facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Burgemeester Rasterhoffpark

Geschiedenis

Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhofpark is een natuurpark in het zuiden van de stad Sneek.De noord- en oost grens van het park wordt gevormd door de A7, ten zuiden door de Witte en de Zwarte Brekken en ten westen door de Woudvaart. Het park is het grootste park van de stad Sneek. Het park is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Sneek Ludolf Rasterhoff.HistorieHet Rasterhoffpark is een van de jongste parken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het park is op 21 mei 2005 geopend met een uitgebreid openingsweekend. Het park is ontstaan door samenvoeging van het voormalige Stadsbos, een nieuwe inrichting van de voormalige huisvuilstortplaats en een voormalige zandafgraving.VoorzieningenIn het park bevinden zich verschillende voorzieningen. Zo is er een zonneweide, een kunstmatig gecreëerde waterval en er zijn uitgebreide wandelpaden. Bijzonder is het amfitheater, dat plaats biedt aan honderden toeschouwers. Het theater is gesitueerd op de oude vuilnisbelt. Op verschillende plaatsen in het bos en langs de wandelpaden vind je de zogenaamde ecorichels, die bedoeld zijn als nestplaats voor vogels en dienen te zorgen voor het behoud van het ecosysteem. Ook bevinden er zich verschillende speelplaatsen op het terrein.

Adres: Burgemeester Mayeurlaan, Sneek
Stad: Sneek
Route: Burgemeester Mayeurlaan



op zoek naar gerelateerd: plattegrond rasterhoffpark sneek, rasterhoffpark sneek dieren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wilhelminapark (Sneek) Wilhelminapark (Sneek) 2 km Prima onderhouden park om je standswandeling uit te breiden. Genoeg te zien en zelfs ...
Recensies
Erg leuk natuurpark waar altijd iets te zien is. In de herfst veel verschillende paddestoelen te vinden. Als je van rust houdt, kun je de zondagen met mooi weer het beste vermijden. Het is er dan vaak erg druk.
Mijn 1e bezoek aan dit park en dit speciaal om de daar grazende Schotse Hooglanders in de sneeuw te kunnen bewonderen en fotograferen.
Leuk Park voornamelijk door de Schotse Hooglanders die vrij rondlopen Daarnaast kun je makkelijk & gratis parkeren met de auto.
Heerlijke plek om hard te lopen, maar ook om.met de kids heen te gaan.
Fijn wandelen. Veel paddestoelen momenteel en ook veel kinderen.
Mooi Honden moeten aangelijnd. Veel zitplekjes, zowel zon en schaduw.
Heel mooi Park grote sprinkhanen mooi om door heen te loopen
Prima plek om te lopen. Geen duidelijke looproute, maar als je bij de vandervalk begint kan je makkelijk een wandeling van een half uur maken.
Wandelen. En met sneeuw glijden van de hellingen. Denk om de buffels!
Heel erg mooi ruim park om goed wat kilometers te pakken. Wel veel vervelende loslopende honden terwijl die hier duidelijk aangegeven niet los mogen. Mogen alleen los op een stukje losloopgebied om het park naast de snelweg.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid