facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Boekhandel Douwes

Boekhandel Douwes
"Boekhandel met een internationaal karakter. Gespecialiseerd in literatuur, geschiedenis en politiek, rechten, taal en woordenboeken, spoorwegen en reizen. Op de eerste etage de enige juridische boekhandel en juridisch antiquariaat in Nederland en The English Bookshop. In dit pand is ook gevestigd antiquariaat Otia met veel aandacht voor westerse en oosterse filosofie, de klassieken, kunst en cultuur. Beneden vindt u de Reisboekhandel Stanley & Livingstone. Boek niet in voorraad? Douwes bestelt boeken uit de hele wereld."
Adres: Herengracht 60 , Den Haag 2511 EJ, NL
Telefoonnummer: 070 737 1126
Stad: Den Haag
Route: Herengracht 60
Postcode: 2511 EJ



op zoek naar gerelateerd: Paagman Den Haag, Boekenwinkel Den Haag vacature, Tweedehands boekwinkel Den Haag, Engelse Boekwinkel Den Haag, Boekwinkel Den Haag Centraal, Boekhandel Den Haag centrum, Boekenwinkel Den Haag passage, Boekwinkel Den Bosch
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Primera Primera 392 meter
Paagman Paagman 396 meter
Boekenvoordeel Boekenvoordeel 408 meter Ze hebben eigenlijk best veel en van alles wel wat ook. Af en toe loop ik eens langs ...
De Boekenkraam De Boekenkraam 590 meter Een moet om er boeken te kopen, geven goed advies
Stanza Bookshop Stanza Bookshop 936 meter Prachtige, uitgebreide collectie boeken in verschillende talen. Vakkundig en vriendel...
AKO AKO 1 km
Couvée Boekhandel Couvée Boekhandel 1 km Je wordt altijd goed geholpen, ze denken met je mee.
Primera Primera 4 km
Boekenvoordeel Boekenvoordeel 5 km Ze hebben eigenlijk best veel en van alles wel wat ook. Af en toe loop ik eens langs ...
Bruna Bruna 6 km
Primera Primera 6 km
Primera Primera 6 km
Recensies
Vriendelijke personeel. Groot assortiment op een unieke locatie. Aankomende met auto, dicht bijzijnde parkeergarage, aan de zwarte weg.voor de viaduct, rechts.
Vanaf buiten lijkt het een kleine winkel maar het heeft een enorm assortiment. Dit is nog eens groter geworden omdat ze ook het reisboeken van Stanley & Livingstone erbij hebben genomen. Dus niet zoals de meeste boekhandels één boekje per bestemming, maar meteen een stuk of zes. Dan heb je wat te kiezen. Verder vriendelijk personeel.
Hele lieve mensen met persoonlijk advies. Mooie collectie aan boeken en het antiquariaat is een goudmijntje :
Boekhandel die opvalt doordat er naast het gebruikelijke assortiment boeken ook veel speciale uitgaven te koop zijn. Opvallend was de hoek met boeken en tijdschriften over spoorwegen en treinen. Ben dit in Nederland nog nooit zo uitgebreid tegengekomen. Personeel is super vriendelijk en zeer behulpzaam.
Ebook gekocht bij deze winkel. Blijkt dat het geen EPUB of dergelijk format te zijn maar een .acsm bestand dat je enkel en alleen met Adobe extra programma kan openen. Aangegeven dat ik geen adobe programma ga installeren en ook niet KAN installeren op mijn remarkable tablet. Daarbij staat nergens aangegeven dat ie zo n bestandstype krijgt, anders had ik wel ergens anders het boek gehaald. Medewerker gesproken, die op een denigrerende toon deed alsof ik de techniek allemaal te ingewikkeld vond. Geld teruggevraagd maar dat kon ook niet. Ondanks dat Europese regelgeving zegt dat iedere online aankoop geretourneerd moet kunnen worden binnen 14 dagen. Wat een bende, deze winkel. Ik kom hier niet meer terug
Heel bereidwillige mensen. Waar ik in een voor den Haag bekend zijnde boekhandel "nee" op mijn vraag kreeg, had Douwes het in de winkel. Foei "Paag" Frederik Hendriklaan.
Goed gesorteerd in de onderwerpen Filosofie, Geschiedenis, Politiek en Rechten. Kan zich wat die onderwerpen betreft meten met elke andere academische boekhandel. Heeft ook een antiquariaat 2e hands boeken met een ruime verzameling boeken over Filosofie, Esoterie en Rechten. Ligt op 5 minuten lopen van treinstation Den Haag Centraal. Ook goed bereikbaar met het Haagse Openbaar Vervoer. Gevestigd in een historisch pand.
Voorwaar nog een echte, ouderwets goede boekwinkel in Den Haag op loopafstand van het Centraal Station. Je kunt nog heerlijk snuffelen. Ze bieden de meest recente kwaliteitsboeken en als het niet in de winkel ligt bestel je het voor bezorging thuis. Er was de laatste keer een koffieautomaat... En er is over het algemeen voldoende ruimte om een boek uit te zoeken. Doen!
Altijd als wij hier in Den Haag zijn gaan we op de terugweg naar het station bij deze boekwinkel naar binnen. Ze hebben niet alleen een ruime keuze aan boeken over bv Italië, romans, kinderboeken. Maar ook gespecialiseerd in boeken en dvd 's over tram en trein verbindingen van heden en verleden. Daar naast ruime voorraad woorden boeken van en naar Frans, Spaans, Engels, Duits en Italiaans. Als mede de grammatica van de verschillende talen als in voeg bladzijde ringband. Ook op de tweede etage schijnt een antiquariaat te zijn met oude boeken. Maar daar was deze zaterdag de 30 augustus geen tijd voor om er nog te kunnen kijken. Niet te min is het personeel behulpzaam en is op de hoogte van welke boeken er verkrijgbaar zijn. Ook ten opzichten van het station is het op 5 min loop afstand. Dus ideaal om reissend door nederland te kunnen bezoeken.
Een verademing. Het klimaat qua boekenwinkels in Den Haag is in 2020 erg dramatisch en ik had de hoop een boekenwinkel met een 'betere' sortering na verscheidene conculegas te zijn binnen gestapt inmiddels al opgegeven. Overal zie je dezelfde 'populaire' titels en viert het oppervlakkige hoogtij. Douwes breekt daar van los. Bij binnenstappen merk je direct dat dit een serieuze boekhandel is. Geen hippe lettertjes op de muren of een zaak die is ingericht als een soort mix tussen de V&D en een koffiebar. Neen, Douwes laat direct zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Een brede sortering aan geschiedenisboeken, waarvan de aanwezigheid van meerdere titels van Adrian Goldsworthy mij direct gelukkig steltzelfs de nieuwste die voor de Nederlandse markt pas voor eind oktober staat geplanned en weet ik direct dat ik hier ga slagen. Dat deed ik dan ook. Ogen en centen te kort, want ik wilde wel meer mee nemen. De boeken lezen zich gelukkig niet vanzelf en dat is dan direct ook een -niet zo heel ergnstig- nadeel. Ik kom zeker nog eens terug, want ook de filosofie afdeling was er een om de vingers bij af te likken. Fantastische zaak.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid