facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BL Cargo Care

BL Cargo Care

Info

wij zijn een transport en koeriersdienst
tevens gespecialiseerd in Worldwide Schipping van pakketen van en naar Suriname en de Antilen

Adres: Weth.sangersstraat 25, 6191NA Beek, Limburg, Netherlands
Telefoonnummer: 085-0091528
Stad: Beek
Route: Weth.sangersstraat 25
Postcode: 6191NA


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 17:30


op zoek naar gerelateerd: Https blcargocare nl bezorgafspraak
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Cavalli lounge Cavalli lounge 745 meter Lekker sisha a niffooo
Van Kessel Transport B.V. Van Kessel Transport B.V. 747 meter Van Kessel Transport B.V. is gespecialiseerd in winkeldistributie en koel/vries trans...
Budget Ontruiming Limburg Budget Ontruiming Limburg 896 meter Super tevreden met Budget Ontruiming. De hele woning op 1 dag verhuisd naar de nieuwe...
PDS PDS 1 km Goede werkgever werk er al een aantal jaren
Inco 92 B.V. Inco 92 B.V. 3 km INCO 92 B.V. is gespecialiseerd in het aanvragen van vergunningen en ontheffingen ten...
Rosendaal Transport Rosendaal Transport 111 km Een mooi en professioneel transportbedrijf!!
Bleekman Beek BV Bleekman Beek BV 112 km Top bedrijf, snelle levering aardige mensen
Recensies
Een waardeloze koeriersdienst dat geen bestaansrecht heeft omdat ze op geen enkele manier hun verplichtingen jegens hun opdrachtgevers en geadresseerden nakomen. Ik was vanwege mijn vakantie afwezig en iemand heeft mij een pakket gestuurd dat op een ander adres in de straat door hun was bezorgd. Twee dagen later werd het pakket door BL Cargo Care weer opgehaald en Joost mag weten waar dit gebleven is, noch weet ik wie mij dit pakket gestuurd heeft. In mijn brievenbus werd een kaartje gestopt met een pakketnummer en een QR- code om zodoende een afspraak te kunnen maken voor een andere bezorgdatum. Na mijn vakantie de QR- code gescand, maar niets meer van BL Cargo Care vernomen. Daarna nog zeker 4 e- mails verstuurd om tenminste achter de afzender te komen. Totaal geen reactie op mijn mails gekregen en telefonisch contact opnemen bleek niet mogelijk omdat niemand de telefoon opnam. Dus met deze koeriersdienst krijg je onmogelijk contact. Het zijn gewoon een stelletje prutsers die met deze handelswijze geen enkele opdracht zouden moeten krijgen en vooral als je bedenkt dat het best zo zou kunnen zijn dat ze op deze manier veel pakketten niet correct bezorgen, terwijl de opdrachtgever niet in kennis wordt gesteld dat ze het pakket niet hebben kunnen afleveren. U bent dus gewaarschuwd als u de verzending of bezorging met BL Cargo Care gaat verzorgen.
Dit bedrijf is echt waardeloos. Ik vond een briefje in de brievenbus dat ze aan de deur waren geweest met mijn pakket. Ik was helaas op mijn werk. Op het briefje stond dat ze de dag er na weer zouden komen. Ik ben de hele dag thuis gebleven, maar niemand gezien. De dag daarna ook niet, en de dag daarna ook niet. In de tussentijd meerdere malen contact proberen te leggen via de telefoon, maar er werd niet 1x opgenomen. Toen was ik het zat en ben ik naar het bedrijf toe gereden en heb ik mijn pakket zelf maar opgehaald.
VERZEND NOOIT MET DIT BEDRIJF! Waar moet ik beginnen? Eerst steken ze een briefje in de bus dat er niemand thuis was... ik zat doodleuk op mijn pakje te wachten! Maak een andere afspraak, komen ze nog steeds niet opdagen..... Meermaals een mail verzonden zonder antwoord... Meer als 50 keer gebeld op verschillende dagen zonder dat ze 1keer opgenomen hebben... Vervolgens mijn geld moeten terug vragen aan het bedrijf waar ik wat besteld had.. zelfs hun hebben nooit het pakje zien terug komen. GROTE OPLICHTERS ! SCHAAM JULLIE
Wat een waardeloos bedrijf. Ik dacht even snel bij Greetz een ballon en kaartje voor moedertje lief haar verjaardag te bestellen.. greetz doet zijn werk prima, maar dan begint het. Bezorgers van dit bedrijf staan 2x voor een gesloten deur omdat ik helaas aan het werk ben. Deze bezorgers maken dan de keuze om het niet even bij de buren af te geven of laat uberhaupt staan dat ze ooit van een 'afhaalpunt' hebben gehoord. Nee ze nemen het weer fijn mee terug en ik mag zelf even met het bedrijf contact op nemen. Deze boy probeert vervolgens dus contact met ze te maken. Ik heb 7x proberen te bellen en een email verstuurt, maar meen je dat je contact krijgt? 0 mogelijkheid dat je te pakken krijgt. Via greetz contact opgenomen om iets proberen te reageren. Eind resultaat: Het pakketje is niet op tijd binnen en zelf teveel energie en tijd erin kwijt voor zoiets onzinnigs. Schrijf normaal nooit revieuws, maar dit moest even eruit.
Ik weet niet waar ík moet beginnen? Verstuur gewoon niks met dit bedrijf! Je bent gewoon thuis en vervolgens vind je een briefje ‘we hebben je gemist, maak een nieuwe afspraak’. Afspraak gemaakt en dan zeggen ze dood leuk: we nemen contact met je op. Nou Shock..!? Dat doen ze dus niet. Probeer je te bellen zijn ze nog nieteens in staat om een telefoon op te nemen, laat staan een pakketje fatsoendelijke te bezorgen.
Super service van Cargo Care BV !!! Ik zou mijn pakket op zaterdag ontvangen, maar door een zieke medewerker lukte dit niet. Ik heb maandagochtend gebeld met het bedrijf en 's avonds kwam een medewerkster het pakket al brengen ! De medewerkster heeft zelfs meegeholpen om het pakket naar mijn appartement te dragen 3 hoog !. Dit bedrijf is echt een aanrader !
Waardeloos, een ster is nog te veel. Laten bij niet thuis op zaterdagmorgen een briefje met telefoonnummer achter in de brievenbus om een vervolgafspraak te maken. Zaterdagmiddag en zondag zijn ze gesloten, op maandagmorgen via twee verschillende nummers diverse keren gebeld met dit nummer om bezorgafspraak te maken. Nemen dus gewoon niet op. Gelijk daarna via hun website nog formulier ingevuld waarop aangegeven de datums voor eventueel bloemstuk alsnog te bezorgen. De giller op formulier is dat er nog telefonisch contact met je wordt opgenomen wanneer er onduidelijkheden zijn.. Geen reactie, niks helemaal niks. Conclusie: Niet aan beginnen.
Personeel is erg vriendelijk! Per mail afgesproken om mijn pakket in het weekend af te halen. Bij binnenkomst warm ontvangst, koffie aangeboden gekregen en mijn pakket werd in de auto geladen.
niet normaal. wat een waardeloos bedrijf. we zijn 16 dagen verder en nog steeds niet mijn pakje. ik was niet thuis maar afgeven bij buren of ander locatie kennen ze niet. telefoon of mailen bij BL Cargo bv komt niet goed, geen reactie!!!!!!
Waardeloos bedrijf. Bij de eerste levering was ik niet thuis. Kaartje in de bus dat ze de volgende dag opnieuw zouden proberen. Ik heb ze nooit meer gezien. Echt onbeschoft. Net nog proberen te bellen 14:50, midden op de dag dus, maar niemand neemt op. Heel slecht bedrijf. Eigenlijk geen ster waard!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid