facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Body Smooth

Body Smooth

Info

Salon voor definitief ontharen en huidverbetering door middel van IPL methode.

Geschiedenis

1. Hoe werkt de IPL?
Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de IPL methode, kan ongewenste haargroei op iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.

2. Kan iedereen met de IPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam en gelaat worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.

3. Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.



4. Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

​5. Hoe weet de cliënt of een behandeling geholpen heeft?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

7. Mag ik van tevoren nog epileren of scheren?
Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 2 á 3 dagen voor de behandeling, want de stoppeltjes dienen 1 á 2 mm te zijn. Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 6 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe.

8. Kan ik zonnen of onder de zonnebank?
Vanaf ca. 2 weken voor de behandeling moet zonnen en de zonnebank vermeden worden. Als zoncontact onvermijdelijk is bevelen wij een zonnebrandcrème aan met een beschermingsfactor hoger dan 50. Na afloop van de kuur moet u nog ca. 1-2 weken wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon. Volgt u dit advies niet op, dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas wordt dit meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonneallergie.

9. Komen de haren niet meer terug?
Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen, omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

​10. Welke medicijnen hebben invloed op de behandeling?
- Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.).
- Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (antidepressiva).
- Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St. Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra).
- Een kuur van antibiotica of penicilline.
- Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.
U kunt pas met een IPL ontharingsbehandeling beginnen als de genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

Adres: Wiepstelling 17, Werkendam (gemeente)
Telefoonnummer: 06 - 42 84 35 81
Stad: Werkendam
Route: Wiepstelling 17


Recensies
Fijne winkel met kwaliteit en zeer vriendelijk personeel. Ik kom er bijna altijd als ik lingerie zwemkleding of een nachthemd nodig heb.
Deskundige eigenaresse. Goede prijs kwaliteit verhouding. Fijne zaak.
Vriendelijk geholpen door de verkoopster,
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid