facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen

Info

Buitenplaats Amerongen combineert historie met eigentijds design. Een uniek landgoed waar vijf rijksmonumenten voor de meest veelzijdige business en private events van 2 tot 350 personen ingezet worden.

Adres: Drostestraat 12, 3958BK Amerongen
Telefoonnummer: +31343206001
Stad: Amerongen
Route: Drostestraat 12
Postcode: 3958BK



op zoek naar gerelateerd: Buitenplaats Amerongen parkeren, Buitenplaats amerongen plattegrond, Buitenplaats Amerongen trouwen, Buitenplaats Sparrendaal, Buitenplaats Amerongen offerte, Oranjerie Amerongen, Parkeren in Amerongen, Swijnenburg
Recensies
Prachtig mooi buitengebied om het kasteel heen, heerlijk om te wandelen.
Prachtige lokatie om te trouwen, heerlijk gegeten en goed verzorgd. Niets te kort gehad. Alleen jammer dat je geen pakket kan kopen voor de aankleding van je huwelijk. Bijv. Prieel met bankje en bloemen voor de ceremonie. Het is 1x investeren, maar daarna kan je zoiets steeds aanbieden. Nu moest het bruidspaar dit zelf regelen en meenemen. Het is maar een tip.
Fantastische locatie voor een groots diner, goede service, goede keuken en mooie omgeving: het heeft cachet.
1e paasdag zondag 09 April 2023 wat een mooie dag ...genoten ...prachtig kasteel...
Heerlijk gegeten en leuke verjaardagswensen
Mooie kasteeltuin waar je koffie kunt drinken op een terras.
Wat een prachtige tuin. Genieten van de geuren en kleuren van de bloeiende rozen. Ook het bomen laantje is heel mooi. Toen wij er waren speelde "De Amsterdam Klezmer Band" in een tent in de tuin. Ook voor deze akoestische concerten is het een fijne lokatie.
Kasteel Amerongen kent een roerige geschiedenis. Reeds in 1286 gaf Floris V aan de gebroeders Borre van Amerongen. 2 van zijn leenmannen toestemming, hier een kasteel te stichten. " van den Huyse dat sy doen timmeren". Het kasteel werd meerdere malen verwoest en wederom opgebouwd. In 1673 word het door de Fransen, rampjaar 1672, oa Frankrijk valt de Republiek binnen, middels takkebossen in de brand gestoken. Hierna wordt het wederom opgebouwd, in zijn huidige vorm. Een prachtig kasteel. Gelegen in een zeer fraaie kasteeltuin. Omgeven door een slotgracht. Aan een kant grenzend aan het mooie oude stadscentrum van Amerongen. Aan de andere zijde ver en wijds uitkijkend over de uiterwaarden van de Nederrijn! Ook al is het nu gesloten. Het bezoek blijft nochthans zeer de moeite waard. Loop er maar eens omheen. En geniet van het uitzicht aan de ene-. En van het oude Amerongen aan de andere zijde!
Super mooie locatie, vriendelijk personeel, en erg lekker eten
Om de gehele tuin te bekijken, moet je entree betalen , dat vinden wij jammer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid