facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Botniahiem, camping/pension de Jong

Botniahiem, camping/pension de Jong

Info

Camping,
Bed & brochje,
Stacaravans,
Chaletcaravans,
Vakantiewoningen,
Trekkershut,
Zaalverhuur,
Bos,
Sûkerei,
De Klyster,
WIFI
& nog veel meer!

Geschiedenis

De naam Botniahiem is afgeleid van de 17e eeuwse Botniastate (state= boerenhoeve). Op de grond die vroeger bij de state hoorde bevindt zich nu Landschapsactiviteitencentrum Botniahiem. Onze doelstelling is om de omgeving van de 17e eeuwse Botniastate te laten herleven en bij te dragen aan het behoud van kennis over de authentieke cultuur van de Friese Wouden, door o.a. het herstellen van verdwenen natuur en landschapswaarden. Dit alles in goede harmonie met het toerisme. Ook zijn op het terrein van Landschapsactiviteitencentrum Botniahiem NME-centrum de Klyster, museum de Sûkerei en Zorgboerderij Lyts Botniahiem gevestigd.

Ons recreatiebedrijf: Botniahiem camping/pension de Jong, ligt aan de rand van het mooie dorp Damwâld. Enerzijds vindt u hier volop rust en ruimte, anderzijds het gemak van een winkelcentrum en andere goede voorzieningen vlakbij. Voor een verblijf kunt u kiezen voor een overnachting in onze gezellige Bêd & Brochje (Fries voor logies/ontbijt, oftewel pension), op de SVR-minicamping met uw eigen caravan, camper of tent of als gast in een van onze vakantiewoningen, ons appartement, een van de stacaravans of chaletcaravans, de trekkershut of met uw hele familie of vriendenclub in de groepsaccommodatie. Zowel het pension als het appartement en de groepsaccommodatie (in de voormalige schuur van de boerderij), zijn gezellig ingericht met spulletjes uit grootmoeders tijd. Op het 12 ha. grote terrein achter de boerderij kunt u heerlijk wandelen langs diverse tuinen, waterpartijen en door het bos. De kleintjes zullen ongetwijfeld genieten van de vele dieren, de speelattributen en leuke aktiviteiten in het seizoen. Neem ook zeker een kijkje in de paardenstal (Friese paarden) of leef u uit op het sportveldje en de jeu de boulesbaan. Graag begroeten wij u op onze boerderij in Damwâld. Oant sjen!!! Familie de Jong.



"Onze camping is dé perfecte uitvalsbasis voor iedereen die Friesland wil ontdekken.Op slechts 5 minuten fietsen van de historische Elfstedenstad Dokkum vind je camping Botniahiem. Onze kleinschalige camping bevindt zich midden in het groen, maar tegelijkertijd ook middenin het dorp Damwâld met al haar voorzieningen, zoals een overdekt winkelcentrum op loop- en fietsafstand.Tevens dichtbij de afvaart naar Ameland en/of Schiermonnikoog. En ook zeker het Lauwersmeergebied is een bezoekje waard!Wij streven ernaar om al onze gasten een onbezorgde tijd te geven op onze gemoedelijke camping.Kom je ook bij ons kamperen, camperen of overnachten in een stacaravan, glamping tent, appartement of vakantiewoning? Wolkom!Familie Rosier."
Adres: Doniaweg 95, 9104 GK Damwoude
Telefoonnummer: 0511422038
Stad: Damwoude
Route: Doniaweg 95
Postcode: 9104 GK



op zoek naar gerelateerd: Camping Damwoude SVR, Botniahiem te koop, Camping Dokkum, Vakantiehuisje Damwoude, Camping met dieren Friesland, Camping De Schietberg, Camping Mariëndreef, Camping Drachten
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dutch Quality Canvas Tents Dutch Quality Canvas Tents 846 meter Looking for a good tent? I am selling high quality used Dutch canvas tents from the N...
Recensies
Verslag Damwald Mooie camping. Zeer vriendelijke eigenaren. Leuk opgezet. Zeer schoon sanitair. Ideaal voor gezinnen. Ook geschikt voor minder valide merk ik met mijn dochter. We zijn nu 4 dagen op deze camping en genieten volop. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en rondgeleid. We mochten zelf onze eigen plek uitzoeken, behalve nummertje 13, die was gereserveerd. Nadat ons verteld was waar de zon op en onder ging hebben we bewust voor een schaduwplek gekozen ivm de hitte van vandaag en komende dagen. Het sanitair gebouw is heel netjes. De wanden zijn afgewerkt met platen waardoor het er erg mooi uit ziet. Doordat het ook goed schoon te houden is en antibacteriële werking heeft, weet ik toevallig omdat we dit zelf ook hebben ziet het er na een aantal jaren nog steeds zeer schoon en verzorgd uit. Er is zelfs een ruime douche en toilet aanwezig die zelfs voor mindervalide goed toegankelijk zijn of als je samen met je kind-eren kan douche zonder als muizen in de val te zitten. Zo voel ik me namelijk vaak op andere campings. Zeer verrast waren we toen we het terrein gingen verkennen. Midden op het veld is een klein speeltuintje met zandbak en glijbaan. Verderop staan skelters waar je mee kan scheuren. Maar ook loopauto’s en andere speel attributen. Loop je verder dan kom je het varken tegen die je vriendelijk begroet. Ze is zwanger en bevalt over twee weekjes. Zo jammer dat we dat zullen missen. Daarnaast een weide met paarden, geiten, ganzen en kippen. Kortom een klein kinderboerderij. Bij de vakantiehuisjes hebben ze een echte verstop tuin gemaakt. Geweldig is deze. Kronkelpaadjes door diverse verschillende aanplantingen. Aangrenzend is er ook een speurtocht door een klein natuurgebied. Om de hoek bevind zich een openluchtmuseumpje waar in de zomervakantie van alles te doen is. Op loop/fiets afstand is een overdekt winkelcentrum waar alles te vinden is. De omgeving is ook prachtig en de eigenaren kunnen je ook adviseren wat te doen wat aansluit bij jullie interesse. Niets is hen teveel. Want heb je zin in een ijsje, even een belletje en je kan er een uitzoeken en lekker smullen. Dus zoek je een mooie, schone, rustige, avontuurlijke camping waar van alles te ontdekken is met schatten van eigenaren dan is dit zeker een aanrader. Speeltuin: Ligt voor je deur Toiletten: Zeer schoon en netjes Geschiktheid voor honden: Je kunt vlakbij heerlijk wandelen Picknickgebied: Op het terrein staat een algemene picknick tafel
Wij vrouw, man en 2 honden hadden op 09/06/23 voor 2 weken een 5 persoons huisje geboekt bij camping Botniahiem. Op de foto’s van de website zagen de huisjes er sfeervol en verzorgd uit maar dit viel tegen. Na 3 dagen hielden we het niet meer uit en zochten contact met de eigenaar. Huisje Flear voldeed niet aan onze verwachting, pannen, fornuis en afzuigkap waren vies en er was duidelijk voor langere tijd gerookt in het niet roken huisje. Er waren geen verduisterende gordijnen in de slaapkamer, veel muggen maar geen horren, vlekken op het dekbed, los behang, vergaan tuinmeubilair etc. Het huisje was uitgeleefd/deprimerend en stond op de nominatie voor groot onderhoud, vertelde de eigenaar. Eigenaar heeft ons nog wel een ander gerenoveerd huisje aangeboden, voor de honden was er dan plaats in de schuur….. hier hebben wij vriendelijk voor bedankt en wilden ons geld terug. In totaal 4 nachten slecht geslapen. Eigenaar zou het resterende bedrag binnen 14 dagen terugstorten. Dit gebeurde niet, na e-mail contact werd dezelfde dag geld overgemaakt. Het bedrag klopte niet, eigenaar had ondanks onze klachten en afspraak over de terugbetaling een lang weekend in rekening gebracht wat ons zo’n €70 extra kostte. Inmiddels 3 mailtjes gestuurd met het verzoek om de €70 terug te betalen, maar helaas doet de eigenaar dit niet en reageert ook niet op de e-mails.
Een camping die indruk heeft gemaakt: hartelijke ontvangst, samen met de gastheer een plekje kiezen, geen moeite is teveel. Jong echtpaar runt de camping met groot enthousiasme en oog voor de gast. Nemen bewust tijd voor contact en bieden een luisterend oor. De camping biedt ruime plaatsen met zon en schaduw mogelijkheid. Modern en goed onderhouden sanitair. Winkels op 6 minuten fietsafstand, naar Dokkum trap je in een kwartiertje. Samenvattende beoordeling: Botniahiem niet aangedaan? Dan heb je jezelf ernstig tekort gedaan!
Mooie camping met zeer vriendelijke eigenaren. Super mooi sanitair en vele mogelijkheden om dichtbij te bezoeken. Toiletten: Nieuw sanitair en brandschoon
Hele fijne boerencamping. Goed schoon sanitair. Zou alleen wat meer mogen zijn. Speeltuin: Leuke speeltuin Toiletten: Goed schoon maar iets te weinig als het vol staat.
Een dikke tien! Super gastvrij jong en relaxed beheerdersechtpaar. Fijne kleinschalige SVR camping.
Wij waren heel vroeg in het seizoen. Hadden slecht weer. Beheerder deed uiterste best om. Mee te denken en mee te werken aan een zo goed mogelijke plek. Toiletten: Werden keurig schoongehouden.
Een mooie, kleine camping met zeer net sanitair. Speelgelegenheden voor kinderen, dieren geitjes, varken, kippen, etc aanwezig. De vriendelijke en behulpzame eigenaren zijn volop bezig om alle faciliteiten op de camping te verbeteren. Ze hebben hierin al heel mooie stappen gezet. Camping ligt centraal in Friesland voor uitstapjes naar Dokkum, Leeuwarden, maar ook waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Wij hebben een super verblijf op de camping gehad!
Wat een mooi plekje, wat een rust en dat midden in het dorp. De nieuwe eigenaren zijn druk doende met het eigen maken van de camping, het ziet er nu al super uit. Hele aardige, lieve en behulpzame mensen. Er zijn kampeerplaatsen, camperplaatsen, glamping tenten, vakantiewoningen, stacaravans en een appartement. Er zijn speeltuinen, een dierenweide, natuurveld en thematuin. Verder op de receptie info over de omgeving, ook kan je hier een souvenirs verkrijgen. Zeker de moeite waard om hier eens voor korte of langere tijd te verblijven.
Prachtige vakantie locatie in de Wâlden op 15 minuten fietsen van Dokkum Toiletten: Geheel vernieuwd
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid