facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BuddyzorgLimburg

BuddyzorgLimburg

Info

Buddyzorg Limburg is een vrijwilligersorganisatie. Een buddy biedt 1 dagdeel zorgondersteuning. Voor lichamelijk zieke mensen in de thuissituatie.

Geschiedenis

Wat is Buddyzorg Limburg?

Buddyzorg Limburg is een provinciale vrijwilligersorganisatie die:
sociaal emotionele en praktische steun biedt aan:
• kinderen, jongeren en volwassen met een ernstige lichamelijke ziekte.
• mensen (jong en oud), die lijden aan obesitas en onder deskundige begeleiding werken aan een blijvende gedrag- en leefstijlverandering.

inzet op preventie door:
• gezondheidsvoorlichting te geven in het kader van leefstijlbewustwording ter voorkoming van b.v. HIV en Aids, obesitas en andere lichamelijke aandoeningen.

Wat zijn buddy’s?

Buddy’s zijn betrokken en aandachtige vrijwilligers, die graag iets willen betekenen voor een ander. Buddy’s zijn geschoold en worden begeleid in het omgaan met kinderen en volwassenen die ziek zijn of aan obesitas lijden.
Alle vragen rondom zorg zijn bespreekbaar, maar buddy’s verrichten geen algemene verpleegkundige of verpleegtechnische handelingen.

Hoe kan ik een buddy aanvragen?

Je kunt een buddy aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen op de website van Buddyzorg Limburg (www.buddyzorglimburg.nl) of te bellen naar 045-5657590.
Nadat je de aanvraag hebt gedaan, neemt de coördinator van Buddyzorg Limburg contact met je op om kennis te maken. Dan bespreek je jouw verwachtingen en vertelt de coördinator wat de mogelijkheden van de organisatie zijn.
Als blijkt dat Buddyzorg Limburg aan jouw vraag gehoor kan geven, wordt er een buddy voor jou gezocht. De buddy komt kennismaken en daarna start een proefperiode. Als er een klik is, gaan jullie samen een stukje verder op jouw levenspad. Zo niet, dan wordt dat met elkaar besproken en wordt er gekeken hoe nu verder.

Buddyzorg is gratis.

Buddyzorg Limburg wordt gefinancierd door Limburgse gemeenten in het kader van de WMO, Provincie Limburg in het kader van erkenning als Maatschappelijke Organisatie en door Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg. Deze Stichting ondersteunt het werk van Buddyzorg Limburg.
Een donatie aan deze Stichting kan worden gestort op: NL 53 RABO 0102 6239 37 t.n.v. SVVBL. zie www.svvbl.org.

Buddyzorg Limburg hanteert een preventief beleid rondom het werken met kinderen en jongeren zoals dit is vastgesteld in de richtlijn “In Veilige handen.”

Kan ik buddy worden?

Als datgene wat buddy’s doen, jou aanspreekt en je stevig in je schoenen staat, meld je dan via de website aan (www.buddyzorglimburg.nl) en kom eens praten met Marie- Louise Weerts de coördinator of Corine Simons, de projectmedewerker van Buddyzorg Limburg.
In het gesprek krijg je meer zicht op het werk en alles wat er bij ‘het buddy zijn’ komt kijken! Je moet wel gemotiveerd zijn om scholing te volgen (3x 2 uur) en de werkbegeleidingsbijeenkomsten (1x in de 8 weken). Deze scholing en de werkbegeleiding zijn verplicht.

Als je met kinderen en jongeren wilt werken, moet je aan Buddyzorg Limburg een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen. Om kosten te besparen, kan Buddyzorg Limburg dit voor jou aanvragen!

Je kunt ook eerst bellen om inlichtingen op te vragen: 045 -5657590.

Meer informatie:

Buddyzorg is er voor kinderen, jongeren en volwassen met een ernstige lichamelijke ziekte.
Plotseling ernstig ziek worden en het verwerken van zo’n ziekte is voor ieder mens (jong of oud) een zeer indringend proces. De wereld staat stil en volledig op zijn kop!
Buddy’s (vrijwilligers) kunnen sociaal emotionele ondersteuning bieden en helpen ‘het leven-met-deze-ziekte’ opnieuw te leren leven. Jij behoudt de regie.
Als je dat wilt, kan de buddy stap voor stap met je mee lopen op jouw levenspad en kijken waarin je kunt worden ondersteund of waarbij je begeleiding nodig hebt.
De buddy komt één keer per week en blijft ongeveer één jaar. Als langer nodig is, kan dit worden besproken.

Kinderen (en jongeren) die plotseling ernstig lichamelijk ziek worden, zijn aangewezen op zorg en steun van hun ouders en gezin. Alles draait om het kind en deze ziekte. Als ouder kom je bijna nergens anders meer aan toe en een beetje hulp of afleiding is soms zeer welkom. Ouders van kinderen, die getroffen worden door kanker, spierziekte, nier falen, diabetisch etc. kunnen voor hun zieke kind een buddy aanvragen.
In zo’n geval kan een buddy uitkomst bieden, door met het kind iets te ondernemen (dat het kind leuk vindt en wat het nog kan, zoals binnen of buiten spelen evt. samen met andere kinderen, etc.). De buddy biedt de ouders de kans om hun aandacht even op andere bezigheden of gezinsleden te kunnen richten.

Buddyzorg is er ook voor (jonge) mensen, die lijden aan obesitas en onder deskundige begeleiding werken aan een blijvende gedrag- en leefstijlverandering.
Het veranderen van eet- en beweeg gedrag is een moeilijk proces, dat je zelf moet doen. Soms werkt je omgeving niet mee en sta je er alleen voor.
Dan kan het helpen om een buddy te hebben, die je begrijpt, naar jouw luistert, samen met jou beweegt of kijkt welke alternatieven er zijn om het oude aangeleerde gedrag te veranderen. Ook in dit geval biedt een buddy sociaal emotionele en soms ook praktische steun!

Adres: Havikstraat 18, 6135 ED Sittard
Telefoonnummer: 045 - 8000 910
Stad: Sittard
Route: Havikstraat 18
Postcode: 6135 ED


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Optoch Kommitee Zitterd Optoch Kommitee Zitterd 552 meter De Zittesje Vastelaoves Optoch
G.I.M. Maranatha Sittard G.I.M. Maranatha Sittard 3 km Heeft u door omstandigheden een kerkdienst niet kunnen bijwonen en hierdoor de Berita...
Speeltuin Sjoepienoe Stadbroek Speeltuin Sjoepienoe Stadbroek 3 km Genoeg speel ruimte voor kinderen Gratis
BOSS park Sittard-Oost BOSS park Sittard-Oost 3 km Super mooie plek om buiten te zijn. Ziet er verzorgd uit en voor iedereen iets. Genia...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid