facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bij Bosshardt Urk

Bij Bosshardt Urk

Info

Bij Bosshardt is de huiskamer van, voor en door Urkers.

Geschiedenis

Bij Bosshardt Urk heeft iedere dinsdagmorgen van 10.30 - 12.30 uur inloop-spreekuur. Er zit dan deskundig hulpverlener waar u met uw hulpvragen terecht kan en die u kan doorverwijzen naar de juiste instantie of u zelf verder kan begeleiden bij uw hulpvraag

Mogelijkheden voor Ambulante Begeleiding:

'10' voor Toekomst
Gezinsbegeleiding aan huis

Bij ‘10’ voor Toekomst helpen we gezinnen die met meerdere ingewikkelde problemen te maken hebben. Door de integrale aanpak leren gezinnen omgaan met hun problemen. Als het kan, betrekken we het eigen netwerk van het gezin bij het hulpverleningsproces. Doel is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders.

Het gezin heeft al andere hulpverlening gehad, maar zonder blijvend succes. Bij ons krijgt het gezin een eigen gezinscoach die één tot twee keer per week op bezoek komt en begeleidt op tien verschillende leefgebieden:

1. Huishoudelijke werkzaamheden
2. Kind- en zelfzorg
3. Educatie
4. Ontwikkeling van het kind
5. Netwerkversterking
6. Administratie en financiën
7. Opvoeding
8. Dag invulling
9. Psychische en/ of verslavingsproblemen
10. Zorgcoördinatie

Samen met het gezin neemt de gezinscoach stap voor stap de verschillende leefgebieden onder de loep en stelt doelen op. Als het nodig is, roepen we in overleg met het gezin de hulp in van anderen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld schuldhulpverlening, verslavingszorg of GGZ. Wij zien steeds nieuwe kansen, maar pakken ook door als blijkt dat het niet lukt om een veilig thuis te bieden aan kinderen en/of ouders. Waar nodig kunnen kinderen specifiek begeleid worden door een ‘kindercoach’. We sluiten aan bij wat het gezin nodig heeft en als het nodig is, beginnen we gewoon opnieuw. Ook een tweede of derde keer. Het gezin is belangrijk, als fijne en veilige plek voor ouder(s) en kinderen. We kunnen helpen om weer vertrouwen in de toekomst te krijgen. Omdat we iedereen waardevol vinden en geloven in de eigen kracht van onze cliënten.

Gezinnen leren bij ons mee te doen in de samenleving. Ze ontwikkelen een duidelijk dagstructuur en leren problemen in het vervolg zelf te voorkomen of op te lossen. De focus ligt op werk en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen wij re-integreren. Hierdoor wordt overlast, criminaliteit en huiselijk geweld verminderd.



Langdurige ambulante woonbegeleiding voor volwassenen In Balans

In Balans begeleidt mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar moeite hebben om dat vast te houden. Er spelen meerdere hardnekkige problemen tegelijkertijd, waaronder het ontbreken van woonvaardigheden. Daarnaast is veelal sprake van verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.



We gaan een of twee keer per week op bezoek bij de cliënt thuis. Samen nemen we stap voor stap de leefgebieden onder de loep zoals, de administratie, psychische of verslavingsproblemen, structuur in de dag, omgaan met justitie en de orde in het huishouden. Een passende dagbesteding vinden we belangrijk. We beginnen bij wat de cliënt zelf kan versterken en bij het aanleren van (woon)vaardigheden. Successen vieren we. Bij sommige onderwerpen kan de woonbegeleider adviseren om de hulp van een collega-instelling in te roepen, bijvoorbeeld bij grote schulden, verslaving of psychiatrie. Indien van toepassing zijn er contacten met de reclassering. Doel is een zo zelfstandig mogelijk bestaan opbouwen, waarbij problemen hanteerbaar zijn en geen strafbare feiten worden gepleegd. Als er kinderen zijn, staat hun veiligheid en welzijn voorop in de begeleiding.




Label

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van het steunpunt zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bewoners zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie. Doordat bewoners kunnen meewerken in Bij Bosshardt ontwikkelen zij zich op verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren en uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

Bij Bosshardt voorkomt eenzaamheid en geeft mensen het gevoel erbij te horen. Buurtbewoners weten Bij Bosshardt te vinden en komen op deze manier uit een sociaal isolement. Het geeft contacten aan buurtbewoners die elkaar anders niet zouden ontmoeten. In de buurt weet men wat de ander bezighoudt en de bewoners krijgen een grotere betrokkenheid op elkaar. Problemen worden vroegtijdig gesignaleerd en wanneer nodig worden mensen doorverwezen naar professionele hulpverlening.

Adres: Klifweg 16, 8321 EJ Urk
Telefoonnummer: 0610042259
Stad: Urk
Route: Klifweg 16
Postcode: 8321 EJ


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Talma Haven Talma Haven 1 km Uitstekende zorg voor de 'ouden van dagen' voor hen die nog wel kwiek zijn wordt er ...
Centrum voor Jeugd en Gezin Urk Centrum voor Jeugd en Gezin Urk 2 km Het Centrum voor Jeugd en Gezin Urk is er voor alle ouders en opvoeders die vragen he...
Recensies
Top gezellig ... Een aanrader om even gezellig koffie te drinken. Iedereen voelt zich welkom Een aanwinst in de Gemeente van Urk
Een plek waar iedereen tot rust kan komen.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Bij Bosshardt Urk met het openbaar vervoer


Urk, Singel 110 meter
141
149
641
681
Urk, Gemeentehuis 280 meter
141
149
641
681

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid