facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Boekhandel Roelants

Boekhandel Roelants

Info

Boekhandel Roelants, voorheen De Oude Mol, is sinds 40 jaar een onafhankelijke boekhandel in het centrum van Nijmegen. Met 2 filialen voorzien wij o.a. in literatuur, geschiedenis, filosofie, politiek, vele (kunst)ramsj en klassieke muziek.

Geschiedenis

Alles draait hier om boeken en muziek:

Boekhandel Roelants te Nijmegen, ‘Modern Antiquariaat en Boutique de Musique’ is een walhalla voor de lettervreter. Geen bij de groothandel aangeschaft pasklaar winkelinterieur, maar gewoon wat er al was: sober gestreept linoleum en een verlichting van neonbuizen, een piano tegen de muur – alles draait hier om boeken en muziek.
Het kost moeite de portemonnee in de zak te houden. Delen uit de Gouden Reeks van Athenaeum kosten hier nog geen veertig euro. Don Quichote uit dezelfde reeks staat er voor € 25, -. Al zijn er veel romans, de nadruk ligt hier op filosofie, geschiedenis en recente non-fictie.
Aan sappige geschiedenis bijvoorbeeld geen gebrek, zoals Grandes Horizontales, The Lives and Legends of Four Nineteenth-Century Courtesans door Viginia Rounding laat zien. Verramsjte ideeën kosten hier – o symboliek – vrijwel niets, zoals De aarde is plat van Thomas Friedman en Een turbulente tijd, de autobiografie van Alan Greenspan. De diepste bodemprijs is waarschijnlijk die van de Brieven van E. du Perron. 9 delen, gebonden in cassette, van € 250-, voor € 39,50. Zijn boeken dan nog maar zo weinig waard? Je zou er treurig van worden als het je niet zo intens hebberig maakte. (Maartje Somers, NRC Boeken, 31/12/2010)

Boekhandel Roelants, voorheen De Oude Mol, is sinds 40 jaar een onafhankelijke boekhandel. Sinds mei 2015 zijn wij ook te vinden op de campus van de Radboud Universiteit.



"De onafhankelijke boekhandel in Nijmegen-centrum met een ruim aanbod aan literatuur, geschiedenis, filosofie, ramsj en Engelstalig. Een gezellige zaak met persoonlijke aandacht en deskundig personeel!"
Adres: Van Broeckhuysenstraat 34, 6511 PJ Nijmegen
Telefoonnummer: +31243221734
Stad: Nijmegen
Route: Van Broeckhuysenstraat 34
Postcode: 6511 PJ


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 20:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: 12:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Boeken over Nijmegen, Bruna Nijmegen, Selexyz, Boekhandel Jaspers, Boekenwinkel Nijmegen vacature, Dekker van de Vegt, Dekker van de Vegt Nijmegen, Primera Nijmegen
Recensies
Mijn boekhandel, prima service, terzakekundig personeel, prachtig aanbod
Ontzettend fijne boekwinkel met een ruime en goede selectie! Ik kom er graag.
Enorm aanbod goedkope ramsj, goed georganiseerd en vriendelijke medewerkers.
Dit is een hele fijne, kleine boekhandel. Blij dat 'ie er nog steeds is. Helaas moest men de vestigingen op de campus van de Radboud Universiteit en in de LUX sluiten, maar nu is het 'back to basics': alleen nog waar voorheen "De Oude Mol" zat. Liefde voor literatuur, hart voor boeken, wat wil je nog meer?
Erg fijne boekhandel met vakkundige boekhandelaar. Met lekker veel literatuur, geschiedenis en filosofie. Een van de weinige boekhandels die ook boeken op voorraad heeft die geen bestseller zijn. Wel moet je soms even zoeken om een bepaald titel te vinden. Organiseert overigens ook veel lezingen en boekpresentaties.
Deze boekhandel wordt ook wel 'De oude Mol' genoemd. Het is een echte boekhandel. Wanneer je binnen wandelt, waan je je in het boekenparadijs. Kasten en tafels vol met boeken. Voor ieder wat wils, althans als je van het geschreven woord houdt. De verkoper geeft goede adviezen en probeert mee te denken wat voor een boek je zoekt. Voor een verjaardag, voor jezelf of zo maar voor iemand anders. De boekhandel is makkelijk te bereiken en heeft voldoende parkeerplaatsen om zich heen.
Dé plek voor de boekenliefhebbers. Ook een van weinige plaatsen waar je nog CD's vindt. Stemmige muziek en een koffie gratis toe, als je dat fijn vindt. Je krijgt er advies op maat door gedreven medewerkers. In het souterrain is er een uitgebreide ramsj sectie en achter de actuele Engelstalige lectuur. Specialiteit zijn de Klassieken en Filosofie.
Misschien is het toeval, maar als ik met mijn boekenlijstje naar binnen ga, kunnen ze bijna aan alle wensen voldoen. Is een boek er niet, dan wel op dinsdag.
Met plezier koop ik hier mijn boeken.
Klasse snuisterboekenwinkel in het hogere segment. Heeft tevens nog een kleine collectie van klassieke muziek voor de liefhebber.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Boekhandel Roelants.

Nijmegen boekwinkel

openingstijden, locatie, vervoer. Van Broeckhuysenstraat 34 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Boekhandel Roelants adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Boekhandel Roelants. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Boekhandel Roelants delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
YouBeDo.com YouBeDo.com 402 meter Al jaren koop ik mijn boeken met heel veel plezier bij YouBeDo! Ik vind het geweldig ...
Sjoppertjes Nijmegen Sjoppertjes Nijmegen 2 km Leuke buurtwinkel, al vaak geweest voor moederdag kadootjes met de kinderen, en ook v...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid