facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bonifatiuskapel

Adres: 12 Bron laan, 9101 Dokkum
Telefoonnummer: +31519292394
Stad: Dokkum
Route: 12 Bron laan
Postcode: 9101


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Enjoy Life Church Dokkum Enjoy Life Church Dokkum 883 meter Enjoy Life Church bestaat uit een enthousiaste groep gelovige mensen die zich bewust ...
Recensies
De kapel is gratis te bezichtigen. Ik vond het een bijzondere plek om rond te lopen voelde mythisch. De kapel is een ontwerp van Hendrik Willem Valk en werd gebouwd in 1934. De kapel is gewijd aan de heilige Bonifatius, die in het jaar 754 bij Dokkum werd vermoord. De kapel is ingericht als een Romeins amfitheater en heeft ruim 1.600 zitplaatsen.
Een bijzonder monument deze kapel van de ontwerper Hendrik Willem Valk. Hij werd gebouwd in 1934, op de fundamenten van een niet-voltooid ontwerp van Valks leermeester Wolter te Riele. De eerste steen werd gelegd op 5 juni 1934. Een bedevaartsoord. Er omheen een klein parkje met14 kruiswegstaties van de beeldend kunstenaar Jac Maris. Ook staat er in het park een standbeeld van Titus Brandsma. Tenslotte de bron met zijn helende krachten. Ik had de mazzel dat de kapel geopend was terwijl deze eigelijk dicht had moeten zijn. Tot 15 september geopend. Voor de zekerheid een paar druppels water uit de heilzame bron gedronken. Nou ja, baadt het niet, dan schaadt het niet.
Wij wouden graag met onze Bruiloft fam foto's rond 30 man 23 juni 2023 maken rond een tijd in het kapel ,en toen bleek dat er een dubbele boeking stond. Terwijl we bevestiging hadden op de mail dat we foto's mochten maken. Dit vindt ik zeer slecht omdat je trouwdag wel 1 van mooiste dagen moet zijn. Dit was een enorme teleurstelling. Nu hebben we snel foto's van de buiten tuin wat gemaakt. Nu maar hopen dat we wat leuk op de foto's staan . Wat waren we kwaad.
Bijzonder historisch erfgoed. De kapel heeft een atmosfeer van sereniteit, wat het waard is om deze te ervaren. De beelden van de statie zijn heel bijzonder in de expressie van de personages.
enorm geïnspireerd door deze prachtige locatie, alleen kort naar mijn aankomst ben ik wel beroofd door de mocromaffia. maar dit is niet erg, dit haalt er wel 4 sterren vanaf want ben nu al mijn bezittingen kwijt. gecondoleerd voor mij AUB wel mooi plekkie zeker bezoekenBezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Prachtige kapel die we dankzij de tuinman toch mochten bezoeken buiten de openingstijden. Een bijzondere plek met een mooi parkje waar de statie op een mooie creatieve manier wordt uitgebeeld!
Wat een prachtige kapel buiten de oude stad Dokkum. Een prachtige houten dakconstructie is zichtbaar. De kapel is half open. Hij ligt in een mooi park waar een statieweg doorheen loopt welke je kunt volgen en beluisteren via een QR code op je mobiel.
Mooie kapel en park met kruisgang. Helaas kon het boek niet voorkomen dat de man werd vermoord.
Let op! De openingstijden op google kloppen niet… wij stonden voor een dichte deur. Gelukkig is hij van buiten ook zeer er moeite waard!
Open van juni tot september, dat is een beetje een tegenvaller. Dan maar in de tuin de lijdensweg van Christus bekijken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid