facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brede school Bolnes, Slikkerveer

Brede school Bolnes, Slikkerveer

Info

Deze pagina gaat over het delen van foto's, video's en informatie voor alle gebruikers van de Brede school uit Bolnes en Slikkerveer.

Geschiedenis

Geachte ouders, verzorgers, belangstellenden,

Brede School activiteiten waaraan jullie kunnen deelnemen zijn activiteiten speciaal voor de kinderen uit de wijken Oost, Rijsoord, Bolnes, Centrum – West, Drievliet ’t Zand en Slikkerveer. De kinderen kunnen zich na school verder ontwikkelen in sport, cultuur en gezondheid. Het is goed voor de sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen om met andere kinderen uit de wijk activiteiten te ondernemen. Daarom worden kinderen van de aangesloten scholen samen bij de activiteiten ingedeeld. Het is fijn dat de activiteiten vlak na schooltijd plaats vinden in de wijk waar de kinderen wonen.

De kinderen zijn tijdens de lessen verzekerd. Ouders zijn verantwoordelijk gedurende de tijd dat de kinderen onderweg zijn naar de locaties. Voor de jongere kinderen is het zeer gewenst dat zij gebracht en gehaald worden.

Alle lessen worden afgesloten met een speciale laatste les, waarbij ouders, opa’s en oma’s, wijkgenoten, leerkrachten en andere belangstellenden worden uitgenodigd. Het is belangrijk dat de omgeving van de kinderen belangstelling toont, want kinderen vinden het leuk om te laten zien wat ze gedaan hebben gedurende het blok.

Wij gaan er vanuit dat uw kind aanwezig is tijdens alle lessen, waarvoor hij of zij zich opgegeven heeft. De lessen zitten snel vol en het zou zonde zijn als een kind dat niet komt, een plekje bezet houdt voor iemand die wel graag wil. Let u goed op de keuzemogelijkheden en de data die aangegeven staan op het aanmeldformulier.

Wilt u de kinderen, wanneer zij verhinderd zijn, afmelden bij de begeleiders van de activiteit. Telefoonnummers volgen later in de welkomstbrief. Tijdens de lessen kunnen er foto’s/filmpjes gemaakt worden welke op de ‘Brede School’ site geplaatst kunnen worden. Als u daar problemen mee heeft dan horen wij dat graag.

Meer info
De Brede School is het hart in de wijk en stelt het kind centraal. De Brede School is een netwerk in de wijk voor kinderen en jeugd. Het biedt activiteiten aan op het gebied van sport, beweging, kunst en cultuur. De activiteiten worden afgestemd op vragen van het onderwijsveld, de wijk en de jeugd zelf.

Missie Brede School
De Brede School is er voor om te zorgen dat kinderen en jongeren van 0 to 23 jaar kennismaken met sport en beweging, kunst en cultuur en andere activiteiten. Ook kan de Brede School hen helpen een zinvolle vrijetijdsbesteding te vinden. Hierbij wordt beoogd de samenwerking in de wijk te bevorderen en het welzijn te verbeteren.

Uitgangspunten
De Brede School is bestemd en toegankelijk voor alle kinderen en jongeren uit de wijk
De lessen worden gegeven door bevoegde docenten of door goed opgeleide vrijwilligers
Er zijn activiteiten op het gebied van sport, beweging, kunst en cultuur, gezondheid, welzijn en vrijetijds besteding
De activiteiten dienen zo veel mogelijk de integratie van de verschillende partijen in de wijk te bevorderen.
De activiteiten dienen als kennismaking, verdieping, talentontwikkeling of als entertainment
Doelen Brede school activiteiten
De hoofddoelstelling is een doorgaande ontwikkelingslijn van 0 tot 23 jaar tot stand brengen op alle aspecten die van belang zijn bij het opgroeien.
Voor de komende 5 jaar zijn de doelstellingen:

Een netwerk realiseren in de wijk
Bevordering van de integratie van verschillende partijen in de wijk
Een aanbod realiseren op vragen van het onderwijsveld, de wijk en de jeugd zelf


Maatschappelijk Participatiefonds Gemeente Ridderkerk

Wat is het Maatschappelijk Participatiefonds?

Het doel van dit fonds is om alle inwoners van Ridderkerk te laten deelnemen aan maatschappelijke activiteiten.
Voor de mensen met een minimum inkomen is er een vergoeding mogelijk voor diverse kosten uit het maatschappelijk participatiefonds.
Wat voor kosten kunt u dan vergoed krijgen? Hieronder volgt een opsomming van de drie hoofdgroepen.

Kosten schoolgaande kinderen

Als u schoolgaande kinderen heeft komt u voor kosten te staan die niet vergoed worden. U kunt dan denken aan de aanschaf van een regenpak, schooltas of andere schoolspullen, of de kosten van een schoolreisje. Ook de aanschaf of reparatie van een fiets is mogelijk.
U kunt dan een bijdrage kosten schoolgaande kinderen aanvragen via het maatschappelijk participatiefonds.

Sport- culturele en sociaal-culturele activiteiten

Kunt u de kosten van Brede School activiteiten niet betalen, of heeft u bijvoorbeeld kosten voor een abonnement op een krant of tijdschrift of gaat u een cursus volgen voor uw hobby, of bent u lid van een sportclub, of bezoekt u graag een museum, dan kunt u voor deze kosten een vergoeding aanvragen via het maatschappelijk participatie fonds.

Er is ook een vergoeding mogelijk voor sportkleding, muziekinstrumenten, les of hobbymateriaal.

Om het aanvraagformulier te downloaden, klik hier.

Of klik op de EURO (bij partners) of bel met de gemeente Ridderkerk 0180 – 451234.

Adres: Noordhave 73B, 2987CM Ridderkerk
Stad: Ridderkerk
Route: Noordhave 73B
Postcode: 2987CM


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Brede School facet Ridderkerk, Brede School Ridderkerk, Brede School activiteiten, MFA Bolnes
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
OBS De Bosweide OBS De Bosweide 54 meter En school die zeer zeker mee kan draaien op het landelijk gemiddelde. Gelegen op een ...
De Driemaster De Driemaster 2 km Hele fijne en positief christelijke basisschool! Goede en persoonlijke aandacht. Leer...
O.B.S De Reijer basisschool O.B.S De Reijer basisschool 2 km Een top school leer heel erg veel alleen jammer het is wel school
Schaepmanschool Ridderkerk Schaepmanschool Ridderkerk 2 km dit was mijn school
Brede School Ridderkerk Brede School Ridderkerk 3 km De Brede School is het hart in de wijk en stelt het kind centraal. De Brede School is...
De Piramide Ridderkerk De Piramide Ridderkerk 3 km Een innovatieve school voor ontwikkelingsgericht werken in Ridderkerk.
OBS de Noord OBS de Noord 4 km Gezellig en kind gericht lesgeven
CBS de Wingerd - Ridderkerk CBS de Wingerd - Ridderkerk 4 km Goede basisschool, vriendelijke leraren en modern onderwijs mijn kleuterdochter krij...
CBS De Bongerd CBS De Bongerd 4 km Prima basisschool. Onze twee kinderen hebben het fijn gehad
OBS De Botter OBS De Botter 4 km ik zat dar op school
CBS De Klimop, Rijsoord CBS De Klimop, Rijsoord 5 km Welkom op de officiële Facebookpagina van CBS De Klimop, dé christelijke basisschool ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid