facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Boerenbondsmuseum Gemert

Boerenbondsmuseum Gemert

Info

In het Boerenbondsmuseum gaat u terug in de tijd. Want hier kunt u ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900.

Geschiedenis

In het Boerenbondsmuseum gaat u terug in de tijd. Want hier kunt u ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900. Dat alles op een bijzondere locatie in Gemert. Het Boerenbondsmuseum biedt u een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum aantreft:

- Het boerderijgedeelte met levende dieren zoals die waren gehuisvest rond 1900;
- Tuinen en akkers die zijn ingericht en bewerkt zoals in het begin van vorige eeuw;
- Een heus dorpsplein met o.a. een schop, bakhuis, smederij, klompenmakerij, café en winkel, en wevershuis;
- Een handkrachtboterfabriek en N.C.B. destructorfabriek;
- Een veldkapel aan het karrespoor;
- Een bijenhal en een kinderboerderij.

In het Boerenbondsmuseum worden regelmatig demonstraties gegeven van allerlei ambachten. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten die herinneren aan het oude boerenleven. Ook zijn er voor kinderen regelmatig leuke activiteiten. Voor een authentieke Brabantse koffietafel bent u bij het Boerenbondsmuseum eveneens aan het juiste adres. Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij een bijzonder Dagje Gemert.

Geboortehuis Pater van den Elsen
Het Boerenbondsmuseum is gevestigd in het geboortehuis van pater Gerlachus van den Elsen, die leefde van 1853 tot 1925. Pater Van den Elsen is de grondlegger van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (nu Z.L.T.O) en van vele boerencoöperaties.

In het Boerenbondsmuseum is een permanente tentoonstelling te zien over het leven en het werk van pater Van den Elsen en het ontstaan en de groei van diverse coöperaties, waarvan hij aan de wieg heeft gestaan.

Kortom, een bezoek aan het Boerenbondsmuseum in Gemert is meer dan de moeite waard.



"“Je knippert met je ogen, en ineens sta je in het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden”He Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen met levende en zeer aaibare dieren, het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900.Gevestigd bij het geboortehuis van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties, ligt het Boerenbondsmuseum letterlijk op de geboortegrond van het coöperatieve gedachtengoed. In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd ambachten getoond."
Adres: Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert
Telefoonnummer: (0492)36 64 44
Stad: Gemert
Route: Pandelaar 106
Postcode: 5421 NJ



op zoek naar gerelateerd: Koffietafel Boerenbondsmuseum Gemert, Boerenbondsmuseum vrijwilligers, Korting Boerenbondsmuseum, Kinderfeestje Boerenbondsmuseum Gemert, Boerenbond Gemert kermis, Boerenbondsmuseum route, Boerenbondsmuseum Gemert facebook, Vlindertuin Gemert
Recensies
Geweldige passie bij de vrijwilligers die dit museum bestieren. Allemaal met hart en ziel om het verleden levendig te houden. Gezellige dag geweest met onze zonnebloem gasten.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Een hoop enthousiaste vrijwilligers die graag vertellen over het boerenleven van rond 1900. Een leuke middag uit met je kinderen waarbij ze dicht bij het vee mogen komen en zich mogen verwonderen over hoe het vroeger allemaal ging. Tot slot een lekkere streuf pannenkoek gegeten voor een laag bedrag en een zakje snoep van vroeger gehaald om de dag mee af te sluiten.
Heel leuk nostalgisch museum. Wij de drie zussen van Kuijk hebben erg genoten en leuke voorwerpen gezienBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Een leuk museum over vroegere jaren. Tevens was er ouderwetse kermis. Er waren wel een aantal pinpunten, half uur aan de kassa gestaan om binnen te komen was erg druk. Door dat het druk was is de horeca overbelast. Te weinig stoelen en tafeltjes. Wellicht beter om de kermis over 2 weekenden te verspreiden. Betere service naar de gasten toe. Er zit groei in dit museum als er goed wordt geïnvesteerd en door een goede begeleiding.
Alle vrijwilligers zijn supervriendelijk en weten goed te vertellen. Vooral leuk om heen te gaan met ouwe mensen die ook echt de tijd nog grotendeels meegemaakt hebben. Al wordt dat natuurlijk steeds lastiger. Goed dat de historie via zo'n museum in leven wordt gehouden.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Met bewoners van KSW Lieshout een dagje op bezoek geweest. We werde aan huis opgehaald met het treintje, deze is rolstoeltoegankelijk! Ze hebben zich goed vermaakt. Lekker gegeten. En lekker gesnoept uit de snoepwinkel. Voorzieningen voor mindervalide zijn aanwezig, ook hebben we rolstoelen kunnen lenen. We zijn rondgeleid door een supervriendelijke gidsvrijwilliger Top dag gehad!
Een mooi moment om je Zondag te verrijken, voor jong en oud. Leerzaam een kopje koffie of een drankje nog steeds vriendelijk geprijst. En het blijft een mooi openluchtmuseum, mede daar er ook levende have zijn. En nu een leerzame Puzzeltocht voor de jeugd erg leerzaam zelfs voor de ouders. Het weekend 15 - 16- 17 juli2023 nostalgische kermis terug in de tijd. Echt een bezoek waard alle attracties € 0.20 entree. Kijk op de website wat er allemaal te doen is.
Ontzettend leuk museum waar veel te leren valt. De kinderen vonden het heel leuk om van alles te zien,leren,lezen en aanraken. Lades die je open mag maken en kasten waar je in mag kijken. Ontzettend leuk gedaan! De entree en horeca prijzen maken het plaatje af. Heerlijke middag weg gehad!
Geweldige dag/ avond gehad. Goede verzorging door de vrijwilligers. Geweldige muziek.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Zeer verrast hoe alles is opgezet. Ook de uitslag van deskundige was interessant. Ik ga het door vertellen en kom met een reunie terug.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid