facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Buurtvereniging Roun om 'e Toer

Buurtvereniging Roun om 'e Toer

Info

Buurtvereniging voor de straten Kerkhoflaan, Lichte, Prinses Marijkeweg, Ringfeart, Skoalekers en Streek te Sintjohannesga (Fryslan).

Geschiedenis

Sinds 1985 de buurtvereniging voor de straten Kerkhoflaan, Lichte, Prinses Marijkeweg, Ringfeart, Skoalekers en deel van de Streek te Sintjohannesga. Jaarlijks organiseren wij leuke aktiviteiten, zoals een viswedstrijd, paaseieren zoeken, bowlen, etc. voor leden van onze vereniging.

KAMER VAN KOOPHANDEL-NUMMER
1091822

HISTORIE
De eerste notulen zijn in 1987 gemaakt door de toentertijd zijnde secretaris Lenie Knypstra. Hoelang de buurtvereniging daarvoor heeft bestaan is niet bekend. Wel is bekend dat de naam van de buurtvereniging "Roun om e Toer" in 1985 is ontstaan. De buurtvereniging bestond toentertijd uit de straten Prinses Marijkeweg, Kerkhoflaan en de Streek. Het eerste bestuur bestond uit slechts drie personen nl: Henk v.d.Wal (Voorzitter), Jopie Visser ( Penningmeester) en de eerder genoemde Lenie Knypstra als Secretaris. De toenmalige contributie bedroeg hfl. 2,50 per maand. De contributie is in de loop der jaren slechts minimaal verhoogd naar euro 16,- per jaar en dit is omgerekend hfl. 2,95 per maand!

De buurtvereniging is met de komst van de nieuwbouw gegroeid zodat tegenwoordig de straten Ringfeart, Lichte en Skoalekers ook vertegenwoordigd zijn. Diverse personen hebben ondertussen zitting gehad in het bestuur.

Rond 1995 was de buurtvereniging bijna ter ziele gegaan door een gebrek aan animo voor het vervullen van bestuursfuncties. Jouke Bakker en Auke Lingsma hebben dit toen op zich genomen waaraan het huidige voortbestaan van de buurtvereniging te danken is.

In 2006 is het besluit genomen om ook de nieuwe wijk Hendrik Jan Textorstrjitte en Jan de Goedestrjitte op te nemen in de buurtvereniging voor een proefperiode van 4 jaar. In 2010 is de vereniging opgesplitst in twee buurtverenigingen, waarbij de nieuwe wijk Hendrik Jan Textorstrjitte en Jan de Goedestrjitte een eigen buurtvereniging wordt met de naam "Oer de Brêge".

BESTUURSLEDEN:
Voorzitter: Anne van der Zee (Ringfeart 27)
Penningmeester: Jan Vermaning(Streek72)
Secretaris: Roelof de Vries(Ringfeart 19)
Lid: Rommert en Helga Hoekstra (Ringfeart 29)
Lid: Herman Roffel (Skoalekers 16)
Lid: Kornelia Drenth (Lichte 27)

Adres: Ringfeart 19, 8464 PC Sintjohannesga
Stad: Sintjohannesga
Route: Ringfeart 19
Postcode: 8464 PC


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Het Torretje Het Torretje 320 meter Gastouder Ellie de Boer voor flexibele kinderopvang
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid