facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BMW Nederland

"BMW Group Nederland is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG uit München. De organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland."
Adres: Einsteinlaan 5, Rijswijk, 2289 CC Rijswijk (Zuid-Holland)
Telefoonnummer: 070 413 3222
Stad: Rijswijk
Route: Einsteinlaan 5, Rijswijk
Postcode: 2289 CC



op zoek naar gerelateerd: BMW Group Nederland vacatures, BMW vacatures, Marketing BMW, BMW hoofdkantoor Duitsland, BMW Group merken, Over BMW, BMW nederland pers, BMW modellen
Recensies
Ik moest mijn bmw s1000rr voor een kleine onderhoud brengen volgens de garantie, dus ik moest naar dealer MR motor. Uiteindelijk gebracht maar ze hebben zoveel onnodige kosten gemaakt aan de motor zoals, systeem reset kosten, update kosten, ketting afstel kostten maar de ketting was helemaal verkeerd afgesteld kwam ik later achter. Maar ik moest €425 betalen alsnog. Mr motor heeft hun excuses genoeg aangeboden maar willen geen voorstel accepteren voor een oplossing. We hebben bmw Nederland gecontacteerd en vertelt hierover maar ze blijken geen gehoor te geven en geen oplossing voor ons beiden te geven. BMW Nederland geeft hun dealers als MR motor Barendrecht de mogelijkheid op hun klanten opgelichten.
Contact gehad met klantenservice, na het weigeren van BMW premium selection garantie door de officiële dealer. Op verzoek, hierover een mailtje destuurd, …geen reactie. Had meer verwacht van een merk dat zichzelf rekent tot het premium segment. Intussen zelf maar alles op laten lossen elders. Volgende keer dus gewoon weer een Audi, waar ik zulke sterallures nog nooit heb mee gemaakt in het verleden. Erg slecht van BMW!
Mooi lokatie en ruim voldoende parkeerplaatsen. Ook voor de electrice rijder. Verder vriendelijk personeel
Slechte klantenservice Hangt zomaar op stelt zich niet netjes voor
Geen goede service in nederland.
Inmiddels al weken aan het proberen mijn lease te beëindigen… Ze toveren met afkoop bedragen en geven geen enkel inzicht in de bedragen. Ze nooit terug maar de herinneringen en aanmaningen kunnen ze wel binnen no time verzenden. Als je de auto eerder inlevert dan gaan ze KM schatten wat belachelijk is want die Km zijn niet gereden en dus zouden deze niet ‘verzonnen’ mogen worden. Dit bedrijf is een schande voor BMW. Zeer klant onvriendelijk en ook gedurende de COVID periode geen enkele manier van meedenken. Betalen of wegwezen is hun motto. Vandaag een aanmaning ontvangen, maar geen enkele reactie nog mogen ontvangen. Telefonisch wordt aangegeven dat het inderdaad niet klopt maar dan wordt je weer doorverwezen. Ga nooit in zee met deze maatschappij ! Tbt zal de mails anders wel online zetten
Een keer en nooit meer een BMW proberen te bestellen. BMW 320e touring besteld in Februari, in Juni gecancelled door BMW omdat de pakketten gewijzigd zijn. Nieuwe vergelijkbare auto duurder waardoor deze niet meer te leasen is.
Voor mij geen BMW Financial Service meer. Onze Mini ingeleverd na beëindiging contract en ze laten je voor iedere kleine schade het eigen risico betalen. 3 kleine schades is 3 keer eigen risico !
Je koopt een pakket met Real Time Traffic Information en navigatie update over-the-air welke geschikt zijn voor jouw betreffende auto. Na aankoop blijkt niks het te doen, ook de dealer kan het niet repareren. Oftewel BMW verkoopt producten die het niet doen, ze geven zelfs toe dat het niet werkt. Maar een oplossing bieden ze niet. Absurde praktijken van een dergelijk groot bedrijf.
1 Twee maanden geleden gevraagd om offerte overname private lease auto. 3x ter herinnering gebeld naar BMW Financial Services Nederland en 3x is me toegezegd dat ik binnen twee dagen een voorstel heb. Maar niets ontvangen, geen e-mail, geen telefoontje. Zeer matige klantenservice, en niet passend bij de reputatie van BMW. 2 Private lease bijdragen zijn zonder communicatie en zonder afspraak verhoogd per 1 jan 2019 en niet agv lage BTW verhoging. Schandalig. Verder werkt de ConnectedDrive app matig; al maanden kunnen functies van deze betaalde dienst niet of nauwelijks gebruikt worden door meeste klanten. Meer schande. En dan laat ik de verkeerde afhandeling van betalingen private lease agv technische problemen bij de administratieve afdeling van BMW nog achterwege.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid