in ieder geval enorm goed aan bij heel veel ervaringen in de reviews.
Retourvoorwaarden kloppen niet. Sale artikelen zijn uitgezonderd van retouren dat mag niet mbt wet koop op afstand. Ook worden verzendkosten gerekend als administratiekosten dat mag ook niet als je gehele bestelling retourneert behoor je het volledige aankoopbedrag retour te krijgen. Enkel retourkosten zijn voor eigen rekening. Meld je klacht bij het ACM autoriteit consument en markt. Zo n bedrijf riskeert een hele hoge boete!
Fijn dat je niks kan bestellen door een error.. vervolgens dingen uitverkocht vervolgens kortingscode niet kunnen gebruiken.. al met al geen geweldige site/app... 1 blouse kunnen bestellen maar of deze aankomt heb ik een hard hoofd in..
Kwaliteit valt eerlijk gezegt tegen de modellen vallen ook niet goed. Heel jammer dat ik voor de verzendkosten opdraai. Ik heb besloten niet meer te bestellen tot nu toe valt het steeds tegen. De presentatie is mooi.
Ik had het zo leuk bij openingsavond Smilesafari in shoppingcenter Wijnegem. Ik vond mijn ideale outfit bij ByHilke waar ik al vaker heb besteld. Ik ben echt een happyclient en hun klantendienst is echt top en zoeken altijd naar mooie oplossingen. Ik ben fan! Alvast benieuwd naar de nieuwe collecties en daarom volg ik ze ook op instagram om niks te missen. Je kan mij ook volgen op @preciliaprettysoul
Ik heb 1 week moeten wachten op mijn bestelling. Nergens van op de hoogte gehouden. Vrijdag 18 mei besteld. Zou de volgende dag geleverd worden. 20 mei maar contact opgenomen of ze het adres konden veranderen omdat de bestelling toch nog niet verzonden was. Een medewerkster via de chat gaf aan dat alle bestellingen van vrijdag verzonden waren en dat ik het elk moment kon verwachten. Nou prima, ik wachtte het nog even af. Woensdag 22 mei nog steeds geen verzendbevestiging ontvangen. Ik maar weer een chatbericht gestuurd of ze het adres konden veranderen. Halve dag later eindelijk antwoord. Ze zouden het adres veranderen. Bestelling eindelijk donderdag verzonden wordt het toch naar het oude adres verzonden. Blijkbaar is het erg moeilijk om een adres te veranderen. Maar oke, prima. Ik blij dat mijn bestelling eindelijk binnen is. Maak ik de doos open is de kleding zo in de doos gegooid. Niet opgevouwen en niet netjes verpakt. Ik gelijk contact opgenomen, dat ik een retourlabel wil aangezien ik niet en voor verzendkosten ga betalen en retour kosten. Sinds 25 mei wordt ik een beetje aan het lijntje gehouden. Ze doen er 1,5 dagen over om te reageren. En als ze reageren geven ze de post de schuld. Want natuurlijk maakt de post mijn pakketje open, haalt het uit de verpakking, gooit het in de doos en plakt de doos dicht. De meneer van de post zal mijn jurkje vast ook gedragen hebben? Mijn advies, bestel hier alsjeblieft niet. ByHilke is een verschrikkelijke webshop die niet om de klant geeft. Niet op tijd kan leveren. En klachten niet serieus neemt. Erg jammer.
Snelle levering, zeer leuke jumpsuit Ivy light blue besteld en is precies zo als op de foto. Prijzen zijn ook aantrekkelijk, zeer tevreden!
Voor de tweede keer een artikel online besteld die achteraf niet op voorraad blijkt te zijn. Een passende oplossing in de vorm van een kortingscode op andere artikelen wordt hierbij niet aangeboden. Ook al is de bestelling al betaald via iDeal en is hiermee een koopovereenkomst gesloten. Hele slechte service.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar By Hilke met het openbaar vervoer


Borne, Dorsetplein 130 meter
530
592
Borne, Dorsetplein 130 meter
592
Borne, 't Dijkhuis 160 meter
592
Borne, 't Dijkhuis 200 meter
530
592
Borne, De Bleek 200 meter
530

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid