facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Biesbosch MuseumEiland

Biesbosch MuseumEiland

Info

Biesbosch MuseumEiland
Maak kennis met verleden, heden en de toekomst van De Biesbosch.

Geschiedenis

Kom naar het Biesbosch Museum. Binnen alles zien van De Biesbosch en buiten geruisloos varen met de fluisterboot of wandelend genieten in het buitenmuseum, de Pannekoek!

Beleef hoe vissers vroeger jacht maakten op zalm en steur, hoe elke vierkante meter Biesbosch bewerkt werd door in armoede levende griendwerkers en hoe verzetsgroepen de strijd aangingen met de Duitse bezetter.
Onderga de magie van waterbouwers en baggeraars die streden tegen eb en vloed. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan telefonisch plaatsen voor de rondvaarten te reserveren. Laat u meevoeren door een lang lint van exposities, een audio visueel centrum, levensechte mock-ups, een enorme verzameling opgezette dieren en een fascinerend waterbouwkundig paviljoen. Maar neem er dan wel even de tijd voor... Neem hier alvast een voorproefje van het museum!

De Biesbosch is één van de belangrijkste zoetwatergetijdegebieden van Europa. Natte gebieden, boordevol planten en dieren, wuivende rietkragen, vochtige poldertjes met bijzondere wilde bloemen, woeste ruigten en klotsende kreken.

Dit Nationaal Park was voor de afsluiting van het Haringvliet (1970) nog een onherbergzaam gebied. Ruig en spookachtig in de winter, lieflijk en betoverend in de zomer.

De Biesbosch van nu is na de Sint Elisabethsvloed van 1421 door mensenhanden gevormd. In het Biesbosch Museum wordt dit allemaal uitvoerig belicht. Centraal hierin staat de levenswijze van de mens. De Biesbosch van de toekomst biedt Ruimte voor de Rivier en ruimte om te recreëren. Het absolute summum voor wandelaars, fietsers en watersporters. De griend- en rietwerkers van vroeger hadden nooit kunnen vermoeden dat hun omgeving ooit het decor zou worden van vrolijk fietsende recreanten. Bekijk hier een impressie van een fluistertocht!

Adres: Hilweg 2, 4251 MT, Werkendam, 4251 MT Werkendam (gemeente)
Telefoonnummer: 0183 - 50 40 09
Stad: Werkendam
Route: Hilweg 2, 4251 MT, Werkendam
Postcode: 4251 MT


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Vacature Biesbosch museum, Hilweg 2 Werkendam, Biesbosch MuseumEiland wandelen, Eiland Biesbosch, Museumeiland Berlijn, Route Biesbosch museum, Biesbosch museum tickets, Waterspeeltuin Biesbosch
Recensies
Mooi natuurgebied, heerlijk voor een boottocht. De kapitein was erg bekwamen en wist veel informatie te vertellen. We hebben een fanstatische dag gehad.
Zie mijn beoordeling van nationaal park de Biesbosch, een post moderne fabriek met een kille uitstraling. Het oude museum was prachtig en sfeervol , intiem
Wat een topmuseum is dit geworden. Interactief, verrassen. Bij goed weer buiten-waterfestijn. Een must!
Interessant museum, met duidelijke informatieve goed opgezette leerzame tentoonstelling. Leuke rondvaart door de Biesbosch met prima info door kapitein Cees. Restaurant wat prijzig.
Fluister-boottocht erg leuk en de moeite waard. De schipper was ook gelijk de gids en vertelde onderweg allerlei informatie. Veel dieren gespot onderweg. Museum was veel tekst lezen, moet je van houden. Ook wel veel te zien.
Geweldig mooi educatief museum, met een ruim gedeelte over de ww2, waarin de biesbosch een grote rol speelde. We zijn er voor de corona geweest, je kon er toen ook lekker koffie drinken en taartjes eten. Een aanrader voor het gezin of als ouderen en alleenstaanden.
Mooi maar in de herfst is er niet veel meer aan. De beesten zijn met hun wintervoorraad bezig. Tis een hele mooie omgeving. En de rondvaart is fantastisch. De gids is een fantastische man die verstand heeft van varen en de omgeving.
Museum is zeker de moeite waard en een tour met de fluisterboot ook.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid