facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp

bureau VERBEEK landschapsarchitectuur  / ecologie / stedelijk ontwerp

Info

bureau VERBEEK werkt vanuit de genius loci aan een functionele en esthetische inrichting van het (stedelijke) landschap.

Geschiedenis

bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp werkt vanuit een jarenlange ervaring aan een toekomstgerichte, duurzame, functionele en esthetische inrichting van het natuurlijke en stedelijke landschap, waarin mens en natuur tot hun recht komen. Inspiratiebronnen zijn de cultuurhistorie van de plek en de karakteristieken van het landschap; de genius loci.

In ieder project wordt de relatie tussen de wensen van de opdrachtgever, de behoeften van de gebruiker en de condities van de ruimtelijke context geïnventariseerd, geanalyseerd en gedefinieerd alvorens tot vormgeving wordt overgegaan. Dit proces kent wetenschap-pelijke momenten waarin de opdracht en de situatie analytisch herleid worden tot ontwerpcriteria en ontwerpproblemen. Daarnaast is dit vormgevings-, ontwerpproces gestoeld op creatieve en artistieke momenten die gericht zijn op een synthese waarin alle factoren en deeloplossingen op elkaar worden afgestemd binnen een harmonieus, functioneel en esthetisch ontwerp. Een ontwerp dat financieel en technisch uitgevoerd kan worden.

Een structurele, heldere communicatie met alle betrokkenen over wensen, behoeften, mogelijkheden, beperkingen, ideeën en ontwerpen vormt een integraal onderdeel van het planproces.

De opdrachten van het bureau zijn globaal in te delen in de categorieën ‘onderzoek en advisering voor stad, landschap en natuur’ en ‘landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp’:

Onderzoek en advisering voor stad, landschap en natuur
Het onderzoek binnen deze opdrachten is gericht op advisering over en visievorming op de inrichting en het beheer van de buitenruimte in zowel stedelijk als landelijk gebied. Vaak zijn de resultaten hiervan aanleiding tot concrete ontwerpopdrachten.

Plannen die hieronder vallen zijn ondermeer landschapsontwikkelingsplannen, land-schapsvisies, landschapsbeleidsplannen, ecologische studies, structuurvisies, gebiedsvisies, stadsdeelvisies, beeldkwaliteitplannen, groenstructuurplannen, groenbeheerplannen, natuurwaardenonderzoeken, ecologische effectenstudies en natuurcompensatieplannen.

Landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp
Deze opdrachten hebben betrekking op het ontwerpen, inrichten van binnenstedelijke en landelijke gebieden. Het complete planproces wordt daarbij verzorgd. De onderdelen waaruit dit planproces bestaat zijn: inventarisatie, analyse, visievorming, voorontwerp, definitief ontwerp, uitvoerings- c.q. aanbestedingsgereed maken plan (RAW-bestek met technische tekeningen), verzorgen aanbesteding, directievoering/dagelijks toezicht.

Plannen die hieronder vallen zijn ondermeer het ontwerpen van woonwijken en bedrijventerreinen, het vervaardigen van concrete landschaps- en natuurontwikkelingsplannen, het maken van plannen op het gebied van beekrenaturering, het opstellen van infrastructurele plannen, het vormgeven en/of revitaliseren van landgoederen, buitenplaatsen en kasteelparken en het ontwerpen van landschapsparken, stadsparken, begraafplaatsen, pleinen, straten en (kantoor)tuinen.

Regelmatig en terugkerend wordt door diverse opdrachtgevers een beroep gedaan op de deskundigheid en de creatieve kwaliteiten van het bureau. Tot de opdrachtgevers behoren Euregionale instanties, provincies, gemeenten in binnen- en buitenland, woning-corporaties, zorginstellingen, projectontwikkelaars, scholenstichtingen, landgoed-eigenaren en particulieren.

Naast de tevredenheid van de opdrachtgevers blijkt de professionele reputatie van het bureau ook uit het feit dat alle projecten worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. De landschapsarchitecten van het bureau voeren daarbij de bij wet geregistreerde en beschermde titel van ‘landschapsarchitect’.

Adres: Limmelderweg 6, 6222 PB Maastricht
Telefoonnummer: 0031434503045
Stad: Maastricht
Route: Limmelderweg 6
Postcode: 6222 PB


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
N Architecten BV N Architecten BV 3 km Goede communicatie, fijn zaken doen met Chris.
Buro van Rooijen Buro van Rooijen 3 km Buro Van Rooijen heeft onze complete voor en achtertuin vervangen en met een prachtig...
Concept Cloudt Concept Cloudt 4 km *Architectuur *Renovatie *Stadmaken www.conceptcloudt.eu https://nl.linkedin https...
Zoom.Industries Zoom.Industries 4 km Design firm based in Maastricht, The Netherlands. Specialized in architecture, retail...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid