facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BIG Challenge

BIG Challenge

Info

BIG Challenge -> Farmers against cancer

Geschiedenis

BIG Challenge, farmers against cancer

Varkenshouders, melkveehouders, pluimveehouders, akkerbouwers, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers in Nederland, Duitsland en België zetten zich keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt.

Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Daarom beklimmen ruim 100 fietsers en hardlopers uit de agrarische sector op 3 en 4 juni 2015 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez tijdens Alpe d’HuZes. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker.

Ruim 4,7 miljoen euro
BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid: tijdens de afgelopen zes edities hebben meer dan 650 BIG Challenge-deelnemers in totaal ruim 4,7 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat naar het onderzoeksfonds.

Doel 2015
Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 2015 minimaal 600.000 euro bijeen te fietsen/rennen. Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren zij in de aanloop naar het evenement diverse sponsoractiviteiten, zoals een sponsorsymposium en diverse biggenraces. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector.

Afscheid van vier kanjers
In 2010 hebben we afscheid moeten nemen van Herman. Zijn individuele strijd was gestreden. Op 18 januari 2010 overleed hij aan de gevolgen van darmkanker. Helaas zijn al meer fanatieke BIG Challenge-deelnemers overleden. Op 14 januari 2011 moesten we afscheid nemen van Hans Banken. Hij overleed als gevolg van complicaties na een beenmergtransplantatie.
Op 19 april 2014 is onze supervrijwilliger Geertjan van Groenland overleden. Hij leed aan slokdarmkanker. Fietser Nico Kooter overleed 19 mei 2014 aan de gevolgen van een kwaadaardige hersentumor. Deze kanjers worden niet vergeten. Elk jaar herdenkt BIG Challenge hen tijdens de motivatiebijeenkomst in de Alpe d’HuZes week.

ZLTO-Initiatiefprijs
Naast dat BIG Challenge als doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker, zijn ook promotie van de varkenshouderij bij een breed publiek en trots in de sector belangrijke doelstellingen. De actie BIG Challenge wordt breed gedragen binnen de varkenshouderij. Daarom won BIG Challenge in december 2010 de ZLTO-publieksprijs. De prijs voor het beste initiatief in 2010 waar het gaat om het verbeteren van de maatschappelijke waardering voor de varkenshouderij.

Stichting BIG Challenge
BIG Challenge is van de veehouderij. Daartoe is in 2010 de Stichting BIG Challenge opgericht. In deze stichting zijn LTO Nederland en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) vertegenwoordigd. Op deze manier krijgt het initiatief van Herman een vaste plek in de agrarische sector en is continuïteit gegarandeerd.

Hermans wens
Herman was in 2009 het gezicht van Alpe d’HuZes. Bij elke editie van Alpe d’HuZes is Herman nog steeds volop aanwezig. Naar hem is ‘het duwtje voor fietsers en renners die het moeilijk hebben’ genoemd, het Hermannetje.
BIG Challenge zet zich volledig in voor Hermans wens: “Kanker omturnen van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Daar is veel geld voor nodig. Ik wil dat we met z’n allen trots kunnen zeggen dat de Nederlandse veehouderij een wezenlijke bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.”

Waar wordt het geld aan besteed?

A-CaRe: Alpe d'HuZes Cancer Rehabilitation-programma
Een revalidatieprogramma op maat voor alle kankerpatiënten dat wordt vergoed door de ziektekostenverzekering.

Leerstoel Leven met Kanker: psychosociale zorg voor kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling (hoe ga je om met je ziekte en je omgeving).

Leerstoel Kanker en Voeding: onderzoeksprogramma's voor goede voeding voor kankerpatiënten (dus geen preventie).

Sneldiagnose: steeds meer ziekenhuizen passen hun werkwijze aan om zo bij een vermoeden van kanker de diagnose in twee dagen te kunnen stellen.

Bas Mulder Award: drie jonge onderzoekers doen baanbrekend kankeronderzoek.
De award is vernoemd naar Alpe d'HuZesser Bas Mulder die op 24-jarige leeftijd overleed aan kanker.

Adres: Peelslenk 24, 5754 GT Deurne (gemeente)
Stad: Deurne
Route: Peelslenk 24
Postcode: 5754 GT



op zoek naar gerelateerd: BIG Challenge fietskleding, English everyday Big Challenge
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lianne Voncken Verliesbegeleiding Lianne Voncken Verliesbegeleiding 733 meter Als verliesbegeleider begeleid ik jongeren en volwassenen na verlies, rouw of trauma ...
Lifestyle Diëtist Lisa Lifestyle Diëtist Lisa 882 meter Lifestyle Diëtist Lisa is de specialist op gebied van voeding en leefstijl. Voor meer...
Beauty & Health Care Beauty & Health Care 1 km Schoonheidssalon en praktijk natuurgeneeskunde
Walhalla Zomerfeesten Walhalla Zomerfeesten 1 km Walhalla Zomerfeesten
Deurne voor elkaar Deurne voor elkaar 1 km Aanbod van en de vraag naar vrijwillige hulp in Deurne
Stichting Sinterklaas in Deurne Stichting Sinterklaas in Deurne 1 km Stichting Sinterklaas in Deurne verzorgt de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in...
IJsfestijn IJsfestijn 1 km De kleinkinderen konden er heerlijk schaatsen. En daarna nog in een autoband van een ...
SportLAB Zuid SportLAB Zuid 1 km Sportonderzoek, sportkeuring, fittest, trainingsadvies, wielrennen, hardlopen.
Buurtzorg Deurne Buurtzorg Deurne 1 km Wij zijn team Deurne, en leveren professionele en persoonlijke zorg bij u thuis. We k...
Job naar Tanzania Job naar Tanzania 2 km Een pubquiz die ieder jaar een ander goed doel steunt! Dit jaar pubquizen we voor Hu...
Springkussenverhuur Deurne Springkussenverhuur Deurne 3 km Leuke springkussens en sarah en abraham poppen tegen een betaalbare prijs!
Voetzorg Babette Voetzorg Babette 8 km Babette voegt deskundigheid, zorgvuldigheid, vakmanschap samen. Dat leidt tot uitstek...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid