facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brouwerij Pronck

Brouwerij Pronck

Info

Brouwerij Pronck is een jonge, ambachtelijke Leidse brouwerij. Met lokale producten en pure ingrediënten maken wij mooie en eerlijke bieren voor jou.

Geschiedenis

Brouwerij Pronck is een ambachtelijke bierbrouwerij in Leiden waar echt en eerlijk bier wordt gebrouwen door jonge, innovatieve en ambitieuze brouwers.



"In the city centre we brew honest beers full of taste. You can find our beers in almost all the bottleshops and bars. Not in Leiden? Order all our beers online at our website.Curious how we brew our beers? Book a tour or do a beer brewing workshop!"
Adres: Langegracht 70D, 2312NV Leiden
Telefoonnummer: +31 653919511
Stad: Leiden
Route: Langegracht 70D
Postcode: 2312NV



op zoek naar gerelateerd: Speciaalbier Leiden, High Beer Leiden, Stadsbrouwhuis Leiden, Biercafé Leiden, Pronck rondleiding, Workshop bier brouwen Leiden, Bierwinkel Leiden, Bierfestival Leiden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
IF Craft Beer IF Craft Beer 214 meter IF Craft Beer is founded by 5 passionate craft beer lovers and experienced brewers. I...
Stadsbrouwhuis Leiden Stadsbrouwhuis Leiden 1 km Mooi café in het centrum van Leiden met een groot assortiment aan speciaalbieren. Het...
Leidsch Bier Leidsch Bier 2 km Vakkundige uitleg tijdens de open dag, heerlijke speciaalbieren te proeven! Lekkere h...
Recensies
Toffe bier workshop, lekkere bieren geproefd, benieuwd naar wat we zelf hebben gemaakt
Brouwerij Pronck heeft naast goed smakende speciaalbieren ook een leuke cursus bier brouwen. De brouwers Frans en Bart hebben een goede dag verzorgd met het brouwen van een triple en een barley-wine. Daarbij zat alles inbegrepen van een kopje koffie tot een sterke imperial porter. En van borrelnootjes tot een broodje kroket. De sfeer was goed, de brouwers hadden passie voor hun vak en de cursus was leerzaam, lekker en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is dan ook een volledige dagbesteding en erg leuk om te doen. Je krijgt uiteraard je eigen brouwsel thuis gestuurd. De bieren zijn wat aan de prijzige kant, maar dat zijn ze in mijn ogen wel waard. De Leidse Lente en salted caramel milk stout zou ik zeker aanraden om eens te proeven. Met name is een laag alcoholgehalte 5% milk stout met een sterke smaak erg uniek. Veel succes met jullie brouwerij.
We kregen een heel enthousiaste uitleg. Heerlijke bieren en zalige hapjes. De tijd vloog voorbij.
Bij deze brouwerij een workshop bierbrouwen gedaan ivm een vrijgezellendag, heel interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken om een goed biertje te brouwen ondanks dat ikzelf weinig met bier heb. Frans de brouwer legde het allemaal vol enthousiasme en duidelijk uit, wel heel veel informatie, mooi boekje er bij en nog een leuke quiz en uiteraard allerlei biertjes geproefd! Echt een aanrader om te doen!
Superleuke workshop gevolgd. Alle verschillende stappen gezien en gedaan van het bierbrouwen. Gisteren mijn zelf gemaakte bier ontvangen. Nog even een dagje laten staan en dan maar eens proberen. Locatie in Leiden, schakelhuis van de oude energie centrale, is ook leuk om goed te bekijken.
Samen met onze collega's hebben wij een workshop bier brouwen gevolgd. Dit werd met veel enthousiasme verzorgd door Frans en Lot. Wij kijken terug op een zeer leuke en leerzame dag. Bedankt!
Echt een superleuke brouwerij. Rondleiding gehad voor Corona, echt een aanrader. Super mooie brouwerij en een leuk verhaal weer jij waar de naam Pronck vandaan komt...... Biertjes zijn superlekker, leuke probeersels en super lekkere proefpakketten in samenwerking met met lokale ondernemers. Gewoon eens proberen!
Kleine brouwerij die heerlijk bier maakt! Te koop via website en bij de zelfstandige slijterijen. Echt mooi Leids bier van trotse brouwers die nog veel toekomst ideeen hebben.
Tijdens de Bierwandeling van 19-09-2021 heb ik voor het eerst mogen proeven van het bier van Brouwerij Pronck. Het eerste biertje was de "Frisse Neus", een frisse Pale Ale van 4,9%. Later in Stadcafé Van der Werff nog een "Pronckstuk". Allebei verrassend lekker. Dit smaakt naar meer.
Leuke kleine brouwerij in een oude energiecentrale. Rondleidingen, proeverijen, workshops, verkoop op afspraak cq vaste tijden. Veel types bier met aparte smaken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid