facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Boulderhal Energiehaven

Boulderhal Energiehaven

Info

Boulderen is een spectaculaire tak van de klimsport, een creatief en gezellig alternatief voor de sportschool. Iedereen kan zo aan de slag. Pin only!

Geschiedenis

Boulderen is een snel groeiend onderdeel van de klimsport met een sterk sociaal karakter. De naam is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Omdat de toegankelijkheid van rotsblokken beperkt is (zeker in Nederland), is indoor boulderen op artificiële klimwanden sterk in opkomst.

Boulderen is een creatief en gezellig alternatief voor de sportschool. Boulderen verbetert je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, behendigheid, coördinatie, snelheid en gevoel voor evenwicht.

De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder routes tot 4,2 meter hoogte zorgen voor veiligheid.

In tegenstelling tot sportklimmen, komt bij boulderen veel minder kijken. Er is geen partner of diploma nodig. Iedereen kan zo aan de slag. Alleen komen is geen probleem, voor boulderen heb je geen partner nodig. Desalniettemin doe je boulderen zelden alleen. Samen puzzelen op een boulder en kijken hoe de ander het doet, maken het een sociale sport.

Boulderen is toegankelijk voor bijna alle leeftijden. Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen. Van 8 t/m 11 jaar mag je boulderen onder begeleiding van een volwassene. Jeugd van 5 tot en met 17 jaar kan deelnemen aan onze jeugdgroepen. Voor de kleinsten is er een gezellige speelhoek.

Schoolklassen en kinderfeestjes zijn welkom op gezette tijden. Neem bij voorkeur per mail contact op voor de mogelijkheden.


ROUTE & PARKEREN

Boulderhal Energiehaven ligt in het westen van Utrecht, 100 meter van Station Utrecht Leidsche Rijn, 4 minuten rijden van de A2.

Fiets
Met de fiets komen is natuurlijk het prettigst. Boulderhal Energiehaven is ongeveer 10 minuten fietsen vanaf Utrecht CS. Als je de gele brug over bent moet je links naar beneden en onder de gele brug door. We hebben ruim voldoende fietsenrekken voor de deur.

Auto
De korte afstand tot de A2 zorgt voor een snelle verbinding. Neem vanaf Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Leiden, Amersfoort en Arnhem afslag 7 van de A2 (Let op! Navigaties zijn niet te vertrouwen door de ontwikkeling van het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Rij een stukje door over de A2 en neem afslag 7. Vanaf daar is het nog 4 minuten). Neem vanaf Amsterdam ook afslag 7.

Parkeren is gratis.

Openbaar vervoer
Check 9292ov.nl hoe je er het snelst kan komen.
Boulderhal Energiehaven ligt op 100 meter afstand van Station Utrecht Leidsche Rijn. De infrastructuur rond Station Leidsche Rijn is alleen nog niet voltooid. Momenteel kun je onder het spoor doorlopen (Google Maps geeft dit aan met een stippellijn), dat kost ongeveer 8 minuten.



"Boulderhal Energiehaven is een moderne indoor en outdoor klimfaciliteit met uitgebreide trainingsequipment , een gezellige sfeer, terras en een relaxte bar met goede koffie en lekkere biertjes."
Adres: Elektronweg 10A, 3542AC Utrecht (stad)
Telefoonnummer: 0303075750
Stad: Utrecht
Route: Elektronweg 10A
Postcode: 3542AC


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 23:00
Dinsdag: 12:00 - 23:00
Woensdag: 12:00 - 23:00
Donderdag: 12:00 - 23:00
Vrijdag: 09:00 - 23:00
Zaterdag: 09:00 - 22:00
Zondag: 09:00 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: Boulderen Utrecht Studenten, Boulderhal Zuidhaven, Beste boulderhal Utrecht, Boulderhal STERK, Boulderhal STERK Utrecht, Boulderhal Amsterdam, elektronweg 10a, utrecht 3542 ac, Energiehaven niveaus
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Klimmuur Utrecht Klimmuur Utrecht 1 km Kinderfeestje van onze dochter was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Goede beg...
Boulderhal Sterk Boulderhal Sterk 4 km We hebben met veel plezier geboulderd, en een heerlijk biertje gedronken. De hal is ...
Recensies
Nog nooit gaan boulderen? Dit is echt een aanrader. Ik heb me laten vertellen dat dit de grootste hal uit 4 is in Utrecht. Heel leuk om een keer actief bezig te zijn. De kleuren geven de moeilijkheidsgraad aan en zo is er voor ieder wat wils houd wel rekening met spierpijn de volgende dag. Er is een barretje waar je ook even rustig kan zitten en rusten en een drankje kan doen en evt een taartje iets anders heb ik niet op gelet eten. Ze hebben hier omkleedruimtes met opendouches. Dus je kan na het sporten meteen lekker opfrissen. Je draagt speciale schoenen die je krijgt bij het inchecken. Er zijn er genoeg in elke maat en let op! De schoenen moeten strak zitten en redelijk klein aanvoelen voor meer grip.
Boulderhal Energiehaven is een ruime boulderhal met veel uitdagende routes voor mensen met verschillende niveau's. Verder zijn de faciliteiten uitstekend. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreide ruimte waar je kunt trainen campus board, krachttraining, hang boards, slackline etc.. Tot slot zijn er buitenmuren waar je lekker in de zon kan boulderen. Het enige minpunt is dat je zelfs op een tropische dag 30 graden je shirt niet uit mag doen. Dat wordt dus boulderen in een drijfnat shirt: niet comfortabel en bovendien is het een erg bekrompen huisregel.
Fijne plek om te boulderen. Goede banen met veel variatie, gezellige ontspannen sfeer, bijzondere lokale producten bij de bar. Fijne plek! Mag iets meer personeel achter de bar staan. Is soms een beetje lang wachten.
Hele mooie klimhal, uitdagende combinaties, wordt elke 2 weken veranderd. Twee verdiepingen, binnen en buiten muren. Aardige staff, veel aanbod in eten, goede kleedkamers. Makkelijk twee bereiken met de fiets.
Ik ben hier wezen klimmen met mijn zoontje. Mijn zoontje vergat in alle enthousiasme soms even om zich heen te kijken, en kwam soms dichtbij andere klimmers. Uiteraard heb ik mijn zoontje hierop gewezen. Het leuke hier, is dat iedereen begrip had voor zijn kinderlijke enthousiasme. Naast de goede sfeer, is dit een leuke klimhal met binnen en buiten mogelijkheden. Wekelijks worden de parcours gewijzigd, en parcours zijner voor vele klimniveaus. Ik ga hier zeker terugkomen.
Goede Boulderhal met goede wisselende routes. Helaas populair dus in de avonden soms wat druk. Verder een goede bar met een uitgebreide bier assortiment. Personeel is zeer klantvriendelijk en heeft kennis van zaken. Helaas soms wel alleen Engels sprekend dus soms even lastig.
Grote hal met verschillende routes. Ook als beginner is het redelijk te doen. Lekkere vloer verwarming. Tijdens het klimmen geen personeel gezien om advies/hulp aan te vragen.
Ruime boulderhal. Goede warmingup / training ruimte, veel extras voor trainen boulderen en een groot oppervlak met verschillende boulderroutes. Ook goed cafe / restaurant met leuk en lekker aanbod.
Hele leuke boulderhal, toffe routes voor beginners tot 7+ Vriendelijk en behulpzaam personeel en duidelijke instructies omtrent de covid situatie, top! Verder veel leuke merchandise, schoenen en andere boulder benodigdheden en als klap op de vuurpijl is de hal ook nog eens kind en hond vriendelijk!
Dit was de vierde boulderhal die ik heb bezocht in mijn nog korte bouldercarrière en tevens de eerste keer dat ik het eigenlijk niet zo leuk vond. Het parkeren alleen al was een drama. Onvoldoende parkeergelegenheid, waardoor wij geadviseerd werden om een eind verderop bij een verlaten restaurant te parkeren. Daarnaast was het immens druk, wat natuurlijk altijd minder is. Maar door de drukte was het personeel ook niet in staat om mijn vriendin te adviseren over schoenen, waardoor zij eigenlijk noodgedwongen toch weer schoenen heeft moeten huren. Ik vond de niveau's erg ver uit elkaar liggen, waarbij veel roze routes erg simpel waren, terwijl sommige "fluo" routes onhaalbaar voelden. En dat terwijl ik in andere gyms op 5A-5C klim. Mijn vriendin vond dat eigenlijk alle routes voelden alsof ze geset waren door lange mensen, waardoor ze voor wat kleinere mensen direct al erg dynamisch werden. Sfeer is natuurlijk heel persoonlijk, maar wij voelden ons hier niet op onze plek. Ik vertrouw erop dat er genoeg mensen zijn die hier fijn boulderen, maar wij gaan de volgende keer dat wij in Utrecht zijn een andere gym proberen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid