facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Boezemmolen No. 6 - ZHL

Boezemmolen No. 6 - ZHL

Info

http://www.boezemmolen.nl

De molen draait momenteel niet vanwege een technisch mankement. We zijn beperkt open, op zaterdag van 13.00 tot 16.00. Zodra we weer volledig open zijn en draaien laten we dat weten, o.a. via Facebook.

Geschiedenis

Boezemmolen nr. 6 is een bijzonder monument dat behoort tot de oudste tweetrapsbemaling van Nederland. De molen wordt beheerd door het Zuid-Hollands Landschap en haar vrijwilligers.

De molen is als enige van een reeks van zeven molens overgebleven en is de laatste getuige van de polderbemalingshistorie van de Lopiker- en Krimpenerwaard.

Adres: Oost-Vlisterdijk 1, 2851 ET Haastrecht
Stad: Haastrecht
Route: Oost-Vlisterdijk 1
Postcode: 2851 ET


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Boezemmolen nr. 6 Boezemmolen nr. 6 445 meter Het is vandaag 13 mei en molendag. Het was de moeite waard. Leuke vrijwilligers die o...
De Kleine Betuwe De Kleine Betuwe 788 meter De Kleine Betuwe in Haastrecht, het leukste partijtje van vroeger!
Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht 797 meter Haastrecht - Museum Gemaal De Hooge Boezem. Gebouwd in 1872 om in dit veenweidegebied...
Recensies
Het is vandaag 13 mei en molendag. Het was de moeite waard. Leuke vrijwilligers die om beurten een rondleiding doen en alles uitleggen over de molen. Zij houden ook de molen in stand, ze laten hem wekelijks draaien en soms ook water pompen. Achter de molen ligt een prachtig natuur gebied, wat nu vol zit met jonge watervogels. Parkeren bij het zwembad en dan een klein stuk je lopen of gewoon met de fiets gaan.
Mooie molen, zeker een kijkje nemen als hij open is!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Aan de Vlist even buiten Haastrecht deze nummer zes van wat tot begin 20e eeuw de zeven boezemmolens aan de Vlist waren. Alle voorafgaand en volgend genummerde molens zijn rond 1914 verdwenen. De voortschrijdende techniek was de oorzaak. Deze reus als herinnering: het is me er nogal eentje. De roeden zijn de langste van alle molens in Nederland: 30 meter en een beetje, en dus heeft hij ook de grootste 'vlucht'. Spectaculair gezicht! Ook de flesvormige romp komt bijna nergens voor. Elke zaterdag wordt een deel van de Hooge Boezem, een natuurgebied, volgemalen door deze kanjer.
Mooi molen maar vooral de omgeving is schitterend!
Prachtige poldermolen met een bijzondere historie. De molen wordt onderhouden door vrijwilligers en is iedere zaterdag open voor publiek. We hebben hier een rondleiding van een enthousiaste vrijwilliger gekregen; we kregen de molen van top tot teen te zien.
Heel interessant en heel goede uitlegBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Prachtig natuurgebied, beheerd door het Zuid-Hollands Labdschap. Altijd wat te beleven voor de vogelaar.
Mooie molen op een schilderachtige plek
Erg vriendelijke medewerker die deskundig was, alle vragen kon beantwoorden en bezoekers handje liet meehelpenBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
De Haastrechtse Hoge Boezem is een mooi en waterrijk natuurgebied . Nog niet heel erg groot maar in ontwikkeling en al de moeite waard voor een wandeling.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid