facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bushin Aikido

Bushin Aikido

Info

Aikido - Voor jong en oud
Dinsdag JEUGD, >8 jr, 1800-1900u. VOLW., > 15jr 1900-2000u
Zaterdag VOLW. 1200-1300u
Zaterdag IAIDO 1300-1430u. Data via FB




Geschiedenis

Aikido (合気道), letterlijk vertaald "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgsdiscipline (zie onder) met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd.

Ueshiba, door aikidoka's O'Sensei (de grote meester) genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en/of vechtsporten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu.

Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden.

Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

--

'Nog voor het moment dat de aanvaller heeft besloten mij aan te vallen, heeft hij reeds verloren.'

- Morihei Ueshiba



"Stichting Bushin Aikido SpijkenisseAikido , letterlijk vertaald "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgsdiscipline met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd.Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest.In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden."
Adres: Galileïlaan 5, 3204 AK Spijkenisse
Telefoonnummer: 0181690175
Stad: Spijkenisse
Route: Galileïlaan 5
Postcode: 3204 AK


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Team Pinas Team Pinas 609 meter 1ste proefles gehad voor mijn zoontje van 6 jaar jong . Goede begeleiding samenwerkin...
Karate en Krav maga vereniging Kobo-itchi Karate en Krav maga vereniging Kobo-itchi 3 km Mijn zoontje traint sinds februari bij Luciën. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn eers...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid