facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bistro Le Clochard

"Welkom bij Le Clochard, een Franse Bistro welke sinds 1973 verstopt zit in een klein steegje van het Museum Kwartier. Utrechts oudste bistro bekend om haar smaakvolle gerechten van de grill. Liever alleen een drankje? Dat is geen probleem, plof neer om de grote openhaard en geniet van een mooie selectie wijnen of speciaalbieren.Al bijna 50 jaar weten Utrechters en toeristen deze "hidden gem" te vinden."
Adres: French Riffort Village Otrabanda, Curaçao , Willemstad NB 4797 AA, NL
Telefoonnummer: 59994625666
Stad: Willemstad NB
Route: French Riffort Village
Huisnummer: Otrabanda, Curaçao
Postcode: 4797 AA



op zoek naar gerelateerd: le clochard utrecht, ridderhofstad 2 utrecht, le clochard spareribs, iens le clochard, le clochard utrecht parkeren, clochard betekenis, le clochard menu, kaasfondue utrecht
Recensies
Bij het zoeken naar een eetgelegenheid in Utrecht via Google Maps kwam ik ook Le Clochard tegen. Mijn nieuwsgierigheid was gelijk geprikkeld bij het lezen van deze naam. Zou dit hetzelfde etablissement zijn waar mijn vrouw en ik zo’n 47 jaar geleden zo’n gezellige avonden hadden doorgebracht? Spoorslags de website opgezocht en daar las ik dat Le Clochard sinds 1973 gevestigd is op deze locatie. Ja, dat moest dus wel ‘onze’ Le Clochard zijn. Dus niet gedraald en gauw een tafel gereserveerd voordat de zomervakantiesluiting zou ingaan. Afgelopen vrijdag waren wij, samen met een bevriend echtpaar, om 19.00 uur aanwezig. Bij binnenkomst werden wij hartelijk welkom geheten en naar onze tafel gebracht. Je moet bij binnenkomst wel even wennen aan het gedimde licht, maar zodra je aan tafel zit omarmt de gezellige atmosfeer je als een warme deken. Ja, dit was de plek zoals wij die 47 jaar geleden hadden leren kennen en waarderen. De menukaart biedt voor ‘elk wat wils’ en al gauw hadden mijn tafelgenoten en ik besloten wat wij wilden eten. Le Clochard biedt de mogelijkheid om zelf het 3-gangen menu met gerechten van de kaart samen te stellen voor een vaste prijs van €32,- voor een aantal specifieke gerechten geldt er een geringe meerprijs. Le Clochard biedt ook een ruime keuze aan bieren, wijnen en gedestilleerd. Het is geen ‘haute cuisine’ maar de geserveerde gerechten carpaccio, uiensoep, zalmfilet, slibtongetjes en de mixed grill smaakten ons uitstekend! Bij de hoofgerechten werden tevens gemengde salades, frietjes en mayonaise geserveerd. Ook de nagerechten crème brûlée, coupe Clochard, geflambeerde kersen en appeltaart met heel lekker kaneelijs vielen bij ons goed in de smaak. Omdat wij toch met onze ‘trip down memory lane’ bezig waren, konden wij het niet laten om voor de koffie/thee onze zitplaatsen aan tafel te verruilen voor een plekje bij de open haard. Heel bijzonder om weer op de plaats te zitten waar je decennia geleden samen romantisch in het haardvuur hebt zitten staren. De bediening maakt of breekt een horecagelegenheid. Deze avond hebben wij enkel te maken gehad met vriendelijk en attent personeel. Chapeau! Deze plaats heeft een bijzondere plek in onze harten veroverd, maar ik kan u verzekeren dat ook een ‘nieuwe’ bezoeker tevreden en met warme gevoelens Le Clochard zal verlaten.
Voor de eerste keer hier geweest. En wauw wat is dit een leuk tentje. Lekker gegeten, snel geholpen , vriendelijk bediening en hygiëne was ook top. De zaak zit verstopt in een klein straatje maar zodra je binnen stap heel gezellig. Zeker een aanrader en wij komen zeker terug!
Verstopt in een klein straatje zit dit pareltje van een Franse bistro! Na een hartelijk welkom namen wij plaats aan de bar, daar waar je ook kan zitten aan een tafel of om de gezellige warme open haard. Direct een mandje brood met kruidenboter van de zaak zorgt voor een extra warm welkom. Ruim assortiment bier op de tap en fles. De menukaart bekijkend kozen wij toch voor een voorgerecht. Gamba's in room knoflook saus. Om je vingers bij af te likken. Daarna kozen wij daar waar wij voor kwamen, de spareribs en zij stelde ons niet teleur! Heerlijk gemarineerd en ruim geleverd. Als dessert kozen wij de crème brulee. Klassieker op de kaart maar erg lekker. Dit verborgen pareltje is echt een absolute aanrader.
Wij hebben onbeperkt spareribs gedaan en de eerste ronde is het beste. De kwaliteit ging naarmate de 2de ronde geweest was wel hard achteruit. De spareribs werden kleiner en taaier, we kregen geen nieuwe friet/rauwkost en de "rommel" werd niet niet meer opgeruimd. De hele tafel lag vol met botjes en vieze servetjes maar dit maakte de bediening niks uit. We hebben 7 rondes spareribs gedaan en nog steeds honger. Na 3 uur gezeten te hebben zijn we naar huis gegaan. Stoelen waren hard en oncomfortabel. Zou hier niet nog een keer terug gaan.
Nu al heel lang niet meer geweest, maar kwam er vroeger bijna iedere week. Heel gezellig en sfeervol restaurant en het eten was er altijd top. Hoe het nu is kan ik je dus niet vertellen. Misschien maar snel weer een x naartoe gaan.
We waren wat aan de vroege kant, maar was geen enkel probleem. Even bij de haard gezeten om alvast in de sfeer te komen. Kaart was top maar ik wist op voorhand al wat ik wilde. Ik ging voor de kaasfondue. Beste keus want ik heb zitten smullen, het was echt spijtig dat ie op was. Extra brood gevraagd, ook geen probleem. Aardige en vlotte bediening. Toetje was ook super lekker appeltaart met kaneelijs. En last but not least, hele schappelijke prijzen. Een 3-gangenmenu voor 30 euro zie je niet zo vaak meer in elk geval niet waar de halve kaart uitgesloten is of de halve kaart met meerprijs is. Al met al heb ik genoten. Alleen voor mij als koukleum was het iets aan de frisse kant, maar nu ik dat weet trek ik de volgende x gewoon iets diks aan. Ik ben dan ook zeker van plan om binnenkort weer te gaan, zo goed is het me bevallen! Groeten, Esther. ps. de reactie op de spare-rib bunkering vond ik briljant en dat heb ik ook aan de dame van de bediening doorgegeven.
Een klein geheimpje in het centrum van Utrecht. Dit eenvoudige restaurant/bruin cafe biedt prima gerechten voor een prima prijs. De openhaard waar je om heen kan zitten is een leuke feature.Eten: 4/5
Ik kom hier vaak met veel plezier, de sfeer is altijd goed, de bediening is lekker vlot en er is een gigantisch assortiment aan bier! Daarnaast kan je er heerlijk uit eten gaan. Dit alles tegen schappelijke prijzen.Eten: 5/5
Het reserveringssysteem online geeft aan dat je tot 20.15 hebt als je om 18.00 uur aanschuift. Dat leek ons zeker genoeg tijd. Echter blijkt dat in de bevestigingsmail stond tot 19.15, dat staat pas onderin en heb ik verder niet gezien. Misschien dus onze fout, maar ik check mijn reservering voortaan driedubbel. Het eten was ok, maar door deze ervaring komen we toch niet snel terug.
Met 4 mensen gegeten en alle vier volledig tevreden over de kwaliteit van alle soorten voor-, hoofd- en nagerechten die we gekozen hadden. Bijzonder vriendelijke prijzen, terugkomplek en verborgen parel.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid