facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bodegraven

Bodegraven
Adres: 2411 GG Bodegraven, Nederland
Staat: Zuid-Holland
District: Bodegraven-Reeuwijk
Stad: Bodegraven
Postcode: 2411 GG


Recensies
Ik woon hier heerlijk! Heb alles dichtbij. Ook dichtbij wat grotere steden van het Groene Hart. Kunt gebruik maken van OV en OV fietsen.
Een redelijk station in een mooi dorp.nnHet fijne aan dit station is dat je snel met een intercity naar Leiden en Utrecht kan. Er is ook een bus die naar Gouda gaat en een buurtbus. Er wordt prima aangegeven wanneer de treinen gaan en het zorgstation zit er dichtbij.nnHet nadeel is dat het net als de meeste kleine stations, weinig schuilruimte heeft en er maar een trein rijdt. Deze rijdt ook om het half uur, al willen ze hier ook verandering in brengen. Ook is er op het station nergens een plekje waar je koffie kan halen. Een gemiste kans voor het Kookstation naar mijn mening.nnKortom, een heel belangrijk station voor Bodegraven met een redelijke verbinding. Ik hoop dat ze het station kunnen uitbreiden en dat het Kookstation een koffie tentje kan opzetten.
Praktisch gezien is alles aanwezig alleen is het allemaal niet ideaal. In- en uitcheck palen staan wat verdekt opgesteld waardoor je dit kunt vergeten. Treinen rijden helaas niet de hele nacht door en er zijn de afgelopen jaren tussen Leiden en Utrecht heel veel spoorweg problemen geweest waardoor treinen niet of later reden.
Station Bodegraven is een eenvoudig station maar voldoet goed. Twee perrons. Spoor 1 voor de stoptrein naar Leiden Centraal en spoor 2 voor de stoptrein naar Utrecht. Alleen het baanvak Woerden - Leiden is verouderd. 1 spoor voor twee richtingen. Als de trein naar bijvoorbeeld Leiden vertraging heeft dan krijgt die naar Utrecht dat ook. Dat was dertig jaar geleden al zo en dat is vandaag de dag nog steeds niet veranderd. In 2018 waren er plannen voor een sneltrein met bijbehorende dubbelsporigheid. Dat is niet doorgegaan. Het is dus nog steeds zo als het 30 jaar geleden ook was. 2 stoptreinen per uur die op elkaar moeten wachten wat de betrouwbaarheid niet ten goede komt. Maar het station zelf is prima.
Leuk station alleen jammer dat er geen koffie tentje is om ff op te warmen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid